Diétás tippek hízástípus szerint


PR-cikk  2016.8.15. 4:50

Mindenkinél máshol rakódnak le a pluszkilók. Ez tulajdonképpen meg is határozza, hogy milyen étrend lehet az ideális. Íme, a tippek hízástípus szerint.


Négyzet típus

Négyzet típusú hízás esetén a hason, a melltől kezdve egészen lefelé a csípőig lerakódnak a plusz kilók. Az ilyen típusok általában a kekszeket, kenyérféléket és a tésztaféléket részesítik előnyben az étkezések során. Ez az, amit jóllakottságot okoz. Mivel a tápanyagbevitel elégtelen, hiszen leginkább csak az előbb felsoroltakra összpontosul, ezért nagy valószínűséggel a méreganyagok felhalmozódtak és a pajzsmirigy működés sem megfelelő. A pajzsmirigy ilyenkor nem képes az elégséges hormontermelésre. Így a testnek nem marad más választása, mint zsírt tárolni, inzulint termelni. Ilyenkor az anyagcsere-fokozó növekedési hormon kibocsátás is csökken. A kalóriaégetés lassul legfőképpen az említett testtájakon. A megoldás, hogy elegendő jódot juttassunk a szervezetbe. Tengeri halakat, herkentyűket, tojást, joghurtot, sajtot és tejet kell fogyasztani. Naponta legalább két adag alacsony zsírtartalmú tejterméket és heti 4-szer jódban gazdag élelmiszert. Intenzív és könnyebb szakaszok fontosak a mozgásnál. Ez lehet sprintfutás vagy lépcsőzés. Érdemes kipróbálni a 90 napos diétát is.

Kör típus

Ez a típus a hasra hízik, pocakot ereszt. Kidomborodik és még az is elképzelhető, hogy lefelé is lóg egy kicsit. Az összhatás körülbelül egy almára hasonlítható. Mivel a test stresszt feltételez, ezért a mellékvese stresszhormonokat kezd termelni. Zsírt raktároz a hason, hogy védje a szerveket. Ebből lesz a nagy pocak. A megfelelő vércukorszintet a magas kortizolszint miatt a test nem képes beállítani, emiatt az állandó éhségérzet kialakul, és állandó feszültséget gerjeszt. Ennél a hízás típusnál rengeteg C-vitamin fogyasztása javasolt. Ezt a friss zöldségek, bogyós termések, gyümölcsök, alma, citrusfélék, leveles zöldségek jelentik. A levelese zöldségek kalciumot és magnéziumot tartalmaznak, amelyek segítik a mellékvese működését. Mindig keveset kell enni napközben és több alkalommal. Minden egyes étkezésnél fontos, hogy fehérjét is juttassunk a szervezetbe. A hosszú távú mozgásformák, mint például a séta és a jóga segíthet a stressz oldásában.


Ovális típus

Itt a combon, a csípőn és a has alsó részén rakódik le a felesleg. Általában a kedvenc étele ennek a típusnak a tejtermékek. Azokból is sajnos a zsírosabb változat. Nyáron a töménytelen jégkrém, a krémsajt és a krémtúró. Minden nőnél 28 év után a petefészek hormontermelése már rakoncátlankodik kicsit, ez eredményezi a zsírsejtek csípő és has tájékon való lerakódását. Legalább hetente 4 alkalommal kell káposztaféléket fogyasztani. Ilyen a brokkoli, a karfiol, a fejes káposzta, a kelkáposzta stb. Fontos még naponta legalább 50 g fehérje fogyasztás is. Ez lehet tojás, sajt, esetleg soványabb csirkehús, jellemzően a mell része. Ennél a típusnál a step-aerobik, a túrázás és a biciklizés tud segíteni a fogyásban. Így a méregtelenítés hamar be fog indulni és elindul a fogyás is.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1


Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18