És a csoda folytatódik


Angyal Sándor  2012.6.6. 18:55

Beszámoló a Duna Menti Tavasz második napjáról

A második nap is eltelt a Duna Menti Tavaszból és még mindig hatalmas az érdeklődés. A délelőtti előadásokra egyre több gyerkőc érkezett a környékbeli falvak iskoláiból, akik az első naphoz hasonlóan szintén tátott szájjal nézték végig a produkciókat.

Elsőként a galántai Manócska bábcsoport tagjai léptek a színpadra, akik immár tizenhárom éve játszanak, és minden évben meghódítják nem csak a közönséget, de a zsűrit is. Csilla(g) születik című produkciójuk nagy sikert aratott, hatalmas taps mellett vonultak le a színpadról. Utánuk a Kis- és Nagytárkányi Református Egyház Alapiskolájának, a Matula bábcsoportnak a műsora következett, akik a Kapzsi földesúr című mesét dolgozták fel és vitték színre. A tanulságos előadás üzenete az volt, hogy becsüljük meg, amink van, és ne akarjunk mindig többet annál, mint amennyi elég az életünkhöz. Harmadikként a diószegi Diócska bábcsoport szerepelt, akik a Három kívánság című népmesét dolgozták fel. A klasszikus gyökereken alapuló történetet sikerült sokszínűen és érdekesen visszaadniuk.

A második blokkot a komáromi Tekergőcök bábcsoportja nyitotta meg, akik A farkas és a hét kecskegida című bábjátékot adták elő, melyet a Grimm-testvérek története nyomán dolgoztak fel. A csapat érdekessége, hogy tavaly ősszel alakult és első ízben szerepelt a Duna Menti Tavaszon. Utánuk a vásárúti Kis Virgoncok Színjátszó Csoport következett, akik szintén első alkalommal vesznek részt a rendezvényen. Fodor Mihály Kiskondás című mesejátékát vitték színpadra. Majd egy hatalmas váltás következett, hiszen a Királyhelmeci Alapiskola Bodrogközi Aprószínpada a Piroska és a farkas című Grimm-adaptációt adta elő, kicsit másként. A színjátékba modern elemeket is vittek, amin egy emberként felhőtlenül kacagott az egész nézőtér. A délelőtti programok utolsója a nyárasdi Tekergőcök Színjátszó Csoportja volt, akik idén varázsolós kedvükben voltak, és a Mesék útvesztőjében című darabbal léptek a közönség elé. Műsorukban bátran nyúltak a legismertebb mesék motívumaihoz, így találkozhattunk a szegény emberrel, a terülj-terülj asztalkával, de a három kívánsággal is.

Nem a megszokott módon, délután, a meseváros színpadán zajlottak a szerkesztett népi játékok versenyműsorai. Elsőként a Kukoricafosztást láthatták a nézők a Rimajánosi Alapiskola Csicsóka csoportjának előadásában. Utánuk az Alsószeli Szabadidő Központ Alszik Klub Kisvarsás Néptáncegyüttese lépett a színpadra, akik a Lagzi a libalegelőn című népi játékot adták elő, Gágyor József gyűjtése nyomán. Utolsóként pedig a Bélyi Alapiskola Gyöngyöcske csoportja mutatta be a Süssünk, süssünk valamit című produkcióját.

Közben természetesen lehetett kézműveskedni, szaladgálni, ugrálni az ugrálóvárban vagy éppen pörögni a szarvasos körhintán. Aki pedig még további előadásra vágyott, meghallgathatta a verséneklők műsorát, illetve a Csavar Színház előadásában A helység kalapácsa című produkciót. Este fél héttől a délelőtti versenyműsorokat nézhették meg a kíváncsiak felvételről, valamint Mátyás királyról szóló meséket.

Holnap, a harmadik napon pedig tovább folytatódik a Duna Menti Tavasz.


A szerző felvételeiHozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Vége a csodának – de nem örökre!

Angyal Sándor

Véget ért hát a Duna Menti Tavasz, kiosztották a díjakat.

2012.6.8.   


A harmadik nap: ismét csoda

Angyal Sándor

A Duna Menti Tavasz versenyműsorainak vége, a csapatok várják a holnapi díjkiosztást.

2012.6.7.   


Ismét elkezdődött a csoda

Angyal Sándor

A gyerekek idén már harminchetedszer vették be Dunaszerdahely városát...

2012.6.5.   

A rovat további cikkei

Különleges sárkányrepülés

Zana Anita

Különleges élményben lehetett részük a gyengénlátóknak a közelmúltban, amikor is sárkányrepülésen vehettek részt. Pintér Erika mesél az élményeiről.

2023.9.15.   


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1