Hogyan válasszunk szempillaspirált? 1.


  2023.8.31. 12:11

Hogyan választhatjuk ki a számunkra legjobb szempillaspirált? A legjobb hatás elérésének titkai mesterkurzusunk keretében.


Szempillaspirál mesterkurzus – I. rész

Melyik sminkterméket választanád, ha mostantól csak egyetlen egyet használhatnál? Naná, hogy a szempillaspirálod! Ebben semmi meglepő nincs, hiszen egy jó szempillaspirál csodákra képes. Megnyitja tekintetünket, dússá varázsolja ritka-, göndöríti egyenes-, rendezi kusza- és hosszabbítja rövid pilláinkat, így irányítva minden figyelmet gyönyörű színekben és mélységekben pompázó szemeinkre. Ahhoz azonban, hogy a maximumot hozhassuk ki spirálunkból, nem mindegy, hogy milyen eszközzel próbálkozunk. Hogy ne csak bolyongjunk a szempillaspirálok rengetegében, Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője elárulta nekünk, milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk és mikor, milyen típust válasszunk, ha a számunkra legideálisabb spirált keressük.Dúsító vagy hosszabbító? Hagyományos sörte vagy szilikon kefe? Dundibb vagy vékonyabb kefe? Fekete vagy barna árnyalat? Megannyi eldöntésre váró kérdés, amelyek könnyen elbizonytalaníthatnak szempillaspirál vásárlás közben. „Ahhoz, hogy a legmegfelelőbbet választhassuk, nem elég csupán azt figyelembe vennünk, milyen hatást szeretnénk elérni, az igazán komfortos és eredményes spirálozáshoz meg kell vizsgálnunk szemformánk és pilláink adottságait is” – hívja fel figyelmünket az AVON Szépségszakértője. „Első lépésként, nézzünk mélyen a tükörbe, alaposan vizsgáljuk meg tekintetünket, és gondoljuk át, milyen hatást szeretnénk elérni.”

1. Milyenek szemünk alapvető adottságai?

Ha szempillaspirálunk kiválasztásánál figyelembe vesszük szemünk velünk született adottságait, az rengeteg bosszúságtól és kellemetlenségtől kímélhet meg bennünket mindennapjaink során. Szemünk érzékenysége esetén spirálunk összetevőit, míg szemformánk tekintetében inkább spirálunk keféjét érdemes körültekintően megválasztanunk. Érzékeny, könnyezésre hajlamos szemek esetén válasszunk kíméletes összetevőjű, esetleg hipoallergén spirált, hogy minimalizálhassuk az irritáció esélyét, valamint jó döntés lehet a vízálló változatok között keresgélnünk. Míg tágas, nagyobb szemek esetén nem okozhat kellemetlenséget egy teltebb, ducibb fejű spirál használata, addig kisebb, nehezen elérhető, esetleg mélyen ülő szem esetén Károlyfi Edit kisebb, vékonyabb fejű, rövidebb sörtéjű spirálok használatát ajánlja, hiszen ezekkel könnyebben odaférhetünk a szempillákhoz anélkül, hogy összekennénk vele szemhéjunkat.

2. Milyen hosszúak és milyen tömöttek a pilláink?

Pilláink hosszúsága és tömöttsége is nagy szerepet játszik abban, hogy milyen keféjű spirálok a legideálisabbak számunkra. Hosszú és tömött pillák esetén nem szükséges ehhez igazítanunk választásunk, azonban apró, rövid pillák esetén, a pici, vékony fejű szilikon spirálokkal lesz a legkönnyebb dolgunk.3. Milyen hatást szeretnénk elérni?

Azzal, hogy a spirálok pillánk szálait festékkel vonják körbe és sötétítik színüket, alapvetően optikailag dúsítják és hosszabbítják azokat. Azonban a még hatásosabb eredmények érdekében, a szempillaspirálok mind összetételükben, mind keféjük alakjában és anyagában különböző célok elérésére specializálódnak, így fontos eldöntenünk, hogy milyen eredményekre szeretnénk legfőképpen koncentrálni.

Dúsítás: Ha szempillánk vékonyszálú, vagy ritka, legfőbb célunk a dúsítás lehet. A dúsításra szakosodott termékek általában hagyományos sörtéjű, nagyobb fejű spirálok. Gyakran szilikon, ásványi vagy rost szálakat tartalmaznak, amely részecskékkel körülölelik pilláink oldalát, így vastagítva meg egyesével a szálakat és érve el összeségében látványosabban dús hatást. Károlyfi Edit legújabb dúsító kedvence, az AVON augusztusban debütáló Exxtravert Extreme Volume szempillaspirálja, amely akár már egy réteg felvitelével teljesen befedi a pilláinkat, csomómentes és dús hatást kölcsönöz, de intenzív pigmenteket és selyemszerű rostszálakat tartalmazó formulájának köszönhetően hibátlanul építhető is, dupla volument kölcsönöz minden réteg felvitelével.

Hosszabbítás: Rövid szempilláinkat hosszító szempillaspirálokkal tehetjük látványosabbá, amelyek szintén gyakran tartalmaznak szilikon, ásványi vagy rost szálakat, azonban ezek használat közben csak a pilláink végére tapadnak, így hosszítva meg azokat. Keféjük általában szilikonból készül, kicsi, vékony és rövid sörtéjű, így segítve a precíz, hibamentes felvitelt. A nagy népszerűségnek örvendő Avon Legendary Lengths szempillaspirál remek választás lehet, ha pilláink hosszára szeretnénk legfőképpen koncentrálni. A spirál exkluzív, következő generációs polimert tartalmazó formulája filmréteget képez a pillákon, ezáltal extra hosszú szempillákat építhetünk fel. Különleges kúp alakú keféje könnyedén választja szét és hangsúlyozza ki még a nehezen elérhető szempillákat is, egyenletesen oszlatja el a festéket a pillák teljes felületén, szupertartós formulája nem pereg, nem maszatolódik és nem csomósodik.

Ívelés, megemelés: Ha pilláink egyenesek és lefelé irányulnak, tekintetünk kisebbnek és gyakran fáradtnak hathat. Ebben az esetben az íves kialakítású keféket, valamint a megemelés, ívelés és lifting szavakat érdemes kutatnunk a szempillaspirálok csomagolásán. A szemek íves formájához igazított spirálokkal könnyebben tudunk szempillatövünkhöz férkőzni és hatékonyabban tudjuk megemelni pilláinkat. Ebben az esetben érdemes csak a felső pillasort kifestenünk, így felülre irányíthatjuk a fókuszt és nyithatjuk, élénkíthetjük tekintetünket. Az AVON Szépségszakértője ehhez az Avon Unlimited Instant Lift szempillaspirált ajánlja, amellyel szempillagöndörítő használata nélkül is tökéletesen ívelt és emelt pillákat kaphatunk. Innovatív formulája még a makacsul egyenesen álló pilláinkat is megszelídíti és akár 24 órára rögzíti. A fix-lift kefe ívelt formája intenzíven megemeli pilláinkat, míg üreges belső része gondoskodik a tartós és dús hatásról.

4. Természetes vagy drámai hatást szeretnénk?

Szempillafestésünk természetességét vagy drámai hatását a kefe fejével, a festék színével, valamint a rétegezéssel szabályozhatjuk. Ha természetesebb megjelenésre vágyunk, ritkább sörtéjű, kisebb, vékonyabb keféjű spirált és az intenzív fekete szín helyett barna árnyalatot válasszunk, amellyel lágyabb eredményt érhetünk el. Amennyiben feltűnőbb, drámai megjelenés a célunk, használjunk teltebb, dundibb fejű spirált, és rétegezzük addig a festéket szempilláinkon, ameddig el nem érjük a kívánt teltséget és hosszúságot. Minél több réteget viszünk fel, annál intenzívebb lesz a hatás. Ízlésünkön múlik, hogy alul és felül, vagy csak felül festjük pilláinkat, azonban ha nagyon hosszúak alsó szempilláink, mindenképpen ügyeljünk rá, hogy csak módjával spirálozzuk őket, hiszen könnyen „pókláb“ hatást érhetünk el.

5. Milyen alkalomra keresünk szempillaspirált?

Habár könnyezésre hajlamos szemek esetén érdemes lehet a vízálló szempillaspirálokat előnyben részesíteni, ha nem küzdünk ilyen problémával, az AVON Szakértője csak indokolt esetekben, például hosszú nyári eseményeken, esküvőkön, fesztiválokon, vagy vízközelben ajánlja használatukat. A vízálló spirálok ugyanis jobban igénybe veszik a pilláinkat, hiszen nehezebben eltávolíthatók, valamint más a festék konzisztenciája is, így kevésbé szépen formáznak. Visszafogott megjelenéshez válasszunk fekete vagy barna árnyalatok közül, azonban, ha az apropó engedi, akár színes spirálokkal is kísérletezhetünk.

Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszunk szempillaspirált? 2.

Hogyan spirálozzunk úgy, mint a profik? A legjobb hatás elérésének titkai mesterkurzusunk keretében.

2023.9.5.   

A rovat további cikkei

A szemkörnyéki ráncok megelőzése

PR-cikk

Ahogy az idő méltóságteljesen kibontakozik, a szemünk körüli finom bőr lesz az a vászon, amelyre az öregedés vonásait festi.

2024.2.2.   


A haj tisztántartása

Fokozódó hajhullás, lelapuló haj és kellemetlen szagok: hajunk számára nem várt kellemetlenségeket tartogat a hűvösebb, őszi idő.

2023.10.24.   


7 szépségtipp csajos estékre

PR-cikk

Egy ilyen együtt töltött este arra is remek lehetőséget kínál, hogy megosszuk egymással a kedvenc szépségápolási trükkjeinket.

2023.8.24.   


A női kesztyű

A női kesztyűk nemcsak az elegancia és a stílus szimbólumai, hanem egyenesen a kéz kifinomultságának megtestesítői.

2023.8.17.   


Hogyan viseljünk megfelelő frizurát?

A rosszul megválasztott hajviselet azt hangsúlyozza, ami kevésbé előnyös a kinézetünknek.

2023.7.20.   


Nyári frissesség

A forró nyári napokon a testápolásban az üde, friss termékekért nyúlunk szívesebben.

2023.7.6.    3


Mit tegyünk a neszesszerbe?

Tilajcsík Dóra

A szépségipar folyamatosan újabbnál újabb vívmányokkal áll elő, amelyek azt hivatottak segíteni, hogy megjelenésünk a lehető legtökéletesebb legyen.

2023.7.4.    5


A tökéletes nyári alapozó

Tilajcsík Dóra

A nyári hőség nemcsak a vízfogyasztásunk mennyiségére, hanem külsőnk állapotára is hatással van.

2023.6.27.   


Mire figyelj, ha diétázol?

Fontos, hogy figyelj a tested jelzéseire, legyen szó fogyókúráról, vagy akár egy teljes életmódváltásról! Olvasd el tippjeinket!

2023.5.14.   


Tavaszi megújulás

Így készítsd fel a bőröd a tavaszi megújulásra! Arctisztítás, toner, növényi kivonatok...

2023.4.2.   


Szépítő olívaolaj

Faar Ida

Nem véletlen a mediterrán országok lakosainak kiemelkedően pozitív egészségügyi állapota, és a helyi nők szépsége.

2023.3.16.    19