Csodatévők 1.


Póda Erzsébet  2007.10.9. 7:40

A csodatévő eklektikus fogadóhelyiségében a feszület, az angyal- és a Buddha-szobor jól megfér egymás mellett…

…éppúgy, mint a biblia, meg a cigánykártya és a tarot. A "beteg" itt energiát kap, és átvezetik egy másik dimenzióba, ahol a tiszta fény meggyógyítja. A szobácskában félelmetes energiák kavarognak. Egyesek kigyógyulnak gyógyíthatatlannak hitt betegségükből. Mások sírva, félve vagy rettegve jönnek el. Ki jó, ki rossz érzéssel távozik innen, a huszonegyedik század boszorkánykonyhájából…

Bioenergia, kézrátétel, energiaátadás, tenyérjóslás, kártyavetés, angyalrendelés, jóslás és igazmondás élőben, televízión és telefonon keresztül. Diagnózis és gyógyszerek nélküli gyógyítás csodaszerekkel, távol-keleti teákkal, esőerdőből származó kapszulákkal, ismeretlen eredetű porokkal, tiszta fénnyel. Tiltott ételek, és ajánlott termékek. Csodadoktorok, táltosok, halottlátók, médiumok, földöntúliak és földönkívüliek. Hókuszpókusz, misztika, szemfényvesztés – csupa-csupa izgalmas dolog…

Az utóbbi évtizedben gyökerestül megváltozott a világ. Napjainkra sok állítás és elmélet érvényét veszítette. Amit tegnap még szentírásnak tekintettünk, mára csupán nevetséges állítás. Emiatt sokan hitetlenekké, szkeptikusokká váltak. Mások fogódzókat keresnek, s úgy kapaszkodnak egy-egy divatos, de kétes „szellemi” irányzatba, mint a fuldokló a szalmaszálba. Persze nem könnyű a mai kor emberének. Kapkodja a fejét az információáradatban, és nem tudja, miben és kinek higgyen. A sajtó visszatért a kezdetekhez – újra csodákról, hihetetlen dolgokról, természetfeletti jelenségekről tudósít. A hírek katasztrófákról, borzalmakról szólnak. Az emberek pedig elhiszik, hogy erre van igényük. Mint ahogy azt is, hogy csak akkor lesznek boldogok és elégedettek, ha a reklámozott termékeket fogják vásárolni.

Csalódtak az orvostudományban is, hiszen annak lehetőségei behatároltak. És az orvosokban is, akik közül sokan pályát tévesztettek, és képtelenek arra, hogy a beteggel emberi módon bánjanak. (Természetesen nem azokról beszélünk, akik tisztességesek, becsületesek, precízek, lelkiismeretesek!) Míg az doktor szótlanul receptet ír, betege panaszát némán hallgatja, visszatartja az információkat, hibáiért ritkán vállal felelősséget, addig a csodadoktor mosolyog, tudálékoskodik, érdeklődik, beszél, odafigyel. S míg az orvosi procedúrák néha kellemetlenek és fájdalmasak, a csodatévő kézrátétellel, láthatatlan és érezhetetlen energiával, kellemes meditációval gyógyít.

Ezért végtelenül hálásak vagyunk neki, miközben persze lassan, de biztosan kiüríti a zsebeinket. Jobbik esetben. Mert van olyan is, akinek a pénzünk nem elég – a lelkünket is akarja.

(Folytatjuk)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Csodatévők 4.

Póda Erzsébet

Az ember, annak ellenére, hogy zajban, tömegben él, egyre magányosabbnak érzi magát.

2007.11.11.   


Csodatévők 3.

Póda Erzsébet

Van, amelyiknek a pénzünk nem elég, a lelkünket is akarja...

2007.11.5.  2   


Csodatévők 2.

Póda Erzsébet

A csodadoktornő várótermének falát oklevelek borítják, ismeretlen nevű természetgyógyász-iskolák és –főiskolák, egyéb tanfolyamok bizonylatai.

2007.10.16.   

A rovat további cikkei

Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2019.8.15.    10


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10