Shoppingolni jó!


Kabók Zita  2007.10.3. 15:44

Munkatársunk még mindig vásárol...

Mindig is szerettem shoppingolni, de azóta vált egyik kedvenc és rendszeres időtöltésemmé, mióta Angliában vagyok. Ezzel a nőverem, Zsuzsa sincs másképp. Szerinte neki már az is kikapcsolódás, ha végigpásztázhatja a kirakatok kínálatát. Nem ritkaság, hogy együtt járunk shoppingolni, és lévén, hogy egyforma az ízlésünk, elég gyakran hasonló vagy ugyanolyan darabokat vásárolunk. Szerencsére Angliában elég sok az utószezoni kiárusítás, amikor jókat lehet „vadászni” a jobbnál-jobb ruhadarabokra.

A legnagyobb probléma viszont, hogy egy ruhadarab megvásárlása több kiegészítő megvásárlásához vezet. Hiába van egy szuper ruha olcsó áron, ahhoz meg kiegészítők is kellenek. Egy ruhával tehát korántsem ér véget a pénzköltés. Az ördögi kör még csak itt kezdődik. A ruhához ékszer kell, hajba való, megfelelő színű smink, netán napszemüveg is, harisnya vagy térdzokni, cipő vagy csizma és nem utolsósorban egy kézitáska vagy akár egy kendő a nyakunkba. Télen vagy hideg időben még a kabát kiválasztása is problémát okozhat, nem beszélve a fejfedőről és a kesztyűről. Mindemellett az „outfitnek” illenie kell az alkalomhoz is. Az öltözködés igenis művészet. Mert minél ügyesebbek vagyunk, annál többféle ruházatot tudunk variálni ruhatárunkból a különböző alkalmakra.

Legszerencsésebb, ha olyan darabokat veszünk, amelyeket aztán könnyen tudunk variálni. Inkább fektessünk be egyszínű, sötét ruhadarabokba, amelyeket aztán az aktuális divat különböző színű kiegészítőivel tudunk variálni.

Sajnos otthon túlnyomórészt az olcsó kínai tömegáru vagy a méregdrága márkás ruhák között válogathatunk. Angliában szerencsére ez másképp van. Itt sok megfizethető, de jó minőségű ruházati cikk kapható. Mi, nők, valószínűleg a vásárlásban éljük ki a vadászösztönünket, amikor fáradhatatlanul kalandozunk a polcok vagy boltok között, hogy megtaláljuk azt a darabot, amelyre szükségünk van, vagy amelyiket megálmodtunk magunknak.

A férfiak persze sohasem fogják megérteni, mi különbség lehet két pár fekete cipő között, de számunkra ez ne legyen probléma. Mert azok a ruhadarabok, melyekről álmodoztunk, s melynek az ára megfizethetetlenül drága, vagy piszkosul olcsó, számunkra kincset jelentenek. És ne aggódjunk: a kincses ládánkban mindig akad hely egy újabb darabnak, mellyel valószínűleg nemcsak magunknak, hanem a környezetünknek is örömet okozunk majd.

Hiszen nincs szebb egy ápolt, csinos, jól öltözött hús-vér nő látványánál -- legyen szó bármelyik korosztályról!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Shoppingol a világ

Kabók Zita

A férfi és a nő vásárlási szokások között csupán egyetlen különbség van.

2007.9.30.   

A rovat további cikkei

Különleges sárkányrepülés

Zana Anita

Különleges élményben lehetett részük a gyengénlátóknak a közelmúltban, amikor is sárkányrepülésen vehettek részt. Pintér Erika mesél az élményeiről.

2023.9.15.   


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1


Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.