Myla, a pluszméretű


Kabók Zita  2015.2.10. 2:09

Mylát pluszméretű modellként hirdetik, holott egészséges mérettel rendelkezik.

Myla Dalbesio (27) történelmet írt azzal, hogy 42-es méretével a Calvin Klein divatkampányában szerepel. (Az azonban vitatott, hogy a mérete tényleg 42-es-e.) A Calvin Klein pluszméretű modellként hirdeti, holott egészséges mérettel rendelkezik.

„Régebben nem tudtam aludni az éhségtől, kínoztam a testem és fel sem fogtam, hogy olyan csodálatos dolgoktól fosztottam meg magamat, mint például az evés. Állandóan gyógyszereket szedtem. Ma már biztosan nem mondanék le az ételről csak azért, hogy sovány legyek” – meséli Myla Dalbesio az egyik interjújában. A modell azt is elmondta, hogy heteken keresztül kalóriamentes olívabogyón kívül mást nem ehetett. Órákat töltött a tornateremben, hogy lefogyjon, és be tudjon illeszkedni a vézna modellek sorába.


„Elég fura a helyzetem, hiszen nagyobb méretű vagyok, mint a modelltársaim, bár tőlem még vannak teltebbek is. Nem vagyok elég sovány ahhoz, hogy a vékony modellekkel lépjek a kifutóra, viszont nem vagyok elég telt a plusz méretű modellekhez.”

Sokan meghökkenve olvasták, hogy Calvin Klein plusz méretű modellnek bélyegezte Mylát. A modell abban reménykedik, hogy talán elindult az új trend, és a vézna lányok ideje lassan lejár. A Calvin Klein részére 1992-ben Kate Moss kampányolt, akinek még a csontjai is látszanak a képeken. Sokak szerint ő állította fel a rossz példaképet annak idején.

Myla részt vett egy kampányban is, melynek keretén belül a modellek levetkőztek, hogy megmutassák: a stílus nem a trendekről szól, hanem arról, hogy tudjuk, kik vagyunk. Hogy lássuk meg, mi rejtőzik a bensőnkben. Az interjúban nyíltan beszél arról, hogyan szokott le a gyógyszerfüggőségéről, és hogyan sikerült elfogadnia az egészséges méretét.

Ideje lenne már véget vetnünk az örökös megfelelni akarásnak, mely lányok millióinak önbizalmát teszi tönkre. Miért várjuk folyton másoktól, a külvilágtól a visszaigazolást, az elismerést?A dailymail.co.uk cikke nyománHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2019.8.15.    10


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27