Így légy szabad!


Oriskó Renáta  2016.1.25. 1:44

Az önbizalom és a magabiztosság nem hiba, és nem jelent egyet a beképzeltséggel – tanács egy fitneszedzőtől.

Amikor Molly Galbraith január elsején felébredt, rájött, hogy ez az év más, mint a többi. Ez volt hosszú idő után az első év, amikor nem fogadta meg, hogy változtat a testén.


Molly társalapítója és tulajdonosa a Girls Gone Strong nevű honlapnak, amit „nők terveztek nők számára”. Bár a lány fogadalmat nem tett, valami mással emlékezetessé tette önmaga számára január elsejét. Facebook oldalán, amelynek már 59 000 követője van, megosztott magáról egy bikinis képet. A cél nem az önreklámozás volt, hanem önmagunk elfogadása. „Ez nem egy „előtte” vagy „utána” kép, így nézett ki a testem egy átlagos keddi napon 2015 decemberében” – írta Molly. Azóta több mint százezren lájkolták a fotót. A képaláírásokból azt is megtudjuk, hogy a lánynál évekkel korábban autoimmun pajzsmirigy betegséget és policisztás ovárium (petefészek) szindrómát diagnosztizáltak.

Molly teljesen őszintén és kendőzetlenül beszél a hozzászólásokban a testéről, arról a testről, amit mások nyilvánosan értékeltek, megítéltek és bíráltak. „Hívták már túl kövérnek, túl vékonynak, túl férfiasnak, túl gyengének, túl erősnek, túl soványnak, s mindezt egy héten belül” – mondta a lány. Önmaga így vall a testéről: „Ez a test szereti a fehérjét és a zöldségeket, valamint a fagylaltot. Ez a test szereti a haspréseket, a felhúzódzkodást és az alvást.”


A The Huffington Postnak úgy nyilatkozott, reméli, sikerül motiválnia a nőket, hogy végre ne elérhetetlen szépségideáloknak akarjanak megfelelni. Példájával azt akarta tudatni, hogy az önbizalom és a magabiztosság nem egy hiba, és egyáltalán nem jelent egyet a beképzeltséggel. „Ez a szabadságnak egy olyan formája, amit még sosem tapasztaltam, de nagyon-nagyon jó érzés” – jelentette ki.

Önmagunk elfogadása az egyik legnehezebb feladat, hiszen ezzel együtt el kell fogadnunk azt a tényt is, hogy vannak dolgok, amiken képesek vagyunk változtatni, míg olyanok is, amiket a természet teremtett és sajnos nincs beleszólásunk. Ha ezt tudatosítjuk, talán könnyebben leszámolunk hamis ideálokkal, amelyek mind a tökéletességet hivatottak közvetíteni. Napjaink szépségideálja a csontsoványság, plakátokról, kifutókról, címlapokról köszön vissza, szinte már-már társadalmi elvárásnak érezzük. Egy ilyen közegben, valljuk be, nehéz egészséges önbizalmat építeni. Épp ezért is inspiráló, útmutató és követendő Molly Galbraith szemlélete, hiszen az önelfogadás a kulcs a magabiztossághoz, az önbizalomhoz, a szabadabb és boldogabb mindennapokhoz.

Forrás: www.huffingtonpost.comHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2016.12.14.    14


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2016.10.27.    10


A maratoni futás hősnője

Póda Erzsébet

Sok mindent tanulhatunk az egykori, 86 évesen is maratont futó, Joy Johnson történetéből. Elsősorban azt, hogy mindenre képesek vagyunk, ha akarjuk.

2016.10.19.    39


Elképzelni a lehetetlent (6)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hatodik részben a Szőcs Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.10.16.    5


Elképzelni a lehetetlent (5)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. Az ötödik részben a tizenöt éves Aranyos Dáviddal ismerkedhetünk meg.

2016.9.26.    484


A csúcs meghódítása

Kétszeres tüdőtranszplantáció után Magyarország tetején! A 24 éves Lendvai Anna mindent legyőzve meghódította a 8848 méter magas Kékestetőt!

2016.9.6.    13


Facebook szerepjáték

Busai Hajnalka Lilla

Avagy a közösségi oldalak stresszelő, negatív hatása. A lájkok világát éljük: egy lájk felér egy dicsérettel, kézfogással, vagy akár simogatással.

2016.9.5.    11


Váratlan pillanatok

Szalay Mona

Szakmai körökben van egy mondás, amely így hangzik: az a szép az esküvőkben, hogy bármi megtörténhet.

2016.8.31.    55