7 tipp a stresszmentes reggelekért


Faar Ida  2018.1.9. 0:03

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.


Álmosan pislogva kutatunk emlékezetünkben valami kapaszkodó után – bőszen imádkozva azért, hogy szombat, vagy vasárnap (kinek mi jelenti a szabadnapot) legyen. Aztán villámcsapásként ér bennünket a felismerés: bizony egy újabb munkanap vár ránk! Ami egyet jelent a fejetlen kapkodással. A rohanással. Néha a parttalan vitákkal.


Nem kell ám, hogy ez így legyen! Nem bizony! Ugyanis a stresszes reggeli indulás rányomhatja a bélyegét az egész napi teljesítményünkre – ingerültté, szétszórttá, fáradttá tehet, ami senkinek sem lesz jó. A pozitív és lendületes reggeli készülődés egyenlő a kiegyensúlyozott, elégedett mindennapokkal. Következzen hét tanács, amelyek megfogadásával harmonikusabb életet teremthetünk magunknak!

1. Készüljünk a másnapra!
Attól, hogy rég beléptünk már a felnőttkorba, mindannyiunkra ugyanúgy vonatkozhat a jó tanács: már előző este készítsük össze a cuccainkat. (Igen, úgy, mint régen kisiskolás korunkban!) Rengeteg időt és sok fölösleges idegeskedést megspórolhatunk vele, ha minden holmink a megfelelő helyen várja, hogy másnap útnak indulhassunk. (Táska, ruhák, élelem, víz, stb.) Na és persze motiváljuk erre a család többi tagját is!

2. Térjünk nyugovóra időben!
A kellő mennyiségű és minőségű alvás nélkülözhetetlen szükséglet ahhoz, hogy másnap „csúcsformában” ébredjünk. Nem éri meg éjszakázni, teljesen kifacsarttá válhatunk miatta.

3. Ébredjünk hamarabb!
Ha tudjuk, hogy nehezen megy a felkelés, és kell egy kis idő arra, hogy magunkhoz térjünk (nem visszaaludni!!!), akkor állítsuk az ébresztőt korábbi időpontra. Nyújtózkodjunk az ágyban, óvatosan mozgassuk át a végtagjainkat, ücsörögjünk egy kicsit az ágy szélén!

4. Vegyünk frissítő zuhanyt!
Bár a legutóbbi kutatások szerint a legjobb az esti zuhanyozás, reggel is megismételhetjük, ha nekünk ez válik be. Felpezsdít, segíti a vérkeringést.

5. Reggelizzünk!
A nap első étkezése a legfontosabb, kihagyása egyenesen bűnnek számít! Feltölti a lemerült energia-raktárakat, változatos összetételével biztosítja szervezetünk számára a nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat, ásványokat. Ami még fontos: asztal mellett, ülve kell reggelizni, nyugodtan megrágva minden falatot. Olyan nincs, hogy nincs idő rá!


6. Tudjuk, ki merre jár!
Mindig legyünk tisztában a párunk, a gyerekeink, a szeretteink napirendjével. Így soha nem kell azon idegeskedni, hogy mi van velük. Nem kell miattuk aggodalmaskodni, így jobban figyelhetünk a munkánkra.

7. Mozogjunk!
A testmozgás fontosságáról talán senkit sem kell győzködni… Használjunk ki minden, de minden lehetőséget a mozgásra! Még akkor is, ha csak egy szimpla lépcsőzésről vagy rövid gyaloglásról van szó.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2