Csodatévők 2.


Póda Erzsébet  2007.10.16. 7:47

A csodadoktornő várótermének falát oklevelek borítják, ismeretlen nevű természetgyógyász-iskolák és –főiskolák, egyéb tanfolyamok bizonylatai.

A székeken megtört öregek, életerős fiatalok, anyukák sírós kisbabákkal. A csodadoktornő lélek- és auralátó, ezenkívül szellemgyógyász – áll a cégtábláján. Nem is tudom, mit keresek itt – talán a kíváncsiság vezérelt a nagyhírű emberhez. Mikor sorra kerülök, a természetfeletti erők ismerője közli, hogy huszonöt tanfolyamot elvégzett már, több tucat oklevele, diplomája és serlege van. Aztán furcsa mozdulatokkal hajtja körülöttem a levegőt, majd száraz hangon közli a diagnózist. Beteg a májam, kezdődő gyomorfekélyem van meg ekcémám is. Ezért kapok egy kis gyógyító életenergiát, ne igyak alkoholt, ne egyek csokoládét, se cukrot, se narancsot, és lehetőleg hagyjak fel a húsevéssel. És legfőképp fizessek ki a tíz percért ötszáz koronát! Míg a váróteremben cihelődöm, az utánam jövő kisbabás anyuka azt újságolja az őt váró férjének, hogy a baba nem ehet csokoládét, cukrot, narancsot sem…

A lakónegyed hírességéhez, a kártyából jövendölő jósnőhöz a szakmai ártalom vezérelt. Egyik ismerősöm az egekig magasztalta: ez egy különleges jósnő. Más, mint a többi. Mióta hozzá jár, megváltozott az élete, nagyobb az önbizalma, melléje szegődött a szerencse. (És vékonyabb lett a pénztárcája – tettem hozzá gondolatban rosszmájúan.) Kíváncsi vagyok, miben más ő, így én is bekopogtatok a spontán jósda – egy háromszobás lakás -- ajtaján.

Kezdődik a szeánsz: a jósnő beborítja a konyhaasztalt a kártyákkal. Nemsokára levelet kapok, tudom meg, mely kedvező híreket hoz. A kártyák állása arra biztat, hogy kezdjek kapcsolatot egy bika jegyű férfiismerősömmel, mert a bika nagyvonalú. Ékszerrel, ajándékokkal halmoz majd el. Aztán félbeszakad a jóslás, mert megérkezik a férj. A jósnő vacsorát melegít, és elnézést kér, de szegény munkában megfáradt párja éhes. A többi jóslatra csak homályosan emlékszem. A pénzt az ajtó melletti sámlira kell letennem. A várva várt levelet a jó hírekkel azóta sem kaptam meg, csak befizetendő számlákat tartalmazó borítékokat hozott a postás. Egy bika jegyű férfiismerősömről pedig kiderült, hogy rendkívül fukar természetű…

Rég nem látott barátnőm telefonon jelentkezik, örülök neki, találkozót beszélünk meg. Széles mosollyal jön a megbeszélt időpontra. Lelkendezve meséli, hogy megismerkedett egy csodálatos képességű léleklátóval, aki minden betegséget meggyógyít. – Te is beteg vagy, mert fakó az aurád – mondja nekem. – Csak a betegséged még sejtalapon jelentkezik. Te értelmes ember vagy, tudatosítanod kell, hogy egészségesen kell élned. Ha megvásárolod ezt meg azt, az ilyen és olyan természetes és egyedi termékcsaládot, ez megóv a génmanipulált élelmiszerek negatív hatásától. Már mutatja is a katalógust, melyből megtudhatom, hogy egy termék ára a fél fizetésembe kerül. Megtudom azt is, hogy a léleklátó a multilevel marketing egyik „sejtjének” vezéralakja.

Mikor megkérdezem, miért kell egy csodálatos képességű gyógyítónak csodagyógyszert árusítania, azt a választ kapom: mert így a hatás hatványozott…

(Folytatjuk)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Csodatévők 4.

Póda Erzsébet

Az ember, annak ellenére, hogy zajban, tömegben él, egyre magányosabbnak érzi magát.

2007.11.11.   


Csodatévők 3.

Póda Erzsébet

Van, amelyiknek a pénzünk nem elég, a lelkünket is akarja...

2007.11.5.  2   


Csodatévők 1.

Póda Erzsébet

A csodatévő eklektikus fogadóhelyiségében a feszület, az angyal- és a Buddha-szobor jól megfér egymás mellett…

2007.10.9.   

A rovat további cikkei

Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2019.8.15.    10


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10