Így légy szabad!


Oriskó Renáta  2016.1.25. 1:44

Az önbizalom és a magabiztosság nem hiba, és nem jelent egyet a beképzeltséggel – tanács egy fitneszedzőtől.

Amikor Molly Galbraith január elsején felébredt, rájött, hogy ez az év más, mint a többi. Ez volt hosszú idő után az első év, amikor nem fogadta meg, hogy változtat a testén.


Molly társalapítója és tulajdonosa a Girls Gone Strong nevű honlapnak, amit „nők terveztek nők számára”. Bár a lány fogadalmat nem tett, valami mással emlékezetessé tette önmaga számára január elsejét. Facebook oldalán, amelynek már 59 000 követője van, megosztott magáról egy bikinis képet. A cél nem az önreklámozás volt, hanem önmagunk elfogadása. „Ez nem egy „előtte” vagy „utána” kép, így nézett ki a testem egy átlagos keddi napon 2015 decemberében” – írta Molly. Azóta több mint százezren lájkolták a fotót. A képaláírásokból azt is megtudjuk, hogy a lánynál évekkel korábban autoimmun pajzsmirigy betegséget és policisztás ovárium (petefészek) szindrómát diagnosztizáltak.

Molly teljesen őszintén és kendőzetlenül beszél a hozzászólásokban a testéről, arról a testről, amit mások nyilvánosan értékeltek, megítéltek és bíráltak. „Hívták már túl kövérnek, túl vékonynak, túl férfiasnak, túl gyengének, túl erősnek, túl soványnak, s mindezt egy héten belül” – mondta a lány. Önmaga így vall a testéről: „Ez a test szereti a fehérjét és a zöldségeket, valamint a fagylaltot. Ez a test szereti a haspréseket, a felhúzódzkodást és az alvást.”


A The Huffington Postnak úgy nyilatkozott, reméli, sikerül motiválnia a nőket, hogy végre ne elérhetetlen szépségideáloknak akarjanak megfelelni. Példájával azt akarta tudatni, hogy az önbizalom és a magabiztosság nem egy hiba, és egyáltalán nem jelent egyet a beképzeltséggel. „Ez a szabadságnak egy olyan formája, amit még sosem tapasztaltam, de nagyon-nagyon jó érzés” – jelentette ki.

Önmagunk elfogadása az egyik legnehezebb feladat, hiszen ezzel együtt el kell fogadnunk azt a tényt is, hogy vannak dolgok, amiken képesek vagyunk változtatni, míg olyanok is, amiket a természet teremtett és sajnos nincs beleszólásunk. Ha ezt tudatosítjuk, talán könnyebben leszámolunk hamis ideálokkal, amelyek mind a tökéletességet hivatottak közvetíteni. Napjaink szépségideálja a csontsoványság, plakátokról, kifutókról, címlapokról köszön vissza, szinte már-már társadalmi elvárásnak érezzük. Egy ilyen közegben, valljuk be, nehéz egészséges önbizalmat építeni. Épp ezért is inspiráló, útmutató és követendő Molly Galbraith szemlélete, hiszen az önelfogadás a kulcs a magabiztossághoz, az önbizalomhoz, a szabadabb és boldogabb mindennapokhoz.

Forrás: www.huffingtonpost.comHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Különleges sárkányrepülés

Zana Anita

Különleges élményben lehetett részük a gyengénlátóknak a közelmúltban, amikor is sárkányrepülésen vehettek részt. Pintér Erika mesél az élményeiről.

2023.9.15.   


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1


Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8