Diétás tippek hízástípus szerint


PR-cikk  2016.8.15. 4:50

Mindenkinél máshol rakódnak le a pluszkilók. Ez tulajdonképpen meg is határozza, hogy milyen étrend lehet az ideális. Íme, a tippek hízástípus szerint.


Négyzet típus

Négyzet típusú hízás esetén a hason, a melltől kezdve egészen lefelé a csípőig lerakódnak a plusz kilók. Az ilyen típusok általában a kekszeket, kenyérféléket és a tésztaféléket részesítik előnyben az étkezések során. Ez az, amit jóllakottságot okoz. Mivel a tápanyagbevitel elégtelen, hiszen leginkább csak az előbb felsoroltakra összpontosul, ezért nagy valószínűséggel a méreganyagok felhalmozódtak és a pajzsmirigy működés sem megfelelő. A pajzsmirigy ilyenkor nem képes az elégséges hormontermelésre. Így a testnek nem marad más választása, mint zsírt tárolni, inzulint termelni. Ilyenkor az anyagcsere-fokozó növekedési hormon kibocsátás is csökken. A kalóriaégetés lassul legfőképpen az említett testtájakon. A megoldás, hogy elegendő jódot juttassunk a szervezetbe. Tengeri halakat, herkentyűket, tojást, joghurtot, sajtot és tejet kell fogyasztani. Naponta legalább két adag alacsony zsírtartalmú tejterméket és heti 4-szer jódban gazdag élelmiszert. Intenzív és könnyebb szakaszok fontosak a mozgásnál. Ez lehet sprintfutás vagy lépcsőzés. Érdemes kipróbálni a 90 napos diétát is.

Kör típus

Ez a típus a hasra hízik, pocakot ereszt. Kidomborodik és még az is elképzelhető, hogy lefelé is lóg egy kicsit. Az összhatás körülbelül egy almára hasonlítható. Mivel a test stresszt feltételez, ezért a mellékvese stresszhormonokat kezd termelni. Zsírt raktároz a hason, hogy védje a szerveket. Ebből lesz a nagy pocak. A megfelelő vércukorszintet a magas kortizolszint miatt a test nem képes beállítani, emiatt az állandó éhségérzet kialakul, és állandó feszültséget gerjeszt. Ennél a hízás típusnál rengeteg C-vitamin fogyasztása javasolt. Ezt a friss zöldségek, bogyós termések, gyümölcsök, alma, citrusfélék, leveles zöldségek jelentik. A levelese zöldségek kalciumot és magnéziumot tartalmaznak, amelyek segítik a mellékvese működését. Mindig keveset kell enni napközben és több alkalommal. Minden egyes étkezésnél fontos, hogy fehérjét is juttassunk a szervezetbe. A hosszú távú mozgásformák, mint például a séta és a jóga segíthet a stressz oldásában.


Ovális típus

Itt a combon, a csípőn és a has alsó részén rakódik le a felesleg. Általában a kedvenc étele ennek a típusnak a tejtermékek. Azokból is sajnos a zsírosabb változat. Nyáron a töménytelen jégkrém, a krémsajt és a krémtúró. Minden nőnél 28 év után a petefészek hormontermelése már rakoncátlankodik kicsit, ez eredményezi a zsírsejtek csípő és has tájékon való lerakódását. Legalább hetente 4 alkalommal kell káposztaféléket fogyasztani. Ilyen a brokkoli, a karfiol, a fejes káposzta, a kelkáposzta stb. Fontos még naponta legalább 50 g fehérje fogyasztás is. Ez lehet tojás, sajt, esetleg soványabb csirkehús, jellemzően a mell része. Ennél a típusnál a step-aerobik, a túrázás és a biciklizés tud segíteni a fogyásban. Így a méregtelenítés hamar be fog indulni és elindul a fogyás is.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2017.12.11.    14


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2017.6.7.    3


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    9


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2016.10.27.    10


A maratoni futás hősnője

Póda Erzsébet

Sok mindent tanulhatunk az egykori, 86 évesen is maratont futó, Joy Johnson történetéből. Elsősorban azt, hogy mindenre képesek vagyunk, ha akarjuk.

2016.10.19.    39


Elképzelni a lehetetlent (6)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hatodik részben a Szőcs Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.10.16.    5


Elképzelni a lehetetlent (5)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. Az ötödik részben a tizenöt éves Aranyos Dáviddal ismerkedhetünk meg.

2016.9.26.    484