Nyolc egyszerű tipp nyaraláshoz


Busai Hajnalka Lilla  2016.7.11. 0:33

Nyaralás, strandolás idején bármi megtörténhet. Íme, néhány egyszerű, de nagyszerű tipp, hogy még jobban sikerüljön!

1. Napégésre: Töltsünk aloe vera gélt a jégkockatartóba! Miután teljesen megfagyott, csak pattintsuk ki belőle, és máris ápolhatjuk vele az égett bőrfelületet, amit ezáltal hűsít is.


2. Italhűtő: vegyünk néhány vizes lufit, töltsük meg vízzel, majd tegyük be a fagyasztóba. Miután megfagytak, tegyük be az italhűtő vödörbe az italok mellé. Sokkal egyszerűbb megoldás, mint jéggel újra és újra megtölteni, ráadásul nem lesz minden vizes, nem kell félni, hogy olvadás után kiborul. Nem utolsó sorban szárazon maradnak az üvegek, így azokról sem fog csöpögni a víz.

3. Ha a melegtől kiszárad az ajkunk, vegyünk 3 ek. barnacukrot, 1ek. kókuszzsírt, 1 ek. mézet, és néhány csepp vanília-illóolajat. Az alapanyagokat alaposan keverjük össze, és tegyük egy kis üvegcsébe vagy tégelybe. Bármikor felvihetjük az ajakra. A cukor egyfajta bőrradírként szolgál, ami eltávolítja az elhalt, száraz hámsejteket. A kókuszzsír és a méz pedig mélyen hidratálják a bőrt, így teszik simává és puhává ajkat.

4. Strandoláskor a hajunkat nagyon igénybe veszi a nap és a forró levegő. Egy csésze meleg vizet töltsünk egy spriccelő flakonba! Adjunk hozzá 1 ek. tengeri sót, 1 ek. kókuszzsírt, és 1 ek. hajzselét. Jól rázzuk össze, majd miután meggyőződtünk róla, hogy az összes alapanyag feloldódott és elkeveredett, már fújhatjuk is a hajadra. Segít megőrizni a haj fényességét, hidratálja a hajszálakat, és segít megtartani a formáját.

5. Ha homokos strandra megyünk, vigyünk magunkkal hintőport! Ha utáljuk, amikor a homok ráragad a lábunkra és csak nehezen jön le egészen, és emiatt a törölközőre/plédre ráhordódik a homok, csak szórjunk némi hintőport a homokos lábunkra. Így azonnal, könnyedén le tudjuk söpörni az összes homokot.


6. Vegyünk néhány lufit, fújjuk fel kicsire, majd mártsuk bele az aljukat olvasztott csokiba! Tegyük ki zsírpapírra, hagyjuk a csokit megkeményedni. Ha kész, durrantsuk ki a lufikat, a csokikehely aljáról húzzuk le az esetleg odaragadt lufidarabot, és már kész is az ehető fagyikehely.

7. Instant jegeskávé: főzzünk kb. 3dl jó erős feketekávét, öntsük bele a jégkockatartóba! Ha teljesen megfagytak, csak tegyünk annyi kocka kávét egy pohár langyos tejbe, amennyire erőset szeretnénk inni.

8. Ha nyaralni megyünk, és viszünk magunkkal ékszereket is, a karkötőket és nyakláncokat egyesével terítsük ki, és csomagoljuk be zsugorfóliával! Így nem fognak összegubancolódni az út végére.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2019.8.15.    10


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27