2016, a lezárások éve


Dráfi Emese  2016.1.20. 1:56

Az ember kíváncsi természetű, ősidőktől fogva érdekli az is, mi várható a jövőben.

Sokkal boldogabbak lennénk, ha inkább a jelennel foglalkoznánk, a jelenben élnénk, mivel a múlt már elmúlt, fölösleges dédelgetni a régi sérelmeket, a jövő meg még nincs.
A jelenben élünk, alkotunk, érzünk, létezünk.
Mégis azt gondolom, hogy egy kis rövid távú útmutatás az égiektől, az univerzumból sosem árt. Meg is kapja az emberfia, lánya mindig előre. De ezek „csak” útmutatások, lehetőségek. Hogy elfogadjuk-e, élünk-e velük, az kizárólag tőlünk függ, mivel az embernek szabad akarata van. Ezzel az akarattal dönthet, merre megy, melyik irányt választja. Azt tudni kell, hogy ezzel a felelősség is reá hárul, amivel aztán egyszer el kell számolnia.


Mivel a lélek fejlődése a Földön elkerülhetetlen (ki gyorsabban, ki lassabban halad előre, a saját tempójában), ezért időszakonként eljön az ideje bizonyos dolgok hátrahagyásának. Gondoljunk bele, mik azok a dolgok az életünkben, amik már nem visznek előre, elavulttá váltak! Mindenkinek van ilyen, csak esetleg nem akar vele szembesülni. Gondolkozzunk el azon, mik azok az élethelyzetek, amik igencsak terhesek, és szeretnénk tőlük megszabadulni. Vagy kik azok a személyek, akikkel már nem találjuk meg a közös hangot: barátságok, családon belüli kapcsolatok, a „se veled, se nélküled” kapcsolatok, párkapcsolatok. Mindennek eljön az ideje: most például annak, hogy lépjünk ki végre a méltatlan helyzetekből! El kell engedni azokat a kapcsolatokat is, ahol már nem a szeretet dominál! Ez nagyon nehéz, de ha nem tesszük meg, belebetegedhetünk, és nem lesz rá gyógyír, nem lesz doktor, aki ki tudna gyógyítani (esetleg a tüneteket enyhíti majd), amíg ezekből a méltatlan helyzetekből ki nem lépünk.

Az univerzum ebben az évben olyan minőségű hatalmas energiát biztosít mindenki számára, aminek segítségével megerősödhet, bátrabb, elszántabb lehet. Ez a Mars bolygó energiája. Kezünkbe vehetjük végre életünk irányítását. Nagyobb lesz az akaraterőnk, bátrabban ki fogjuk mondani, ami bánt, kevésbé fogjuk eltűrni az igazságtalanságot, nagyobb lesz az önmagunkba vetett hit. Ugyanakkor ez az energia, ha nem megfelelően használjuk, az ellenkező oldalra is átcsaphat. Lehet, hogy agresszívabbak leszünk, sokkal több konfliktusba keveredünk. Elragadhat a szenvedély heve, és sokkal makacsabbá tehet. Tehát, ha helytelenül használjuk az Univerzum által kínált energiabombát, akkor az átlagosnál forrófejűbbek, türelmetlenebbek, gátlástalanabbak lehetünk, ami igencsak önromboló magatartás, nem célravezető. Épp ezért fontos, hogy az energiát, ami megadja a lehetőséget, hogy önmagunk urai legyünk, a lezárásra, és ebből az új, magasabb szintű kezdetre használjuk fel. Ha ez sikerül, lelki fejődésünket egy lépcsőfokkal feljebb folytathatjuk.


Most pedig jöjjön néhány tanács, hogyan tudjuk megvalósítani mindezt!

A félelemnek, haragnak, dühnek, sértődöttségnek nincs helye a nagy döntések meghozatalában, amik a változáshoz, lezáráshoz vezetnek. Legyünk megfontoltak! Mindenképpen hasznos előbb számot vetni, végiggondolni, mennyit jelentett érzelmileg egy-egy helyzet, milyen tanítást hordozott magában, megtanultuk-e a leckét. Mi az a pozitívum, amit magunkkal vihetünk ezekből a kapcsolatokból, dolgokból. A következő lépés a bocsánatkérés és a megbocsátás. Utána kérjünk áldást, hogy a másik félnek is jó legyen az élete. Majd a szeretettel teli elengedés következik, amikor már világos számunkra, hogy törvényszerű: azért kell lezárni, mert már nem szolgálja a fejlődésünket, sőt, hátráltatja. Ha ezzel is készen vagyunk, jöhet a tényleges lezárás. (Ez nem azt jelenti, hogy soha többet ne beszéljünk az adott illetővel!)

A következő lépés a tervezés. Fontos a határozottság: nem kell engedni, hogy más irányítsa életünket. Hajónk kormányosa mi magunk vagyunk, hisz ki tudná jobban, merre kell menni, mit kell tenni? Ne befolyásoljon, hogy sokan sokféleképpen akarnak majd befolyásolni, lebeszélni, sok lesz az üres fecsegés! Ebben az évben talán túl sok is, hisz mindenki magabiztosabb, rosszabb esetben agresszívabb lesz. De találunk majd támogatókat is, igaz barátokat, akik pontosan tudni fogják, mit miért teszünk.

Leszögezhetjük, hogy egy igencsak izgalmas év elébe nézünk, ami tele lesz változásokkal, energiával, impulzív eseményekkel. Tőlünk függ, hogyan fogjuk megélni. Ha a lelkünkre hallgatunk, sikerülni fog. A „dolgos” hónapok után az év végén megtisztulva, megváltozva, új lehetőségekkel telve, megelégedve pihenhetünk meg, erőt gyűjtve a következő kihívásokhoz.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    7


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8


Eljegyzési fotózás

Szalay Mona

Az eljegyzési fotózás vidám, laza, kötöttségek nélküli, felszabadult, kellemes délutáni programot jelent.

2017.4.14.    16


Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6


A legsikeresebb internetes vállalkozónők

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.

2017.1.5.    13


Plus size divat 2017-ben

PR-cikk

Milyen trendek várnak a teltekre a következő évben?

2016.12.21.    16


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2016.12.10.    21