Pszichopapa


Póda Erzsébet  2016.7.19. 0:03

A szikkadt testalkatú, ráncos arcú, a hatvanat jócskán túllépő férfit talán meg se láttam volna.

Semmi jóképűség, semmi kisugárzás, semmi szimpatikus vonás. A magas, aszott, sápadt, jellegtelen, öreg férfit talán senki más sem venné észre az utcán, és máshol sem keltené fel senki emberfia érdeklődését. A vele együtt érkező csinos, huszonéves lány volt az, aki miatt felfigyeltem rá.


A hivatali váróterembe érkezve velem szemben foglaltak helyet. A lány szemrehányóan hadart angol nyelven. Próbált suttogni, de az indulatai miatt szavait mindenki jól hallhatta. Bár, aki sosem tanulta ezt a nyelvet, biztosan nem értette. Bántottál és fájt, tudod? Mondta felindultan. A pasas vigyorogni próbált, arca ezer ráncba rándult. Valamit magyarázni kezdett, monoton hangon, kezét nyugtatóan a lány kezére helyezte: De hiszen, ha megérintem kicsit a bőröd, az nem fáj, és szeretetből teszem. A lány arca vörössé vált. Tovább hadart: Nem, te nem érintetted meg a bőröm, te megcsíptél, és megcsavartad a bőröm, a húsommal együtt és ez nagyon fáj, tudod? A férfi tovább beszélt, halkan, nyugtatóan. Valami hátborzongatóan furcsa monoton hangon próbálta szeretetét bizonygatni. A lány még mindig zaklatottan folytatta, és ruháján mutatta meg, hogyan okozott neki fájdalmat. Az öregember tovább nyugtatta, míg a lány arca lassan megenyhült. Pár pillanat múlva el is mosolyodott. Tíz perce ültünk a váróteremben, és már minden el volt felejtve. A kivénhedt pasas száraz kezét erotikusan a másik fiatalos kezére helyezte. Közben döbbenetes történetekkel ecsetelte, mi mindent tesz meg az ember, szeretetből.

A váróteremben kettejükön kívül senki sem szólalt meg. Ki értve, ki nem értve, mit beszél a furcsa pár idegenül, egykedvűen bámultunk a semmibe. Csak a szintén szemben ülő fiatal nővel villant össze sokatmondóan a szemünk. Ő is tudta, miről szól a disputa.

Az iroda ajtaja kitárult. Az öreg külföldi fiatal partnernője felállt, és magyar nyelven szólt a hivatalnokhoz.

Nem hagy nyugton a jelenet, pedig több napja történt. Vajon mi lehet az, ami a fiatal lányt ehhez a nagypapa-korú férfihoz vonzza? Aki se nem szép, se nem kedves, de még csak az a fajta kellemes sármja sincs, nyomokban sem, amely az egyes férfiakat csak idősebb korukban lengi körül. Ráadásul egy erőszakos, zsarnok alkat, aki a lányon kívül biztosan sok-sok más nőnek is bőven okozott fájdalmat. Talán a másik kultúra érdekessége? Vagy a pasi annyira gazdag lehet, hogy minden jellemhibája elnézhető? Mit szólnak ehhez a lány szülei? Vajon tudnak róla, miféle szörnyeteggel él a lányuk?

Kérdések tömege keringhetne a fejemben, választ akkor sem kapok.

Csak remélni tudom, hogy a fiatal lány előbb vagy utóbb észhez tér, és története mihamarébb azzal végződik, hogy elhagyja ezt a visszataszító, tőle legalább negyven évvel idősebb, kivénhedt „pszichopapát”.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Nincs felmentés

Jády Mónika

A szexuális zaklatásra vagy erőszakra soha nincs és nem is lehet semmilyen mentség, semmilyen felmentés!

2022.4.2.    11


Holtomiglan-holtodiglan

Faar Ida

A bűnügyi hírekben sajnálatos módon mindennapossá vált a családi tragédiák sora.

2022.3.25.   


Kényszer és ártalom

Tompa Orsolya

A nők elleni erőszak évek óta beszédtéma. Mindig hallhatunk, olvashatunk róla, láthatunk sokkoló videókat, amelyek a témáról szólnak. Kis házi felmérésünk a témáról.

2018.11.25.    5


Foltok

Póda Erzsébet

Ül a számítógép mögött.

2017.4.26.    9


Az élet szomorú iróniája

Busai Hajnalka Lilla

Jelenleg a nők biztonsága a „remény” szón alapszik...

2015.12.1.  1    137


Az erőszakra nincs mentség

Sajtóhír

Ismét 16 Akciónap és Néma Tanúk felvonulás a nők elleni erőszak ellen.

2015.11.21.    13

A rovat további cikkei

Viperafészkek

Póda Erzsébet

Nők – ezerfélék. A közvélemény nincs túl jó véleménnyel róluk, és ők sem egymásról.

2024.1.24.    25


Nők a kutatásban és az IT területein

PR-cikk

A nemek közti egyensúly hiánya továbbra is kiemelt probléma a kutatási és az IT területeken. Sajnos mai napig tény, hogy mind globálisan, mind országonként vizsgálva a nők jelentősen alulreprezentáltak ezekben a szektorokban.

2024.1.14.   


A világ legjobban fizetett női sportolói

PR-cikk

A sport óriási pénz- és szórakozási forma világszerte, bár a nemek között még a 21. században is hatalmas szakadékok vannak.

2023.4.2.   


Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2023.2.12.    9


Női kategóriáink

Póda Erzsébet

Nők: férjezettek, elváltak, szinglik, újraházasodtak, gyermektelenek, sokgyermekesek.

2021.2.26.    26


Egyedül

Póda Erzsébet

Nemrég egy idézet indult körútjára a közösségi oldalon: „Ha összebarátkozol saját magaddal, sosem leszel egyedül.”

2020.10.17.    17