A legsikeresebb internetes vállalkozónők


  2017.1.5. 0:51

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.


Lássuk a legjobb történeteket, a Rackhost tárhelyszolgáltató gyűjtése alapján!


Arianna Huffington – egy legenda születése

Ki ne ismerné a Huffington Postot? Az Egyesült Államok vitathatatlanul legolvasottabb politikai magazinja, amitől olyan lapok tanulnak, mint a The New York Times, vagy itthon az Index. A Huffington Postot Arianna Huffington alapította 2005. május 9-én. Az oldal kiérdemelte a világ legnépszerűbb blogja címét, és Arianna Huffington azóta már többször a világ egyik legbefolyásosabb médiaszemélyiségének választották.
A Huffington Post havonta közel 130 millió látogatót regisztrál és minden hónapban egy millió új hozzászólást írnak cikkeihez, ami mutatja, mennyire erős közösséggel rendelkezik az oldal. 2012-ben az oldal elnyerte a Pulitzer-díjat is.


Caterina Fake – Flickr képmegosztó

Caterina Fake 1969-ben született, amerikai apa és filippínó anya gyermekeként. Szülei nem engedték tévét nézni gyermekkorában, így a hobbija az olvasás és a klasszikus zene lett. Angol nyelvből diplomázott, ennek ellenére dizájnerként helyezkedett el, majd 2002-ben megalapították Ludicorp nevű cégüket.
2002-ben kezdték el fejleszteni a Flickr webes képmegosztó szolgáltatást, amelyet 2004-ben publikáltak. Az oldal hihetetlen népszerűségre tett szert, jelenleg nagyjából havonta 100 millió felhasználó használja aktívan. Fake egy másik projektet is elindított, ez volt a Hunch, amit az eBay vásárolt fel 80 millió dollárért.


Meg Hourihan, a Blogger

Meg Hourihan a Pyra Labs társalapítója. A cég még az internet hajnalán 1999-ben publikálta a blogger.com-ot, ami egyike volt az első ingyenes és szabadon használható blogrendszereinek. A cél az volt, hogy népszerűsítsék a bloggolást. A blogger.com-ot nem kisebb cég, mint a Google vásárolta fel 2003-ban. Jelenleg a blogger.com már az új doménnév a blogspot.com alatt fut, de akár önálló doménnév alól is üzemeltethető. Az általa üzemeltetett blogok száma ismeretlen, de havonta több száz millió olvasóhoz jutnak el a blogger rendszerrel kiszolgált blogok. 2003-ban Meg Hourihant a világ 100 legjelentősebb innovátora közé választották. A bloggert követően számos sikeres internetes projektet indított el.


Susan Wojcicki, a Googler

Susan Wojcicki garázsában indult útjára a Google, ami ma a világ legértékesebb vállalata. Wojcicki az Intelnél kezdte a pályafutását, de gyorsan váltott és emelkedett a Google ranglétráján. Az ő keze alatt született meg az Adsense, ami a Google második legfontosabb bevételi forrása, jelenleg ő a YouTube vezérigazgatója. A Time magazin az internet leghatalmasabb asszonyának címével illette, teljesen jogosan. A Forbes listáján ő a kilencedik legbefolyásosabb nő a világon.


Sheryl Sandberg - a Facebook zsenije

Ha valahol felmerül a Facebook neve, akkor szinte csak az alapítóról hallunk Marc Zuckerbergről. Pedig a Facebook igazi sikere Sandbergnek köszönhető. Sherly Sandberg korábban a Googlenak dolgozott és egy karácsonyi partin találkoztak Zuckerberggel. Néhány hónapra rá Sandberd már a Facebook operatív igazgatója és fő célkitűzése az volt, hogy anyagilag is nyereségessé tegye a Facebookot. Másfél év kemény munkájával megteremtette a Facebook üzleti hátterét és 2010-től a cég már nyereséges.
Ha nincs Sandberg a Facebook könnyen a hasonló közösségi-média próbálkozások sorsára jut, amelyek bár jól teljesítenek, de előbb-utóbb az anyagi veszteségek miatt elakadnak a fejlődésben. Sandberg a pénzügyi alapot teremtette meg ahhoz, hogy a cég a világ legsikeresebb vállalatává váljon.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Hogy kellemesen teljen az ünnep

Faar Ida

Megint eltelt egy esztendő, ismét apró fények gyúlnak a sötét utcákon.

2019.12.17.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22