A harmadik nap: ismét csoda


Angyal Sándor  2012.6.7. 18:40

A Duna Menti Tavasz versenyműsorainak vége, a csapatok várják a holnapi díjkiosztást.

Elérkezett a harmadik, egyben a versenyműsorok zárónapja is. Reggel kilenc előtt pár perccel a dunaszerdahelyi kultúrház felé igyekezve gyerekek hada közeledett. Megszámolhatatlan tömegben rohamozták meg a „dunamenti” színhelyét és várták az előadásokat. Elsőként a párkányiak Csángálók Színjátszó Csoportja lépett fel, akik a Palacsintás király című zenés mesejátékot adták elő. A klasszikus „kit vegyen el a királyfi” vonalon mozgó előadást hatalmas taps zárta, hiszen mindenki élvezte a fordulatos játékot.
Másodikként a tornaljaiak Kincskeresői léptek színre. Ők a klasszikus Grimm-mese alapján a Rigócsőr király című mesejátékot vitték színpadra, amiben hűen ábrázolták a történetet. Majd a Fudbalcipőbe’ cicafoci nevet viselő szerkesztett népi játék következett, amit az Ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola Csillag-Szóró Színjátszó Csoportja adott elő. A Szövegelés lányokról, fiúkról alcímet viselő produkciót hatalmas kacajok és végül vastaps kísérte. A délelőtti versenyműsorok első blokkját a Kassai KAFI polgári társulás Bóbita Színjátszó Csoportja zárta, akik az Itt az idő című műsorral rukkoltak elő. A kamaszkorról és a felnőtté válásról szóló előadás mindenki számára tanulságos lehet, s nem csak a gyerekek, de a felnőttek szemét is felnyithatja.

A második blokkban a tornai Bódva Színjátszó Csoport kezdett a TeleFONton dolgaink című produkcióval, majd őket a Bélyi Alapiskola Csicsergő Színjátszó Csoportja követte az Ábelesz, kóbelesz címet viselő előadással. A népmese feldolgozást szintén tapsvihar fogadta. Harmadikként az őrsiek Karcsa Kisszínpada következett, akik A bugyuta ember című népmesét dolgozták fel és vitték színre, majd a hetényi Gólyaláb Színjátszó Csoport előadásában láthattuk A vitéz szabólegény című produkciót. A „Hetet egy csapásra” elhíresült mondás ismét megelevenedett a színpadon és eszméletlen ováció fogadta.

Akik még bírták és délután is maradtak, azok láthatták a dunaszerdahelyi Fókusz Gyerekszínpad előadásában a Toldit, melyet Arany János műve ihletett. A versenyműsorokat a nyárasdi Tekergők műsora zárta, mely az Ember vagy farkas címet kapta.

Délután a Mesevárosban a csenkei alapiskola gyermek néptánccsoportja lépett fel, majd modern táncok mutatkoztak be a szabadtéri színpadon. Őket bűvészműsor követte, majd A bajusz címmel az őrsújfalusi ÉS színház adta elő produkcióját. Később tekerőlant-koncertet hallgathattak az érdeklődők, majd a délelőtti versenyműsorokat tekinthették meg azok, akik lemaradtak róluk a MaNDA moziban.

Ezzel a verseny lezárult, most pedig mindenki arra vár, hogy dönt a zsűri és körömrágva készülnek a holnapi díjkiosztóra.


A szerző felvételeiHozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Vége a csodának – de nem örökre!

Angyal Sándor

Véget ért hát a Duna Menti Tavasz, kiosztották a díjakat.

2012.6.8.   


És a csoda folytatódik

Angyal Sándor

Beszámoló a Duna Menti Tavasz második napjáról

2012.6.6.   


Ismét elkezdődött a csoda

Angyal Sándor

A gyerekek idén már harminchetedszer vették be Dunaszerdahely városát...

2012.6.5.   

A rovat további cikkei

Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    18


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2017.12.11.    17


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2017.6.7.    3


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27