A legsikeresebb internetes vállalkozónők


  2017.1.5. 0:51

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.


Lássuk a legjobb történeteket, a Rackhost tárhelyszolgáltató gyűjtése alapján!


Arianna Huffington – egy legenda születése

Ki ne ismerné a Huffington Postot? Az Egyesült Államok vitathatatlanul legolvasottabb politikai magazinja, amitől olyan lapok tanulnak, mint a The New York Times, vagy itthon az Index. A Huffington Postot Arianna Huffington alapította 2005. május 9-én. Az oldal kiérdemelte a világ legnépszerűbb blogja címét, és Arianna Huffington azóta már többször a világ egyik legbefolyásosabb médiaszemélyiségének választották.
A Huffington Post havonta közel 130 millió látogatót regisztrál és minden hónapban egy millió új hozzászólást írnak cikkeihez, ami mutatja, mennyire erős közösséggel rendelkezik az oldal. 2012-ben az oldal elnyerte a Pulitzer-díjat is.


Caterina Fake – Flickr képmegosztó

Caterina Fake 1969-ben született, amerikai apa és filippínó anya gyermekeként. Szülei nem engedték tévét nézni gyermekkorában, így a hobbija az olvasás és a klasszikus zene lett. Angol nyelvből diplomázott, ennek ellenére dizájnerként helyezkedett el, majd 2002-ben megalapították Ludicorp nevű cégüket.
2002-ben kezdték el fejleszteni a Flickr webes képmegosztó szolgáltatást, amelyet 2004-ben publikáltak. Az oldal hihetetlen népszerűségre tett szert, jelenleg nagyjából havonta 100 millió felhasználó használja aktívan. Fake egy másik projektet is elindított, ez volt a Hunch, amit az eBay vásárolt fel 80 millió dollárért.


Meg Hourihan, a Blogger

Meg Hourihan a Pyra Labs társalapítója. A cég még az internet hajnalán 1999-ben publikálta a blogger.com-ot, ami egyike volt az első ingyenes és szabadon használható blogrendszereinek. A cél az volt, hogy népszerűsítsék a bloggolást. A blogger.com-ot nem kisebb cég, mint a Google vásárolta fel 2003-ban. Jelenleg a blogger.com már az új doménnév a blogspot.com alatt fut, de akár önálló doménnév alól is üzemeltethető. Az általa üzemeltetett blogok száma ismeretlen, de havonta több száz millió olvasóhoz jutnak el a blogger rendszerrel kiszolgált blogok. 2003-ban Meg Hourihant a világ 100 legjelentősebb innovátora közé választották. A bloggert követően számos sikeres internetes projektet indított el.


Susan Wojcicki, a Googler

Susan Wojcicki garázsában indult útjára a Google, ami ma a világ legértékesebb vállalata. Wojcicki az Intelnél kezdte a pályafutását, de gyorsan váltott és emelkedett a Google ranglétráján. Az ő keze alatt született meg az Adsense, ami a Google második legfontosabb bevételi forrása, jelenleg ő a YouTube vezérigazgatója. A Time magazin az internet leghatalmasabb asszonyának címével illette, teljesen jogosan. A Forbes listáján ő a kilencedik legbefolyásosabb nő a világon.


Sheryl Sandberg - a Facebook zsenije

Ha valahol felmerül a Facebook neve, akkor szinte csak az alapítóról hallunk Marc Zuckerbergről. Pedig a Facebook igazi sikere Sandbergnek köszönhető. Sherly Sandberg korábban a Googlenak dolgozott és egy karácsonyi partin találkoztak Zuckerberggel. Néhány hónapra rá Sandberd már a Facebook operatív igazgatója és fő célkitűzése az volt, hogy anyagilag is nyereségessé tegye a Facebookot. Másfél év kemény munkájával megteremtette a Facebook üzleti hátterét és 2010-től a cég már nyereséges.
Ha nincs Sandberg a Facebook könnyen a hasonló közösségi-média próbálkozások sorsára jut, amelyek bár jól teljesítenek, de előbb-utóbb az anyagi veszteségek miatt elakadnak a fejlődésben. Sandberg a pénzügyi alapot teremtette meg ahhoz, hogy a cég a világ legsikeresebb vállalatává váljon.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.