2016, a lezárások éve


Dráfi Emese  2016.1.20. 1:56

Az ember kíváncsi természetű, ősidőktől fogva érdekli az is, mi várható a jövőben.

Sokkal boldogabbak lennénk, ha inkább a jelennel foglalkoznánk, a jelenben élnénk, mivel a múlt már elmúlt, fölösleges dédelgetni a régi sérelmeket, a jövő meg még nincs.
A jelenben élünk, alkotunk, érzünk, létezünk.
Mégis azt gondolom, hogy egy kis rövid távú útmutatás az égiektől, az univerzumból sosem árt. Meg is kapja az emberfia, lánya mindig előre. De ezek „csak” útmutatások, lehetőségek. Hogy elfogadjuk-e, élünk-e velük, az kizárólag tőlünk függ, mivel az embernek szabad akarata van. Ezzel az akarattal dönthet, merre megy, melyik irányt választja. Azt tudni kell, hogy ezzel a felelősség is reá hárul, amivel aztán egyszer el kell számolnia.


Mivel a lélek fejlődése a Földön elkerülhetetlen (ki gyorsabban, ki lassabban halad előre, a saját tempójában), ezért időszakonként eljön az ideje bizonyos dolgok hátrahagyásának. Gondoljunk bele, mik azok a dolgok az életünkben, amik már nem visznek előre, elavulttá váltak! Mindenkinek van ilyen, csak esetleg nem akar vele szembesülni. Gondolkozzunk el azon, mik azok az élethelyzetek, amik igencsak terhesek, és szeretnénk tőlük megszabadulni. Vagy kik azok a személyek, akikkel már nem találjuk meg a közös hangot: barátságok, családon belüli kapcsolatok, a „se veled, se nélküled” kapcsolatok, párkapcsolatok. Mindennek eljön az ideje: most például annak, hogy lépjünk ki végre a méltatlan helyzetekből! El kell engedni azokat a kapcsolatokat is, ahol már nem a szeretet dominál! Ez nagyon nehéz, de ha nem tesszük meg, belebetegedhetünk, és nem lesz rá gyógyír, nem lesz doktor, aki ki tudna gyógyítani (esetleg a tüneteket enyhíti majd), amíg ezekből a méltatlan helyzetekből ki nem lépünk.

Az univerzum ebben az évben olyan minőségű hatalmas energiát biztosít mindenki számára, aminek segítségével megerősödhet, bátrabb, elszántabb lehet. Ez a Mars bolygó energiája. Kezünkbe vehetjük végre életünk irányítását. Nagyobb lesz az akaraterőnk, bátrabban ki fogjuk mondani, ami bánt, kevésbé fogjuk eltűrni az igazságtalanságot, nagyobb lesz az önmagunkba vetett hit. Ugyanakkor ez az energia, ha nem megfelelően használjuk, az ellenkező oldalra is átcsaphat. Lehet, hogy agresszívabbak leszünk, sokkal több konfliktusba keveredünk. Elragadhat a szenvedély heve, és sokkal makacsabbá tehet. Tehát, ha helytelenül használjuk az Univerzum által kínált energiabombát, akkor az átlagosnál forrófejűbbek, türelmetlenebbek, gátlástalanabbak lehetünk, ami igencsak önromboló magatartás, nem célravezető. Épp ezért fontos, hogy az energiát, ami megadja a lehetőséget, hogy önmagunk urai legyünk, a lezárásra, és ebből az új, magasabb szintű kezdetre használjuk fel. Ha ez sikerül, lelki fejődésünket egy lépcsőfokkal feljebb folytathatjuk.


Most pedig jöjjön néhány tanács, hogyan tudjuk megvalósítani mindezt!

A félelemnek, haragnak, dühnek, sértődöttségnek nincs helye a nagy döntések meghozatalában, amik a változáshoz, lezáráshoz vezetnek. Legyünk megfontoltak! Mindenképpen hasznos előbb számot vetni, végiggondolni, mennyit jelentett érzelmileg egy-egy helyzet, milyen tanítást hordozott magában, megtanultuk-e a leckét. Mi az a pozitívum, amit magunkkal vihetünk ezekből a kapcsolatokból, dolgokból. A következő lépés a bocsánatkérés és a megbocsátás. Utána kérjünk áldást, hogy a másik félnek is jó legyen az élete. Majd a szeretettel teli elengedés következik, amikor már világos számunkra, hogy törvényszerű: azért kell lezárni, mert már nem szolgálja a fejlődésünket, sőt, hátráltatja. Ha ezzel is készen vagyunk, jöhet a tényleges lezárás. (Ez nem azt jelenti, hogy soha többet ne beszéljünk az adott illetővel!)

A következő lépés a tervezés. Fontos a határozottság: nem kell engedni, hogy más irányítsa életünket. Hajónk kormányosa mi magunk vagyunk, hisz ki tudná jobban, merre kell menni, mit kell tenni? Ne befolyásoljon, hogy sokan sokféleképpen akarnak majd befolyásolni, lebeszélni, sok lesz az üres fecsegés! Ebben az évben talán túl sok is, hisz mindenki magabiztosabb, rosszabb esetben agresszívabb lesz. De találunk majd támogatókat is, igaz barátokat, akik pontosan tudni fogják, mit miért teszünk.

Leszögezhetjük, hogy egy igencsak izgalmas év elébe nézünk, ami tele lesz változásokkal, energiával, impulzív eseményekkel. Tőlünk függ, hogyan fogjuk megélni. Ha a lelkünkre hallgatunk, sikerülni fog. A „dolgos” hónapok után az év végén megtisztulva, megváltozva, új lehetőségekkel telve, megelégedve pihenhetünk meg, erőt gyűjtve a következő kihívásokhoz.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.