A legsikeresebb internetes vállalkozónők


  2017.1.5. 0:51

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.


Lássuk a legjobb történeteket, a Rackhost tárhelyszolgáltató gyűjtése alapján!


Arianna Huffington – egy legenda születése

Ki ne ismerné a Huffington Postot? Az Egyesült Államok vitathatatlanul legolvasottabb politikai magazinja, amitől olyan lapok tanulnak, mint a The New York Times, vagy itthon az Index. A Huffington Postot Arianna Huffington alapította 2005. május 9-én. Az oldal kiérdemelte a világ legnépszerűbb blogja címét, és Arianna Huffington azóta már többször a világ egyik legbefolyásosabb médiaszemélyiségének választották.
A Huffington Post havonta közel 130 millió látogatót regisztrál és minden hónapban egy millió új hozzászólást írnak cikkeihez, ami mutatja, mennyire erős közösséggel rendelkezik az oldal. 2012-ben az oldal elnyerte a Pulitzer-díjat is.


Caterina Fake – Flickr képmegosztó

Caterina Fake 1969-ben született, amerikai apa és filippínó anya gyermekeként. Szülei nem engedték tévét nézni gyermekkorában, így a hobbija az olvasás és a klasszikus zene lett. Angol nyelvből diplomázott, ennek ellenére dizájnerként helyezkedett el, majd 2002-ben megalapították Ludicorp nevű cégüket.
2002-ben kezdték el fejleszteni a Flickr webes képmegosztó szolgáltatást, amelyet 2004-ben publikáltak. Az oldal hihetetlen népszerűségre tett szert, jelenleg nagyjából havonta 100 millió felhasználó használja aktívan. Fake egy másik projektet is elindított, ez volt a Hunch, amit az eBay vásárolt fel 80 millió dollárért.


Meg Hourihan, a Blogger

Meg Hourihan a Pyra Labs társalapítója. A cég még az internet hajnalán 1999-ben publikálta a blogger.com-ot, ami egyike volt az első ingyenes és szabadon használható blogrendszereinek. A cél az volt, hogy népszerűsítsék a bloggolást. A blogger.com-ot nem kisebb cég, mint a Google vásárolta fel 2003-ban. Jelenleg a blogger.com már az új doménnév a blogspot.com alatt fut, de akár önálló doménnév alól is üzemeltethető. Az általa üzemeltetett blogok száma ismeretlen, de havonta több száz millió olvasóhoz jutnak el a blogger rendszerrel kiszolgált blogok. 2003-ban Meg Hourihant a világ 100 legjelentősebb innovátora közé választották. A bloggert követően számos sikeres internetes projektet indított el.


Susan Wojcicki, a Googler

Susan Wojcicki garázsában indult útjára a Google, ami ma a világ legértékesebb vállalata. Wojcicki az Intelnél kezdte a pályafutását, de gyorsan váltott és emelkedett a Google ranglétráján. Az ő keze alatt született meg az Adsense, ami a Google második legfontosabb bevételi forrása, jelenleg ő a YouTube vezérigazgatója. A Time magazin az internet leghatalmasabb asszonyának címével illette, teljesen jogosan. A Forbes listáján ő a kilencedik legbefolyásosabb nő a világon.


Sheryl Sandberg - a Facebook zsenije

Ha valahol felmerül a Facebook neve, akkor szinte csak az alapítóról hallunk Marc Zuckerbergről. Pedig a Facebook igazi sikere Sandbergnek köszönhető. Sherly Sandberg korábban a Googlenak dolgozott és egy karácsonyi partin találkoztak Zuckerberggel. Néhány hónapra rá Sandberd már a Facebook operatív igazgatója és fő célkitűzése az volt, hogy anyagilag is nyereségessé tegye a Facebookot. Másfél év kemény munkájával megteremtette a Facebook üzleti hátterét és 2010-től a cég már nyereséges.
Ha nincs Sandberg a Facebook könnyen a hasonló közösségi-média próbálkozások sorsára jut, amelyek bár jól teljesítenek, de előbb-utóbb az anyagi veszteségek miatt elakadnak a fejlődésben. Sandberg a pénzügyi alapot teremtette meg ahhoz, hogy a cég a világ legsikeresebb vállalatává váljon.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    7


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8


Eljegyzési fotózás

Szalay Mona

Az eljegyzési fotózás vidám, laza, kötöttségek nélküli, felszabadult, kellemes délutáni programot jelent.

2017.4.14.    16


Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6


Plus size divat 2017-ben

PR-cikk

Milyen trendek várnak a teltekre a következő évben?

2016.12.21.    16


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2016.12.10.    21


Ne ossz meg minden fotót!

Palkó Emese

A közösségi oldalakon eltöltött idő, szerves részét képezi életünknek. Könnyebb kapcsolatot tartani, és az exhibicionista hajlamainkat is ki tudjuk élni, akár képfeltöltés formájában.

2016.11.24.    22