Diétás tippek hízástípus szerint


PR-cikk  2016.8.15. 4:50

Mindenkinél máshol rakódnak le a pluszkilók. Ez tulajdonképpen meg is határozza, hogy milyen étrend lehet az ideális. Íme, a tippek hízástípus szerint.


Négyzet típus

Négyzet típusú hízás esetén a hason, a melltől kezdve egészen lefelé a csípőig lerakódnak a plusz kilók. Az ilyen típusok általában a kekszeket, kenyérféléket és a tésztaféléket részesítik előnyben az étkezések során. Ez az, amit jóllakottságot okoz. Mivel a tápanyagbevitel elégtelen, hiszen leginkább csak az előbb felsoroltakra összpontosul, ezért nagy valószínűséggel a méreganyagok felhalmozódtak és a pajzsmirigy működés sem megfelelő. A pajzsmirigy ilyenkor nem képes az elégséges hormontermelésre. Így a testnek nem marad más választása, mint zsírt tárolni, inzulint termelni. Ilyenkor az anyagcsere-fokozó növekedési hormon kibocsátás is csökken. A kalóriaégetés lassul legfőképpen az említett testtájakon. A megoldás, hogy elegendő jódot juttassunk a szervezetbe. Tengeri halakat, herkentyűket, tojást, joghurtot, sajtot és tejet kell fogyasztani. Naponta legalább két adag alacsony zsírtartalmú tejterméket és heti 4-szer jódban gazdag élelmiszert. Intenzív és könnyebb szakaszok fontosak a mozgásnál. Ez lehet sprintfutás vagy lépcsőzés. Érdemes kipróbálni a 90 napos diétát is.

Kör típus

Ez a típus a hasra hízik, pocakot ereszt. Kidomborodik és még az is elképzelhető, hogy lefelé is lóg egy kicsit. Az összhatás körülbelül egy almára hasonlítható. Mivel a test stresszt feltételez, ezért a mellékvese stresszhormonokat kezd termelni. Zsírt raktároz a hason, hogy védje a szerveket. Ebből lesz a nagy pocak. A megfelelő vércukorszintet a magas kortizolszint miatt a test nem képes beállítani, emiatt az állandó éhségérzet kialakul, és állandó feszültséget gerjeszt. Ennél a hízás típusnál rengeteg C-vitamin fogyasztása javasolt. Ezt a friss zöldségek, bogyós termések, gyümölcsök, alma, citrusfélék, leveles zöldségek jelentik. A levelese zöldségek kalciumot és magnéziumot tartalmaznak, amelyek segítik a mellékvese működését. Mindig keveset kell enni napközben és több alkalommal. Minden egyes étkezésnél fontos, hogy fehérjét is juttassunk a szervezetbe. A hosszú távú mozgásformák, mint például a séta és a jóga segíthet a stressz oldásában.


Ovális típus

Itt a combon, a csípőn és a has alsó részén rakódik le a felesleg. Általában a kedvenc étele ennek a típusnak a tejtermékek. Azokból is sajnos a zsírosabb változat. Nyáron a töménytelen jégkrém, a krémsajt és a krémtúró. Minden nőnél 28 év után a petefészek hormontermelése már rakoncátlankodik kicsit, ez eredményezi a zsírsejtek csípő és has tájékon való lerakódását. Legalább hetente 4 alkalommal kell káposztaféléket fogyasztani. Ilyen a brokkoli, a karfiol, a fejes káposzta, a kelkáposzta stb. Fontos még naponta legalább 50 g fehérje fogyasztás is. Ez lehet tojás, sajt, esetleg soványabb csirkehús, jellemzően a mell része. Ennél a típusnál a step-aerobik, a túrázás és a biciklizés tud segíteni a fogyásban. Így a méregtelenítés hamar be fog indulni és elindul a fogyás is.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2019.8.15.    10


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27