A menyasszony, aki mindent legyőzött


Kabók Zita  2016.8.17. 23:44

Jaquie tizenhét éves korában úszóbalesetben teljesen lebénult. Az orvosok azt mondták, semmi esélye a felépülésre.

Jaquie-t tizenhét éves korában úszóbaleset érte, a medencében arccal lefelé lebegett, mintha meghalt volna. Kiderült, hogy nyaktól lefelé teljesen megbénult. Elhatározta, hogy az esküvőjére a saját lábán fog bevonulni. Az orvosok azt mondták, annak valószínűsége, hogy valaha ismét járni tudjon, túl kicsi ahhoz, hogy százalékban mérhető legyen.


Az aktív baseballozó, örökmozgó tinédzserből tolószékbe kényszerült lány lett. Ő azonban nem adta fel, elutasította még a gondolatát is annak, hogy örökre kerekesszékbe ragadjon. Miután találkozott mostani férjével, Andy Goncherrel, elhatározta, hogy nem csak saját lábán vonul majd be az esküvőjére, hanem táncolni is fog.


Elképzelhetetlenül keményen dolgozott, hogy fel tudjon állni, óriási fájdalmat okozott számára a legkisebb mozdulat is. Ráadásul az alacsony vérnyomása miatt nem volt képes 30 percnél tovább állva maradni. Azonban tovább küzdött és órákat töltött el az edzőteremben a futópadon, gyógytornászok segítségét igénybe véve, hogy törzsizmait erősítse.


Amikor a nagy nap végre elérkezett, csak kevés beavatott tudta, hogy ő a saját lábán fog bevonulni. – Annyira ideges voltam, hogy a rosszullét kerülgetett – mesélte. Végül elindult a folyosón a férje felé.


– Olyan volt, mintha egy film pergett volna le előttünk. Mindenki teljesen ledöbbent – nyilatkozta az eseményről a festő, Kuhn, akit a Jaquie édesanyja kért fel, hogy az esküvő jelenetét lefesse, ugyanis ez is a lánya kívánsága volt.


– Az esküvő után csak ültünk és nem hittük el, hogy végigtáncoltuk az egészet – mondta Jaquie. – A kerekesszékben nem tudok másokkal rendesen kommunikálni. Most viszont végre normálisnak éreztem magam.


– Úgy éreztem, áldásban részesültem. A gyógyulás útját jártam nyolc éven keresztül. Mindvégig hittem Istenben. Nagy utat tettem meg idáig – mondta a gyönyörű menyasszony.
Forrás: www.boredpanda.com/paralyzed-bride-walks-at-wedding-jaquie-goncherHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2019.8.15.    10


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27