7 tipp a stresszmentes reggelekért


Faar Ida  2018.1.9. 0:03

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.


Álmosan pislogva kutatunk emlékezetünkben valami kapaszkodó után – bőszen imádkozva azért, hogy szombat, vagy vasárnap (kinek mi jelenti a szabadnapot) legyen. Aztán villámcsapásként ér bennünket a felismerés: bizony egy újabb munkanap vár ránk! Ami egyet jelent a fejetlen kapkodással. A rohanással. Néha a parttalan vitákkal.


Nem kell ám, hogy ez így legyen! Nem bizony! Ugyanis a stresszes reggeli indulás rányomhatja a bélyegét az egész napi teljesítményünkre – ingerültté, szétszórttá, fáradttá tehet, ami senkinek sem lesz jó. A pozitív és lendületes reggeli készülődés egyenlő a kiegyensúlyozott, elégedett mindennapokkal. Következzen hét tanács, amelyek megfogadásával harmonikusabb életet teremthetünk magunknak!

1. Készüljünk a másnapra!
Attól, hogy rég beléptünk már a felnőttkorba, mindannyiunkra ugyanúgy vonatkozhat a jó tanács: már előző este készítsük össze a cuccainkat. (Igen, úgy, mint régen kisiskolás korunkban!) Rengeteg időt és sok fölösleges idegeskedést megspórolhatunk vele, ha minden holmink a megfelelő helyen várja, hogy másnap útnak indulhassunk. (Táska, ruhák, élelem, víz, stb.) Na és persze motiváljuk erre a család többi tagját is!

2. Térjünk nyugovóra időben!
A kellő mennyiségű és minőségű alvás nélkülözhetetlen szükséglet ahhoz, hogy másnap „csúcsformában” ébredjünk. Nem éri meg éjszakázni, teljesen kifacsarttá válhatunk miatta.

3. Ébredjünk hamarabb!
Ha tudjuk, hogy nehezen megy a felkelés, és kell egy kis idő arra, hogy magunkhoz térjünk (nem visszaaludni!!!), akkor állítsuk az ébresztőt korábbi időpontra. Nyújtózkodjunk az ágyban, óvatosan mozgassuk át a végtagjainkat, ücsörögjünk egy kicsit az ágy szélén!

4. Vegyünk frissítő zuhanyt!
Bár a legutóbbi kutatások szerint a legjobb az esti zuhanyozás, reggel is megismételhetjük, ha nekünk ez válik be. Felpezsdít, segíti a vérkeringést.

5. Reggelizzünk!
A nap első étkezése a legfontosabb, kihagyása egyenesen bűnnek számít! Feltölti a lemerült energia-raktárakat, változatos összetételével biztosítja szervezetünk számára a nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat, ásványokat. Ami még fontos: asztal mellett, ülve kell reggelizni, nyugodtan megrágva minden falatot. Olyan nincs, hogy nincs idő rá!


6. Tudjuk, ki merre jár!
Mindig legyünk tisztában a párunk, a gyerekeink, a szeretteink napirendjével. Így soha nem kell azon idegeskedni, hogy mi van velük. Nem kell miattuk aggodalmaskodni, így jobban figyelhetünk a munkánkra.

7. Mozogjunk!
A testmozgás fontosságáról talán senkit sem kell győzködni… Használjunk ki minden, de minden lehetőséget a mozgásra! Még akkor is, ha csak egy szimpla lépcsőzésről vagy rövid gyaloglásról van szó.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Hogy kellemesen teljen az ünnep

Faar Ida

Megint eltelt egy esztendő, ismét apró fények gyúlnak a sötét utcákon.

2019.12.17.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22