Merre vagytok, ti igazi lányok?


Bernád Emese  2003.12.13. 16:23

Peti látszólag egy átlagos tizenhat éves kamasz, akit kortársaihoz hasonlóan a számítógépek, az autók, a csavargás, a suttyomban elszívott cigik és (egy kicsit) a lányok érdeklik.

És míg az előbbiekkel egészségesen a viszonya, a lányokkal sajnos nem zökkenőmentes a kapcsolata. De fogalmazhatnánk úgy is: üldözik a nők. Pontosabban egy darab nőszemély, egy kamasz boszorkány jár a nyomában.

-- Falura költöztünk, elcseréltük a panelt egy kis falusi házra -- kezdi történetét a fiú. -- Már két éve toldozgatjuk, de nem bántuk meg a cserét. Itt minden más, jobb és nyugodtabb. Gyerekkoromban sokszor hallottam a felnőttektől, hogy majd „pisilni” fognak utánam a nők – egyszóval nem nézek ki rosszul. A falubeli lányok teljesen rám kattantak, a tesómat próbálták megkörnyékezni és kiszedni belőle a telefonszámomat. Dúskáltam a csajokban, kedvemre válogathattam közöttük.

Anyám persze teljesen kivolt a dolgaimtól, mert a „készséges” hugicám minden apró részletről beszámolt neki. Szüleim napokig a hátam mögött suttogtak, vártam, mit forralnak ellenem. Mígnem egy szép napon az atyám bejött a szobámba, és égő arccal leült mellém. „-- Hát… izé… szóval… tudod, anyád nem hagy békén…Beküldött, hogy férfias dolgokról beszéljünk. Nem is tudom, mit mondjak… Szóval, mondd el nekem fiacskám, meddig mentél el a csajozásban?”

És akkor beugrott: a szexről kell velem beszélnie anyám parancsára. Szegény fater, egy ideg volt, nem mert a szemembe nézni. „-- Miattam ne zavartasd magad, nem vagyok hülye! Tudok vigyázni magamra!” – próbáltam lerázni őt. Motyogott még valamit az orra alatt, de aztán megkönnyebbülten kiszédelgett a szobámból. Gondolom, az ajtó mögött hallgatózó anyám jó alaposan letolta emiatt! Igaz, nem vagyok túlzottan felkészülve a témából, de rühellem az efféle nyálazást. Vagy rendesen beszélünk a dologról, vagy sehogy. Ha ők szégyenkeznek előttem, akkor hogyan tudnának válaszolni a kérdéseimre? Okosabb volt leráznom őket!

Szóval megkörnyékeztek a csajok, én meg élveztem is a helyzetet. Volt közöttük egy, aki a többinél is erőszakosabban nyomult rám. Jól nézett ki, szó se róla, eleinte díjaztam is a modorát. Reggel már a megállóban odajött hozzám, a buszon is szóval tartott. A tanítás után, mintha kileste volna, mikor érek haza, azonnal telefonált. Iszonyatosan magas lehetett a telefonszámlájuk. Csodálom, hogy a szüleit ez nem zavarta. Pár hétig találkozgattunk, puszik, csókok, tapizás, de más semmi. Közben a tesóm szorgalmasan szállította a híreket a csajsziról. Hogy már ezzel is járt, meg azzal is, sőt, a faluban azt rebesgetik, hogy túl van egy abortuszon. Egy 16 éves lány! Ezt nevezem tempónak! De nem ez volt a döntő ok, amiért szakítottunk.

Elvégre ezek pletykák, lehet, hogy a fele sem igaz. A rámenősségét untam meg! Hiszen szinte semmit nem kellett tennem érte, máris az enyém volt. Ő jött oda hozzám, ő „hódított” meg, ő járt utánam, mindig ő hívott fel. Naponta többször is. Talán ha idősebb lettem volna, az ágyába is belerángat. Rájöttem, hogy nem kell nekem ilyen barátnő. Az agyamra ment. Megpróbált teljesen kisajátítani magának. Ha a haverokkal meccsre mentünk, akkor is képes volt végig ott szobrozni mellettünk. Ha falunap vagy búcsú volt, ebéd után hívatlanul megjelent nálunk, nehogy nélküle menjek el. Szörnyű!

Minél jobban törleszkedett, annál jobban undorodtam tőle. Mi a fenét ettem egyáltalán rajta? Akkor kezdődtek a bajok, amikor megpróbáltam szakítani vele. Jeleneteket rendezett, eljött hozzánk, és ha nem engedtem be, a kapunk előtt kiabált. Mit volt tenni, anyám elment és beszélt a szüleivel. Eredmény? Otthon már békén hagy, de a buszon változatlanul mellém sodródik, és mert a telefont nem veszem fel, esemesekkel bombáz.
Most itt tartunk! De hogy mi lesz még ebből?Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Különleges sárkányrepülés

Zana Anita

Különleges élményben lehetett részük a gyengénlátóknak a közelmúltban, amikor is sárkányrepülésen vehettek részt. Pintér Erika mesél az élményeiről.

2023.9.15.   


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1


Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8