A legsikeresebb internetes vállalkozónők


  2017.1.5. 0:51

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.


Lássuk a legjobb történeteket, a Rackhost tárhelyszolgáltató gyűjtése alapján!


Arianna Huffington – egy legenda születése

Ki ne ismerné a Huffington Postot? Az Egyesült Államok vitathatatlanul legolvasottabb politikai magazinja, amitől olyan lapok tanulnak, mint a The New York Times, vagy itthon az Index. A Huffington Postot Arianna Huffington alapította 2005. május 9-én. Az oldal kiérdemelte a világ legnépszerűbb blogja címét, és Arianna Huffington azóta már többször a világ egyik legbefolyásosabb médiaszemélyiségének választották.
A Huffington Post havonta közel 130 millió látogatót regisztrál és minden hónapban egy millió új hozzászólást írnak cikkeihez, ami mutatja, mennyire erős közösséggel rendelkezik az oldal. 2012-ben az oldal elnyerte a Pulitzer-díjat is.


Caterina Fake – Flickr képmegosztó

Caterina Fake 1969-ben született, amerikai apa és filippínó anya gyermekeként. Szülei nem engedték tévét nézni gyermekkorában, így a hobbija az olvasás és a klasszikus zene lett. Angol nyelvből diplomázott, ennek ellenére dizájnerként helyezkedett el, majd 2002-ben megalapították Ludicorp nevű cégüket.
2002-ben kezdték el fejleszteni a Flickr webes képmegosztó szolgáltatást, amelyet 2004-ben publikáltak. Az oldal hihetetlen népszerűségre tett szert, jelenleg nagyjából havonta 100 millió felhasználó használja aktívan. Fake egy másik projektet is elindított, ez volt a Hunch, amit az eBay vásárolt fel 80 millió dollárért.


Meg Hourihan, a Blogger

Meg Hourihan a Pyra Labs társalapítója. A cég még az internet hajnalán 1999-ben publikálta a blogger.com-ot, ami egyike volt az első ingyenes és szabadon használható blogrendszereinek. A cél az volt, hogy népszerűsítsék a bloggolást. A blogger.com-ot nem kisebb cég, mint a Google vásárolta fel 2003-ban. Jelenleg a blogger.com már az új doménnév a blogspot.com alatt fut, de akár önálló doménnév alól is üzemeltethető. Az általa üzemeltetett blogok száma ismeretlen, de havonta több száz millió olvasóhoz jutnak el a blogger rendszerrel kiszolgált blogok. 2003-ban Meg Hourihant a világ 100 legjelentősebb innovátora közé választották. A bloggert követően számos sikeres internetes projektet indított el.


Susan Wojcicki, a Googler

Susan Wojcicki garázsában indult útjára a Google, ami ma a világ legértékesebb vállalata. Wojcicki az Intelnél kezdte a pályafutását, de gyorsan váltott és emelkedett a Google ranglétráján. Az ő keze alatt született meg az Adsense, ami a Google második legfontosabb bevételi forrása, jelenleg ő a YouTube vezérigazgatója. A Time magazin az internet leghatalmasabb asszonyának címével illette, teljesen jogosan. A Forbes listáján ő a kilencedik legbefolyásosabb nő a világon.


Sheryl Sandberg - a Facebook zsenije

Ha valahol felmerül a Facebook neve, akkor szinte csak az alapítóról hallunk Marc Zuckerbergről. Pedig a Facebook igazi sikere Sandbergnek köszönhető. Sherly Sandberg korábban a Googlenak dolgozott és egy karácsonyi partin találkoztak Zuckerberggel. Néhány hónapra rá Sandberd már a Facebook operatív igazgatója és fő célkitűzése az volt, hogy anyagilag is nyereségessé tegye a Facebookot. Másfél év kemény munkájával megteremtette a Facebook üzleti hátterét és 2010-től a cég már nyereséges.
Ha nincs Sandberg a Facebook könnyen a hasonló közösségi-média próbálkozások sorsára jut, amelyek bár jól teljesítenek, de előbb-utóbb az anyagi veszteségek miatt elakadnak a fejlődésben. Sandberg a pénzügyi alapot teremtette meg ahhoz, hogy a cég a világ legsikeresebb vállalatává váljon.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    46


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    21


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    7


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4