7 tipp a stresszmentes reggelekért


Faar Ida  2018.1.9. 0:03

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.


Álmosan pislogva kutatunk emlékezetünkben valami kapaszkodó után – bőszen imádkozva azért, hogy szombat, vagy vasárnap (kinek mi jelenti a szabadnapot) legyen. Aztán villámcsapásként ér bennünket a felismerés: bizony egy újabb munkanap vár ránk! Ami egyet jelent a fejetlen kapkodással. A rohanással. Néha a parttalan vitákkal.


Nem kell ám, hogy ez így legyen! Nem bizony! Ugyanis a stresszes reggeli indulás rányomhatja a bélyegét az egész napi teljesítményünkre – ingerültté, szétszórttá, fáradttá tehet, ami senkinek sem lesz jó. A pozitív és lendületes reggeli készülődés egyenlő a kiegyensúlyozott, elégedett mindennapokkal. Következzen hét tanács, amelyek megfogadásával harmonikusabb életet teremthetünk magunknak!

1. Készüljünk a másnapra!
Attól, hogy rég beléptünk már a felnőttkorba, mindannyiunkra ugyanúgy vonatkozhat a jó tanács: már előző este készítsük össze a cuccainkat. (Igen, úgy, mint régen kisiskolás korunkban!) Rengeteg időt és sok fölösleges idegeskedést megspórolhatunk vele, ha minden holmink a megfelelő helyen várja, hogy másnap útnak indulhassunk. (Táska, ruhák, élelem, víz, stb.) Na és persze motiváljuk erre a család többi tagját is!

2. Térjünk nyugovóra időben!
A kellő mennyiségű és minőségű alvás nélkülözhetetlen szükséglet ahhoz, hogy másnap „csúcsformában” ébredjünk. Nem éri meg éjszakázni, teljesen kifacsarttá válhatunk miatta.

3. Ébredjünk hamarabb!
Ha tudjuk, hogy nehezen megy a felkelés, és kell egy kis idő arra, hogy magunkhoz térjünk (nem visszaaludni!!!), akkor állítsuk az ébresztőt korábbi időpontra. Nyújtózkodjunk az ágyban, óvatosan mozgassuk át a végtagjainkat, ücsörögjünk egy kicsit az ágy szélén!

4. Vegyünk frissítő zuhanyt!
Bár a legutóbbi kutatások szerint a legjobb az esti zuhanyozás, reggel is megismételhetjük, ha nekünk ez válik be. Felpezsdít, segíti a vérkeringést.

5. Reggelizzünk!
A nap első étkezése a legfontosabb, kihagyása egyenesen bűnnek számít! Feltölti a lemerült energia-raktárakat, változatos összetételével biztosítja szervezetünk számára a nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat, ásványokat. Ami még fontos: asztal mellett, ülve kell reggelizni, nyugodtan megrágva minden falatot. Olyan nincs, hogy nincs idő rá!


6. Tudjuk, ki merre jár!
Mindig legyünk tisztában a párunk, a gyerekeink, a szeretteink napirendjével. Így soha nem kell azon idegeskedni, hogy mi van velük. Nem kell miattuk aggodalmaskodni, így jobban figyelhetünk a munkánkra.

7. Mozogjunk!
A testmozgás fontosságáról talán senkit sem kell győzködni… Használjunk ki minden, de minden lehetőséget a mozgásra! Még akkor is, ha csak egy szimpla lépcsőzésről vagy rövid gyaloglásról van szó.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8


Eljegyzési fotózás

Szalay Mona

Az eljegyzési fotózás vidám, laza, kötöttségek nélküli, felszabadult, kellemes délutáni programot jelent.

2017.4.14.    16


Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6


A legsikeresebb internetes vállalkozónők

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.

2017.1.5.    13


Plus size divat 2017-ben

PR-cikk

Milyen trendek várnak a teltekre a következő évben?

2016.12.21.    16


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2016.12.10.    21


Ne ossz meg minden fotót!

Palkó Emese

A közösségi oldalakon eltöltött idő, szerves részét képezi életünknek. Könnyebb kapcsolatot tartani, és az exhibicionista hajlamainkat is ki tudjuk élni, akár képfeltöltés formájában.

2016.11.24.    22