7 tipp a stresszmentes reggelekért


Faar Ida  2018.1.4. 0:03

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.


Álmosan pislogva kutatunk emlékezetünkben valami kapaszkodó után – bőszen imádkozva azért, hogy szombat, vagy vasárnap (kinek mi jelenti a szabadnapot) legyen. Aztán villámcsapásként ér bennünket a felismerés: bizony egy újabb munkanap vár ránk! Ami egyet jelent a fejetlen kapkodással. A rohanással. Néha a parttalan vitákkal.


Nem kell ám, hogy ez így legyen! Nem bizony! Ugyanis a stresszes reggeli indulás rányomhatja a bélyegét az egész napi teljesítményünkre – ingerültté, szétszórttá, fáradttá tehet, ami senkinek sem lesz jó. A pozitív és lendületes reggeli készülődés egyenlő a kiegyensúlyozott, elégedett mindennapokkal. Következzen hét tanács, amelyek megfogadásával harmonikusabb életet teremthetünk magunknak!

1. Készüljünk a másnapra!
Attól, hogy rég beléptünk már a felnőttkorba, mindannyiunkra ugyanúgy vonatkozhat a jó tanács: már előző este készítsük össze a cuccainkat. (Igen, úgy, mint régen kisiskolás korunkban!) Rengeteg időt és sok fölösleges idegeskedést megspórolhatunk vele, ha minden holmink a megfelelő helyen várja, hogy másnap útnak indulhassunk. (Táska, ruhák, élelem, víz, stb.) Na és persze motiváljuk erre a család többi tagját is!

2. Térjünk nyugovóra időben!
A kellő mennyiségű és minőségű alvás nélkülözhetetlen szükséglet ahhoz, hogy másnap „csúcsformában” ébredjünk. Nem éri meg éjszakázni, teljesen kifacsarttá válhatunk miatta.

3. Ébredjünk hamarabb!
Ha tudjuk, hogy nehezen megy a felkelés, és kell egy kis idő arra, hogy magunkhoz térjünk (nem visszaaludni!!!), akkor állítsuk az ébresztőt korábbi időpontra. Nyújtózkodjunk az ágyban, óvatosan mozgassuk át a végtagjainkat, ücsörögjünk egy kicsit az ágy szélén!

4. Vegyünk frissítő zuhanyt!
Bár a legutóbbi kutatások szerint a legjobb az esti zuhanyozás, reggel is megismételhetjük, ha nekünk ez válik be. Felpezsdít, segíti a vérkeringést.

5. Reggelizzünk!
A nap első étkezése a legfontosabb, kihagyása egyenesen bűnnek számít! Feltölti a lemerült energia-raktárakat, változatos összetételével biztosítja szervezetünk számára a nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat, ásványokat. Ami még fontos: asztal mellett, ülve kell reggelizni, nyugodtan megrágva minden falatot. Olyan nincs, hogy nincs idő rá!


6. Tudjuk, ki merre jár!
Mindig legyünk tisztában a párunk, a gyerekeink, a szeretteink napirendjével. Így soha nem kell azon idegeskedni, hogy mi van velük. Nem kell miattuk aggodalmaskodni, így jobban figyelhetünk a munkánkra.

7. Mozogjunk!
A testmozgás fontosságáról talán senkit sem kell győzködni… Használjunk ki minden, de minden lehetőséget a mozgásra! Még akkor is, ha csak egy szimpla lépcsőzésről vagy rövid gyaloglásról van szó.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2024.7.19.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2024.6.18.   


Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.