Hogyan válasszunk szempillaspirált? 2.


  2023.9.5. 13:19

Hogyan spirálozzunk úgy, mint a profik? A legjobb hatás elérésének titkai mesterkurzusunk keretében.


Szempillaspirál mesterkurzus – II. rész

Habár a tökéletes szempillafestés alapfeltétele a megfelelő szempillaspirál kiválasztása, nem szabad szó nélkül hagynunk a festék felvitelének művészetét sem. Annak ellenére, hogy kívülről egyszerű mozdulatnak tűnhet, a valóságban ennek is megvan a technikája, amelyet érdemes elsajátítanunk, ha tényleg hibátlan szempillafestésre vágyunk. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője 10+1 hasznos tippet és trükköt árult el nekünk erről az egyszerűnek tűnő mozdulatról, amelyek alapjaiban változtathatják meg a szempillafestésről kialakult elképzeléseinket.„Sminkelés során a kedvenc pillanatom, amikor a modellre felkerül a szempillaspirál. Ilyenkor minden smink életre kel, a szemek kinyílnak, a tekintet egyszerre sugárzóvá és élénkké válik. Éppen ezért gondolom nagyon fontosnak, hogy mindig elegendő időt szánjunk a szempillák festésére és megfelelő előkészítésére is, ne kapkodjuk el a mozdulatokat és legyünk precízek” – mesélte Károlyfi Edit.

A számunkra legideálisabb formulájú és kialakítású szempillaspirál megtalálása után, a következő 10+1 tanácsot érdemes még megfogadnunk, hogy igazán tökéletes pillákat varázsolhassunk magunknak:1. Kezdjük tiszta lappal! Spirálunkat mindig tiszta pillákra vigyük fel, ne kenjük újra korábban kifestett pilláinkat, hiszen ez nagyon könnyen a szálak összetapadásához és a spirál csomósodásához vezethet.

2. Használjunk szempillaprimert! Ahogy bőrünkön alapozónk felvitele előtt, úgy szempillánk tekintetében is érdemes lehet primert használnunk, amely előkészíti pilláinkat, így látványosabbá és tartósabbá teheti szempillafestésünket. Károlyfi Edit kedvence az Avon Lash Supreme szempillaprimer, amely ápoló hatású keratinnal és ricinusolajjal vastagabb, dúsabb és hosszabb külsőt kölcsönöz pilláinknak.3. Használjunk szempillagöndörítőt! Ha szeretnénk, hogy pillánk extra göndör legyen, a primer után és a szempillaspirál felvitele előtt, használjunk szempillagöndörítőt, amely segít tartósan felfelé ívelő formát adni még az egyenesen álló pilláknak is.

4. A spirálozás az utolsó lépés legyen! Fontos, hogy szemsminkünk elkészítésének mindig utolsó lépése legyen szempilláink festése, hiszen a szemhéjfestékek felvitele, a szemceruza vagy szemhéjtus használata során könnyen egymáshoz nyomhatjuk szempillaszálainkat, amelyek a spiráltól összetapadhatnak, összecsomósodhatnak.5. Ne pumpáljuk a szempillaspirált! Népszerű, de nagyon rossz szokás a szempillaspirál pumpálása. Igyekezzünk megállni, hogy szempillaspirálunk keféjét ki-be húzgáljuk a tubusából, hiszen ez a festék gyorsabb beszáradásához vezet, ehelyett inkább forgassuk meg a kefét miközben kihúzzuk tubusából, hogy elegendő festéket vegyen fel.

6. Töröljük le a felesleget! Ha a spirálunk keféje túl sok festéket vesz fel, könnyen összecsomósodhat szempillánk. Egy tiszta zsebkendővel letörölhetjük a keféről a felesleges festéket, így elkerülhetjük a szálak összetapadását.

7. Pillánk teljes felületét fessük be! Sokan esünk abba a hibába, hogy nem egészen szempillatövünknél kezdjük a spirálozást, pedig így lehet igazán látványosan megemelni pilláinkat. Helyezzük arcunk alá kézi tükrünket, hogy jól láthassuk hol kezdődnek pilláink, és hosszanti mozdulattal fessük be pilláinkat a tövektől kezdve egészen a legvégükig, így növelhetjük hosszukat is.

8. Dolgozzunk cikk-cakk mozdulatokkal! Érdemes cikk-cakk mozdulattal haladnunk a szempillatövektől egészen a végekig, hiszen így a szempillák oldalát is befesthetjük, amely dúsabb hatást kölcsönöz, valamint pilláink szétválasztását is biztosítja.

9. Forgassuk a spirált! A cikk-cakk mozdulattal egyidőben érdemes a szempillaspirál keféjét kissé forgatnunk is. Az ívelt, félkör mozdulattal göndöríthetjük pilláink teljes hosszát és megemelhetjük szempillatövünket.10. Ne várjunk két réteg között! Tévhit, hogy a szempillaspirál második rétegét az első réteg megszáradását követően kell felvinni. Ha száradás után festjük újra pilláinkat, sok esetben túl sok festék ragad meg és összetapadnak pilláink. Az első réteg felvitele után azonnal vigyük fel a következő rétegeket. Az Avon Exxtravert Extreme Volume szempillaspirál selyemszerű rostszálakat tartalmazó formulájának köszönhetően hibátlanul építhető és dupla volument kölcsönöz minden réteg felvitelével.+1 Ne aggódjunk, ha hibázunk, csak várjuk meg, hogy megszáradjon!
Ha a számunkra legtökéletesebb spirállal dolgozunk és minden tippet betartunk, akkor is előfordulhat, hogy hibázunk. Spirálunk könnyen elmaszatolódhat felvitel közben, a kefe vagy pilláink összekenhetik szemhéjunkat. Nagyon fontos, hogy ilyenkor ne essünk pánikba, és ne kezdjük el ujjunkkal törölgetni a friss festéket, így téve tönkre szemsminkünket és csinálva még nagyobb galibát. A festék megszáradása után egy tiszta fültisztító segítségével egyszerűen letörölhetjük a foltot anélkül, hogy elkennénk, vagy tönkretennénk sminkünket.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszunk szempillaspirált? 1.

Hogyan választhatjuk ki a számunkra legjobb szempillaspirált? A legjobb hatás elérésének titkai mesterkurzusunk keretében.

2023.8.31.   

A rovat további cikkei

A napozás tökéletes kellékei

Kozma Eszter

Remek receptek alapján akár magunk is készíthetünk nagyszerű házi naptejet.

2024.7.18.    11


Nyári frissesség

A forró nyári napokon a testápolásban az üde, friss termékekért nyúlunk szívesebben.

2024.7.12.    3


7 szépségtipp csajos estékre

PR-cikk

Egy ilyen együtt töltött este arra is remek lehetőséget kínál, hogy megosszuk egymással a kedvenc szépségápolási trükkjeinket.

2024.7.11.   


A tökéletes nyári alapozó

Tilajcsík Dóra

A nyári hőség nemcsak a vízfogyasztásunk mennyiségére, hanem külsőnk állapotára is hatással van.

2024.6.27.   


A szemkörnyéki ráncok megelőzése

PR-cikk

Ahogy az idő méltóságteljesen kibontakozik, a szemünk körüli finom bőr lesz az a vászon, amelyre az öregedés vonásait festi.

2024.2.2.   


A haj tisztántartása

Fokozódó hajhullás, lelapuló haj és kellemetlen szagok: hajunk számára nem várt kellemetlenségeket tartogat a hűvösebb, őszi idő.

2023.10.24.   


A női kesztyű

A női kesztyűk nemcsak az elegancia és a stílus szimbólumai, hanem egyenesen a kéz kifinomultságának megtestesítői.

2023.8.17.   


Hogyan viseljünk megfelelő frizurát?

A rosszul megválasztott hajviselet azt hangsúlyozza, ami kevésbé előnyös a kinézetünknek.

2023.7.20.   


Mit tegyünk a neszesszerbe?

Tilajcsík Dóra

A szépségipar folyamatosan újabbnál újabb vívmányokkal áll elő, amelyek azt hivatottak segíteni, hogy megjelenésünk a lehető legtökéletesebb legyen.

2023.7.4.    5


Mire figyelj, ha diétázol?

Fontos, hogy figyelj a tested jelzéseire, legyen szó fogyókúráról, vagy akár egy teljes életmódváltásról! Olvasd el tippjeinket!

2023.5.14.   


Tavaszi megújulás

Így készítsd fel a bőröd a tavaszi megújulásra! Arctisztítás, toner, növényi kivonatok...

2023.4.2.