Így légy szabad!


Oriskó Renáta  2016.1.25. 1:44

Az önbizalom és a magabiztosság nem hiba, és nem jelent egyet a beképzeltséggel – tanács egy fitneszedzőtől.

Amikor Molly Galbraith január elsején felébredt, rájött, hogy ez az év más, mint a többi. Ez volt hosszú idő után az első év, amikor nem fogadta meg, hogy változtat a testén.


Molly társalapítója és tulajdonosa a Girls Gone Strong nevű honlapnak, amit „nők terveztek nők számára”. Bár a lány fogadalmat nem tett, valami mással emlékezetessé tette önmaga számára január elsejét. Facebook oldalán, amelynek már 59 000 követője van, megosztott magáról egy bikinis képet. A cél nem az önreklámozás volt, hanem önmagunk elfogadása. „Ez nem egy „előtte” vagy „utána” kép, így nézett ki a testem egy átlagos keddi napon 2015 decemberében” – írta Molly. Azóta több mint százezren lájkolták a fotót. A képaláírásokból azt is megtudjuk, hogy a lánynál évekkel korábban autoimmun pajzsmirigy betegséget és policisztás ovárium (petefészek) szindrómát diagnosztizáltak.

Molly teljesen őszintén és kendőzetlenül beszél a hozzászólásokban a testéről, arról a testről, amit mások nyilvánosan értékeltek, megítéltek és bíráltak. „Hívták már túl kövérnek, túl vékonynak, túl férfiasnak, túl gyengének, túl erősnek, túl soványnak, s mindezt egy héten belül” – mondta a lány. Önmaga így vall a testéről: „Ez a test szereti a fehérjét és a zöldségeket, valamint a fagylaltot. Ez a test szereti a haspréseket, a felhúzódzkodást és az alvást.”


A The Huffington Postnak úgy nyilatkozott, reméli, sikerül motiválnia a nőket, hogy végre ne elérhetetlen szépségideáloknak akarjanak megfelelni. Példájával azt akarta tudatni, hogy az önbizalom és a magabiztosság nem egy hiba, és egyáltalán nem jelent egyet a beképzeltséggel. „Ez a szabadságnak egy olyan formája, amit még sosem tapasztaltam, de nagyon-nagyon jó érzés” – jelentette ki.

Önmagunk elfogadása az egyik legnehezebb feladat, hiszen ezzel együtt el kell fogadnunk azt a tényt is, hogy vannak dolgok, amiken képesek vagyunk változtatni, míg olyanok is, amiket a természet teremtett és sajnos nincs beleszólásunk. Ha ezt tudatosítjuk, talán könnyebben leszámolunk hamis ideálokkal, amelyek mind a tökéletességet hivatottak közvetíteni. Napjaink szépségideálja a csontsoványság, plakátokról, kifutókról, címlapokról köszön vissza, szinte már-már társadalmi elvárásnak érezzük. Egy ilyen közegben, valljuk be, nehéz egészséges önbizalmat építeni. Épp ezért is inspiráló, útmutató és követendő Molly Galbraith szemlélete, hiszen az önelfogadás a kulcs a magabiztossághoz, az önbizalomhoz, a szabadabb és boldogabb mindennapokhoz.

Forrás: www.huffingtonpost.comHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2017.6.7.    3


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.    4


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2016.12.14.    14


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2016.10.27.    10


A maratoni futás hősnője

Póda Erzsébet

Sok mindent tanulhatunk az egykori, 86 évesen is maratont futó, Joy Johnson történetéből. Elsősorban azt, hogy mindenre képesek vagyunk, ha akarjuk.

2016.10.19.    39


Elképzelni a lehetetlent (6)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hatodik részben a Szőcs Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.10.16.    5


Elképzelni a lehetetlent (5)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. Az ötödik részben a tizenöt éves Aranyos Dáviddal ismerkedhetünk meg.

2016.9.26.    484


A csúcs meghódítása

Kétszeres tüdőtranszplantáció után Magyarország tetején! A 24 éves Lendvai Anna mindent legyőzve meghódította a 8848 méter magas Kékestetőt!

2016.9.6.    13