Szemceruza és lézersugár(2)


Csivre Kata  2005.5.13. 14:37

A nők egyre nehezebben hajlandóak megbarátkozni az öregedés gondolatával. Sorozatunkban ezúttal néhány fiatalító módszert mutatunk be.

Bőrünk az idő elteltével bizony megváltozik. A szövetek elvesztik rugalmasságukat, a bőr elvékonyodik, csökken a nedvességtartalma, megváltozik a pigmentációja, szárazzá válik és eltűnik hamvassága. Az öregedés individuális – függ a genetikai adottságainktól, és az életmódunktól. Az alábbiakban néhány népszerű fiatalító módszert ismertetünk.

Kapszulák -- Imedeen Time Perfection
Az érettebb, megereszkedett, száraz vagy túlnapoztatott bőr fiatalítására alkalmazzák. Nemcsak az arc, hanem az egész testet borító bőr hidratálására is alkalmas. Ez a módszer majdnem olyan, mint az áhított „bekapunk egy tablettát, és máris megoldódik a problémánk”. Naponta két kapszulát kell szedni. A kapszulák antioxidánsokat, borszőlőmag kivonatot, természetes proteineket és tengeri hal kivonatokat tartalmak. A szer összetétele védi a bőrsejteket, és a rugalmas bőrszöveteket. Lassítja a bőr öregedési folyamatát, hidratál, korlátozza a finom ráncok kialakulását, tompítja az ún. öregségi foltokat, a bőr az egész test felületén sima és üde lesz. A készítmény hatása 2-3 hónap után jelentkezik. A kívánt hatás elérése céljából rendszeresen kell szedni. Nem ajánlott azoknak, akik allergiások a halakra és a tengeri élőlényekre.

Mikropeeling
A mikropeelinget (bőrradírozást) végző műszer, egy csövecske, amely mikroszkopikus finomságú agyagszemcséket lövell a bőrre. A hagyományos bőrradírozással ellentétben nemcsak a felső, elhalt hámréteget távolítja el, hanem a bőr középső rétegét is kezeli. Az agyagpor elszívása masszírozó hatású, rugalmas és sima lesz a bőr tőle. Rendszeres alkalmazása eltünteti a bőr kisebb felületi hibáit. Az eredmény azonnal látható, de legalább négy kezelésre van szükség havonta. A kezelés alatt 15-30 percig enyhe viszketés érezhető az érintett bőrfelületen. Utána fiatalító pakolással, masszázskrémmel vagy szérummal kenik be a bőrt. A mikropeeling után nem szabad napozni. Az elpattant erecskék helyén tilos az alkalmazása. Hasonló elven működik a mikrodermabrázis, amelyet viszont csak orvos végezhet. Ugyanazon az elven működik, mint a mikropeeling, csak agyagszemcsék helyett kvarckristályokkal végzik (legújabban ultrahanggal kombinálják), és sokkal látványosabb a hatása.

Green peeling
Gyógynövények, tengeri moszatok, vitaminok, proteinek, ásványi sók és nyomelemek keveréke, amelyet felvisznek a bőrre (arcra, egyéb testrészekre, pattanásos bőrre). A bőrre kenve, gézzel betakarják, majd tíz perc után eltávolítják. Közben a gézt gyógynövényfőzettel nedvesítik. Az eltávolítás után a kezelt felületet krémezik, majd gyógyhatású balzsammal kenik be. A kezelés után a bőr kipirosodik és olyan érzékeny lesz, mint túlzásba vitt napozás után. A kezelt felületet nem szabad megérinteni. 3-4 nappal később a felső réteg lehámlik. A hámló bőrt nem szabad eltávolítani, mert hegek keletkezhetnek a helyén. Öt napig nem érheti a bőrt víz, és csak speciális kozmetikumok használhatók. Nem alkalmas túlérzékenyeknek, mert a bőr állapota a kezelés utáni napokban ijesztően hathat rájuk. A green peelingtől a bőr gyorsabban regenerálódik. A hegek és a pórusok összehúzódnak, a mélyebb ráncok is kisimulnak. Hasonlóképpen működik a vegyi peeling, amelyet gyümölcssavakkal végeznek (orvosok). A sav lemarja a felső hámréteget, elősegítve a gyorsabb regenerálódást. Inkább megelőző, mint gyógyító hatású. Alkalmazása után a bőr kevésbé zsírosodik, és a pórusok összehúzódnak. Ha a peelinget nem megfelelően végzik el, a bőrön sebek, gyulladások keletkezhetnek.

Botulotoxin
Az egyik legnépszerűbb „szépítőszer”. Ez a kolbászméregként ismert anyag idegbénító hatású, biológiai fegyverként is ismert. Régebben a neurológiában használták az izomgörcsök enyhítésére. Elsősorban az arc ráncainak eltüntetésére használják: a szem körüli, legyezőszerű ráncok, és a szemöldökök közötti, vagy a homlokon jelentkező függőleges ráncok kisimítására. A felületet először érzéstelenítő krémmel bekenik, majd mikroszkopikus vékonyságú tűvel az adott helyre szúrják a botulotoxint. Fontos, hogy az orvos pontosan azt az izmot találja el, amely miatt a ránc kialakult! A kezelés 10-15 percig tart, és nem hagy látható nyomot maga után. Az eredmény egy hét múlva lesz tökéletes, és 4-6 hónapig tart, ezután meg kell ismételni. A botulotoxin megszakítja az egyes mimikai izmok közti összekapcsolódást, néhány mimikai izmot megbénít, ezért az arc mimikája megváltozik. Eltűnnek a ráncok, mivel bizonyos izomkötegeket egyszerűen nem tudunk mozgatni. Alkalmazása után eltelik egy kis idő, míg a furcsa érzést az ember megszokja. Amennyiben nem a megfelelő izmot kezelik, akár az egész arc eltorzulhat.

Kollagén
Erről az anyagról már biztosan mindenki hallott vagy olvasott valamit. A hollywoodi színésznők, énekesnők ennek köszönhetik ajkaik érzékiségét. De az arc ráncainak kisimítására is használják, hasonlóan, mint a botulotoxint. A bőrfelületet krémmel érzéstelenítik, és a kollagént nagyon vékony tűvel a bőr alá fecskendezik, hogy kitöltse a ráncot. Néhányan fájdalmas beavatkozásnak tartják, mások szerint nem az. A bőr kipirosodhat, de a reakció két nap múlva elmúlik. Hatása azonnal észrevehető. A kollagén nem testidegen anyag, mivel az emberi szervezet is termeli. Négy hónappal a beavatkozás után teljesen felszívódik, tehát a beavatkozást újra meg kell ismételni.

(Folytatjuk)Hozzászólások

Marianna, 25. 06. 2005 20:25:04 Kollagén
Kollagént krém formájában is lehet kapni, akkor nem kell a tű. De vajon mennyira tartós a hatása??
Almási Anikó, 29. 06. 2005 12:55:37 kollagén
Kedves Olvasónk! A krém formájában alkalmazott kollagén felszívódása csak felszíni. A leghatásosabb, ha ultrahanggal viszik a bőrbe. Kétféle kollagén kapható: állati és növényi eredetű. Az utóbbi használatát javasolnám, mivel az állati eredetű gyakran vált ki allergiás reakciót. A krém formájában alkalmazott kollagén valójában csak addig hat, amíg a krémet használjuk.
@


Kapcsolódó cikkek

Szemceruza és lézersugár(3)

Csivre Kata

Új és újabb készítmények, módszerek jelennek meg, melyektől még szebbek, még vonzóbbak lehetünk, és a valódi korunktól sokkal fiatalabbnak nézhetünk ki.

2005.6.14.   


Szemceruza és lézersugár(1)

Csivre Kata

Szépség és fiatalság – korunk kívánalmai. Induló sorozatunkban a legnépszerűbb szépítési módszerekkel ismertetjük meg kedves olvasóinkat.

2005.4.27.   

A rovat további cikkei

A tenger árnyalatai

PR-cikk

Fehérneműk és lakáskiegészítők, nézzünk kicsit körül és válogassunk!

2018.2.11.    2


Szépségtörténelem(3)

Jády Mónika

A forradalmi változásokat a szépségtörténelemben az 1905-ös év hozta meg.

2017.11.20.    2


Testápolás illóolajakkal

Both Tímea

Az illatoknak nagy erejük van. Hatnak testünkre, lelkünkre, szellemünkre egyaránt.

2017.11.13.    12


Szépségtörténelem(2)

Jády Mónika

A férfiakra vonatkozó szépségminta a történelem folyamán nem sokat változott (széles váll, izmos lábak, feszes test).

2017.10.15.    6


Bőrünk felkészítése a hűvösre

Both Tímea

Fordítsunk nagyobb gondot arcbőrünk és kezünk ápolására.

2017.10.14.    12


Szépségtörténelem(1)

Jády Mónika

Sok ezer évvel ezelőtt a szépség a buja, gömbölyded formákkal volt egyenlő. Ma a karcsúság a divat.

2017.9.23.    11


Nyaralás utáni bőrápolás

Both Tímea

Cikksorozatunkkal szeretnénk megtanítani az olvasót a tudatos bőrápolásra, szépségápolásra, nőiességének megtartására.

2017.9.9.    8


Csináld magad arckrémek

Busai Hajnalka Lilla

Természetes és hatékony, könnyen elkészíthető arckrémek receptjei minden bőrtípusra.

2017.8.28.    4


A napozás tökéletes kellékei

Kozma Eszter

Remek receptek alapján akár magunk is készíthetünk nagyszerű házi naptejet.

2017.7.2.    9


A szemkörnyék ápolása

Both Tímea

Minden életkorban más hatóanyag tartalmú kozmetikumokra van szüksége bőrünknek.

2017.6.2.    13