7 tipp a stresszmentes reggelekért


Faar Ida  2018.1.9. 0:03

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.


Álmosan pislogva kutatunk emlékezetünkben valami kapaszkodó után – bőszen imádkozva azért, hogy szombat, vagy vasárnap (kinek mi jelenti a szabadnapot) legyen. Aztán villámcsapásként ér bennünket a felismerés: bizony egy újabb munkanap vár ránk! Ami egyet jelent a fejetlen kapkodással. A rohanással. Néha a parttalan vitákkal.


Nem kell ám, hogy ez így legyen! Nem bizony! Ugyanis a stresszes reggeli indulás rányomhatja a bélyegét az egész napi teljesítményünkre – ingerültté, szétszórttá, fáradttá tehet, ami senkinek sem lesz jó. A pozitív és lendületes reggeli készülődés egyenlő a kiegyensúlyozott, elégedett mindennapokkal. Következzen hét tanács, amelyek megfogadásával harmonikusabb életet teremthetünk magunknak!

1. Készüljünk a másnapra!
Attól, hogy rég beléptünk már a felnőttkorba, mindannyiunkra ugyanúgy vonatkozhat a jó tanács: már előző este készítsük össze a cuccainkat. (Igen, úgy, mint régen kisiskolás korunkban!) Rengeteg időt és sok fölösleges idegeskedést megspórolhatunk vele, ha minden holmink a megfelelő helyen várja, hogy másnap útnak indulhassunk. (Táska, ruhák, élelem, víz, stb.) Na és persze motiváljuk erre a család többi tagját is!

2. Térjünk nyugovóra időben!
A kellő mennyiségű és minőségű alvás nélkülözhetetlen szükséglet ahhoz, hogy másnap „csúcsformában” ébredjünk. Nem éri meg éjszakázni, teljesen kifacsarttá válhatunk miatta.

3. Ébredjünk hamarabb!
Ha tudjuk, hogy nehezen megy a felkelés, és kell egy kis idő arra, hogy magunkhoz térjünk (nem visszaaludni!!!), akkor állítsuk az ébresztőt korábbi időpontra. Nyújtózkodjunk az ágyban, óvatosan mozgassuk át a végtagjainkat, ücsörögjünk egy kicsit az ágy szélén!

4. Vegyünk frissítő zuhanyt!
Bár a legutóbbi kutatások szerint a legjobb az esti zuhanyozás, reggel is megismételhetjük, ha nekünk ez válik be. Felpezsdít, segíti a vérkeringést.

5. Reggelizzünk!
A nap első étkezése a legfontosabb, kihagyása egyenesen bűnnek számít! Feltölti a lemerült energia-raktárakat, változatos összetételével biztosítja szervezetünk számára a nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat, ásványokat. Ami még fontos: asztal mellett, ülve kell reggelizni, nyugodtan megrágva minden falatot. Olyan nincs, hogy nincs idő rá!


6. Tudjuk, ki merre jár!
Mindig legyünk tisztában a párunk, a gyerekeink, a szeretteink napirendjével. Így soha nem kell azon idegeskedni, hogy mi van velük. Nem kell miattuk aggodalmaskodni, így jobban figyelhetünk a munkánkra.

7. Mozogjunk!
A testmozgás fontosságáról talán senkit sem kell győzködni… Használjunk ki minden, de minden lehetőséget a mozgásra! Még akkor is, ha csak egy szimpla lépcsőzésről vagy rövid gyaloglásról van szó.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    46


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    21


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8