Szeretnék egy feleséget!


  2004.12.27. 15:59

Az emberek azon kategóriájába tartozom, akiket feleségnek neveznek. Én tehát feleség vagyok. És a véletlen folytán egyben anya is…

Nemrég találkoztam egy frissen elvált régi barátommal. A barátomnak van egy gyermeke, aki a válás után természetesen az exfeleségnél maradt. Az említett férfi ismerősöm most feleségvadászatra indult. Új feleséget szeretne szerezni magának. Ahogy egy este magányosan vasalgatva gondolataimba mélyedtem, eszembe jutott, hogy nekem is jól jönne egy feleség. Hogy miért?

Hát, mert szeretnék továbbtanulni, hogy anyagilag függetlenné váljak, eleget keressek, és így támogassam azokat, akik pedig tőlem függenek. Szeretnék egy feleséget, aki dolgozna, én pedig nyugodtan folytathatnám a tanulmányaimat. Amíg én az iskolában volnék, a feleségem gondoskodna a gyermekeimről. Jól jönne nekem egy feleség, aki éberen ügyelne gyermekeim egészségére, aki mindig számon tartaná, mikor kell őket oltásra vinni, és mikor kell bejelentkezni velük a fogorvoshoz. És természetesen az én egészségemre is vigyázna. Szeretnék egy feleséget, aki figyelne arra, hogy gyermekeim egészségesen táplálkozzanak, mindent megegyenek, és mindig megfelelően tisztálkodjanak. Szeretnék egy feleséget, aki mindig szépen kimosna, az elszakadt ruhákat megjavítaná, a leszakadt gombokat felvarrná, amikor éppen arra lenne szükség.

Olyan feleséget szeretnék, aki megfelelő társa lenne gyermekeimnek, akiben megbíznának, aki vigyázna rájuk, aki beosztaná a lecketanulás idejét, aki ügyelne arra, hogy a megfelelő származású és hasonló korú barátokkal barátkozzanak, aki lemenne velük sétálni a parkba, és elvinné őket az állatkertbe stb. Olyan feleséget akarok, aki virraszt a gyerekek mellett, ha betegek, és még a speciális egészségügyi ellátást is el tudja végezni, amennyiben arra van szükség – természetesen azért, hogy én nyugodtan végezhessem a tanulmányaimat, és ne kelljen fölöslegesen hiányoznom az előadásokról és a szemináriumokról. Az én feleségemnek úgy kellene beosztania az idejét, hogy a különböző tennivalókat a munkaideje alatt is el tudja intézni, emellett nem veszítheti el a munkáját. Ezért persze megtörténhet, hogy néha kevesebbet keresne, de úgy gondolom, ezt talán el tudnám nézni neki. Azt talán már nem is kell hangsúlyoznom, hogy ő fizetné a gyerekek ellátását abban az esetben, ha valamilyen okból kifolyólag nem tudna gondoskodni a gyerekekről.

Olyan feleséget akarok, aki kielégíti az én fizikai igényeimet is. Aki rendben és tisztaságban tartja a házamat. Aki kitakarít utánam. Aki mindig tisztán tartja a ruháimat, tükörsimára vasalja az ingjeimet, új ruhát vesz nekem, ha éppen arra van szükségem, s emellett arra is figyel, hogy az én dolgaim mindig a helyükön legyenek, és mindig megtaláljam azokat, ha éppen szükségem van rájuk. Feleséget akarok, aki tud főzni, és jól tud főzni. Feleséget, aki előre megtervezi az étlapot, bevásárol, elkészíti a reggelit, az ebédet, a vacsorát és a többi ételt, szépen, ízlésesen megterít, és étkezés után elmosogat, eltakarít, míg én nyugodtan foglalkozhatnák a tanulmányaimmal. Feleséget akarok, aki gondoskodik rólam, amikor megbetegszem és együtt érzi velem a fájdalmat, és megérti, hogy a betegség alatt drága időm veszik el, mivel kimaradok az iskolából. Feleséget akarok, aki velem és az egész családdal együtt kirándul, amikor éppen pihenésre és környezetváltozásra van szükségem, hogy legyen aki gondoskodjon ott rólam és a gyerekeimről.

Olyan feleséget akarok, aki nem terhel engem örökös panaszaival és óbégatásaival, arról, milyen sok a dolga. Hanem olyan feleséget akarok, aki türelmesen végighallgat, ha éppen ki kell beszélnem magamból az összetett problémámat. Sikeresen be kell fejeznem a tanulmányaimat. Tehát szükségem van egy feleségre, aki szépen legépeli nekem a munkáimat, beszámolóimat, amikor éppen arra kerül sor.

Olyan feleséget akarok, aki megtervezi az én társasági életem apró részleteit. Amikor engem és a feleségemet meg- vagy elhívnak valahova, mondjuk a barátaink egy partira, elvárnám tőle, hogy helyezze biztonságos felügyelet alá a gyermekeinket. Amennyiben új barátokra teszek szert, akiket megkedvelek, és szórakozni akarok velük, megkövetelném a feleségemtől, hogy rend legyen az otthonunkban, amennyiben meghívom őket magunkhoz, hogy készítsen finom étel, amelyet szépen tálaljon fel, és ne akadékoskodjon, ha éppen olyan témát boncolgatunk, ami nagyon érdekel bennünket. Olyan feleséget akarok, aki időben megeteti, és ágyba dugja a gyermekeimet, még az előtt, hogy a barátaim megérkeznének, hogy ne zavarjanak bennünket.

No és persze olyan feleséget akarok, aki megérti, hogy néha szükségem van arra, hogy éjjelente kirúgjak a hámból, valahol házon kívül.

Feleséget akarok, aki megérti az én szexuális igényeimet, feleséget, aki mindig sóvárog utánam és szenvedélyesen szeretkezik velem, ha éppen arra van kedvem, és aki csak arra figyel, hogy kielégítsen engemet. És persze feleséget, aki nem fog szexuálisan zaklatni akkor, amikor éppen nincs az ilyesmire hangulatom. Olyan feleséget akarok, aki minden körülmények közt hű hozzám, hogy ne kelljen az én intellektuális életemet féltékenységgel terhelni. És én olyan feleséget akarok, aki megérti, hogy az én szexuális érdeklődésem szélesebb körű is lehet, mint amit a monogámia határai megengednek. Ezenkívül természetesen nekem nem lenne megszabva ,milyen kereteken belül alakíthatnák ki kapcsolatokat más személyekkel…

Amennyiben véletlenül találkoznék egy másik nővel, aki számomra jobban megfelelne a feleség szerepkörre, mint az én eddigi feleségem, lehetőséget akarok kapni arra, hogy az én eddigi feleségemet kicseréljem a megfelelőbbre. Ettől a változtatástól pedig új élet kezdődne a számomra, amelyet nem árnyékolna be az előző életem: az én újabb feleségem szintén jól és felelősségteljesen gondoskodna az én gyermekeimről, hogy én szabad lehessek.

Ha befejezem az iskolát és találok egy jó munkahelyet, elvárom majd a feleségemtől, hogy hagyja ott a szakmáját, maradjon otthon háztartásbelinek és végezze el azokat a kötelességeket, amelyek igenis csak őrá tartoznak.

Óh, Istenem, vajon ki ne szeretne közülünk egy feleséget?

Judy Syfersk írását fordította Póda ErzsébetHozzászólások

Misike, 29. 05. 2023 18:29:07
Leszel feleségem
Misike, 29. 05. 2023 18:43:54
Leszel feleségem
Misike, 05. 06. 2023 16:56:51
Leszel a feleségem
@


A rovat további cikkei

Viperafészkek

Póda Erzsébet

Nők – ezerfélék. A közvélemény nincs túl jó véleménnyel róluk, és ők sem egymásról.

2024.1.24.    25


Nők a kutatásban és az IT területein

PR-cikk

A nemek közti egyensúly hiánya továbbra is kiemelt probléma a kutatási és az IT területeken. Sajnos mai napig tény, hogy mind globálisan, mind országonként vizsgálva a nők jelentősen alulreprezentáltak ezekben a szektorokban.

2024.1.14.   


A világ legjobban fizetett női sportolói

PR-cikk

A sport óriási pénz- és szórakozási forma világszerte, bár a nemek között még a 21. században is hatalmas szakadékok vannak.

2023.4.2.   


Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2023.2.12.    9


Nincs felmentés

Jády Mónika

A szexuális zaklatásra vagy erőszakra soha nincs és nem is lehet semmilyen mentség, semmilyen felmentés!

2022.4.2.    11


Holtomiglan-holtodiglan

Faar Ida

A bűnügyi hírekben sajnálatos módon mindennapossá vált a családi tragédiák sora.

2022.3.25.   


Női kategóriáink

Póda Erzsébet

Nők: férjezettek, elváltak, szinglik, újraházasodtak, gyermektelenek, sokgyermekesek.

2021.2.26.    26


Egyedül

Póda Erzsébet

Nemrég egy idézet indult körútjára a közösségi oldalon: „Ha összebarátkozol saját magaddal, sosem leszel egyedül.”

2020.10.17.    17


Független

Tilajcsík Dóra

A „függetlenség” kifejezést hallva az utóbbi években valahogy mindenki elborzad.

2020.6.27.   


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2020.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2020.4.26.    10


Nőnap – a miénk!

Póda Erzsébet

Ünnepeljük-e a nőnapot vagy sem? Egy ideje nagy dilemma.

2020.3.8.    31