Merre vagytok, ti igazi lányok?


Bernád Emese  2003.12.13. 16:23

Peti látszólag egy átlagos tizenhat éves kamasz, akit kortársaihoz hasonlóan a számítógépek, az autók, a csavargás, a suttyomban elszívott cigik és (egy kicsit) a lányok érdeklik.

És míg az előbbiekkel egészségesen a viszonya, a lányokkal sajnos nem zökkenőmentes a kapcsolata. De fogalmazhatnánk úgy is: üldözik a nők. Pontosabban egy darab nőszemély, egy kamasz boszorkány jár a nyomában.

-- Falura költöztünk, elcseréltük a panelt egy kis falusi házra -- kezdi történetét a fiú. -- Már két éve toldozgatjuk, de nem bántuk meg a cserét. Itt minden más, jobb és nyugodtabb. Gyerekkoromban sokszor hallottam a felnőttektől, hogy majd „pisilni” fognak utánam a nők – egyszóval nem nézek ki rosszul. A falubeli lányok teljesen rám kattantak, a tesómat próbálták megkörnyékezni és kiszedni belőle a telefonszámomat. Dúskáltam a csajokban, kedvemre válogathattam közöttük.

Anyám persze teljesen kivolt a dolgaimtól, mert a „készséges” hugicám minden apró részletről beszámolt neki. Szüleim napokig a hátam mögött suttogtak, vártam, mit forralnak ellenem. Mígnem egy szép napon az atyám bejött a szobámba, és égő arccal leült mellém. „-- Hát… izé… szóval… tudod, anyád nem hagy békén…Beküldött, hogy férfias dolgokról beszéljünk. Nem is tudom, mit mondjak… Szóval, mondd el nekem fiacskám, meddig mentél el a csajozásban?”

És akkor beugrott: a szexről kell velem beszélnie anyám parancsára. Szegény fater, egy ideg volt, nem mert a szemembe nézni. „-- Miattam ne zavartasd magad, nem vagyok hülye! Tudok vigyázni magamra!” – próbáltam lerázni őt. Motyogott még valamit az orra alatt, de aztán megkönnyebbülten kiszédelgett a szobámból. Gondolom, az ajtó mögött hallgatózó anyám jó alaposan letolta emiatt! Igaz, nem vagyok túlzottan felkészülve a témából, de rühellem az efféle nyálazást. Vagy rendesen beszélünk a dologról, vagy sehogy. Ha ők szégyenkeznek előttem, akkor hogyan tudnának válaszolni a kérdéseimre? Okosabb volt leráznom őket!

Szóval megkörnyékeztek a csajok, én meg élveztem is a helyzetet. Volt közöttük egy, aki a többinél is erőszakosabban nyomult rám. Jól nézett ki, szó se róla, eleinte díjaztam is a modorát. Reggel már a megállóban odajött hozzám, a buszon is szóval tartott. A tanítás után, mintha kileste volna, mikor érek haza, azonnal telefonált. Iszonyatosan magas lehetett a telefonszámlájuk. Csodálom, hogy a szüleit ez nem zavarta. Pár hétig találkozgattunk, puszik, csókok, tapizás, de más semmi. Közben a tesóm szorgalmasan szállította a híreket a csajsziról. Hogy már ezzel is járt, meg azzal is, sőt, a faluban azt rebesgetik, hogy túl van egy abortuszon. Egy 16 éves lány! Ezt nevezem tempónak! De nem ez volt a döntő ok, amiért szakítottunk.

Elvégre ezek pletykák, lehet, hogy a fele sem igaz. A rámenősségét untam meg! Hiszen szinte semmit nem kellett tennem érte, máris az enyém volt. Ő jött oda hozzám, ő „hódított” meg, ő járt utánam, mindig ő hívott fel. Naponta többször is. Talán ha idősebb lettem volna, az ágyába is belerángat. Rájöttem, hogy nem kell nekem ilyen barátnő. Az agyamra ment. Megpróbált teljesen kisajátítani magának. Ha a haverokkal meccsre mentünk, akkor is képes volt végig ott szobrozni mellettünk. Ha falunap vagy búcsú volt, ebéd után hívatlanul megjelent nálunk, nehogy nélküle menjek el. Szörnyű!

Minél jobban törleszkedett, annál jobban undorodtam tőle. Mi a fenét ettem egyáltalán rajta? Akkor kezdődtek a bajok, amikor megpróbáltam szakítani vele. Jeleneteket rendezett, eljött hozzánk, és ha nem engedtem be, a kapunk előtt kiabált. Mit volt tenni, anyám elment és beszélt a szüleivel. Eredmény? Otthon már békén hagy, de a buszon változatlanul mellém sodródik, és mert a telefont nem veszem fel, esemesekkel bombáz.
Most itt tartunk! De hogy mi lesz még ebből?Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2019.8.15.    10


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1