Amikor leszáll az est


Tompa Orsolya  2014.1.7. 5:04

A tinédzserek manapság egyre fiatalabban kezdik el belevetni magukat az éjszakai élet rejtelmeibe.

Példának okáért nézzük az év legnagyobb és legszínvonalasabbnak számított éjszakáját, az év utolsó napján megrendezett szilveszteri bulit. Egy nagyváros egyik elitnek számító szórakozóhelyén jártunk. A szilveszteri bulira igyekeztünk, ahogy sok más fiatal is. A sorban állva szemtanúi lehettünk, milyen harcok folynak a bejutásért, és hogyan lehet kijátszani a biztonsági őröket, ha nem akarnak beengedni. Egy ehhez hasonló elit szórakozóhelyen elsőre is nyilvánvalóvá válik, hogy a pénzeseket azonnal beengedik, míg, akin nem látszik annyira vagy egy kicsit többet ivott, azt egyből elküldik. Ráadásul oda se bagóztak, amikor azt mondtuk, rajta vagyunk a listán, hiszen előre foglaltunk helyet. Néhány perccel később mi is meguntuk a huzavonát, és kicseleztük őket. Hipp-hopp, már bent is voltunk, és belevethettük magunkat az éjszakába.

Amíg mi próbáltuk jól érezni magunkat a barátokkal, addig mások ezzel nem foglalkoztak. Könyörtelenül félrelöktek csak azért, hogy a DJ-pultnál legyenek. Közben nem is táncoltak, csak álldogáltak, és undokoskodó pillantásokkal méregették a többieket.

Sokan azt hiszik, mindenki csak azért jár ilyen helyekre, hogy a sárga földig leigyák magukat, összejöjjenek valami idegennel, aki természetesen nem a hobbiról akar majd csevegni, csupán egyéjszakás kalandra vágyik. A lányok többsége előveszi a szekrényéből a legrövidebb koktél- vagy miniruháját, a legmagasabb tűsarkúját, belövi a haját, az arcára töménytelen mennyiségű sminket ken fel, hogy szebbnek és dögösebbnek tűnjön. Persze sokan fel vannak háborodva, amikor fogdossák őket és kikezdenek velük, pedig a viselkedésükkel, a külsejükkel, mozgásukkal tényleg ezt üzenik. Akik pedig mégsem erre vágynak, fejvesztve furakodnak át a tömegen, hogy lerázzák a részeg srácokat, akik folyamatosan nyomulnak, és nem fogják fel, még azt sem, amikor a lány már kénytelen arrébb lökni őket.

A lányokat gyakran meghívják egy-egy italra, de sajnos a tapasztalat gyakran azt mutatja, hogy drogot csempésznek bele, hogy elkábítsák őket, aztán tehetetlenné válnak, öntudatlan állapotba kerülnek. Ennek pedig bármi lehet a következménye. Akik drogot csempésznek ilyen helyeken mások italába, kihasználják ezt az állapotot, sok lányt ilyenkor erőszakolnak meg. De akár késelésnek is szemtanúi lehetünk...

Az éjszakában tehát sok olyan dolog történik, amiről a szülőknek gőzük sincs. Nem tudják, a gyerekük merre jár, mit csinál, kivel van, mibe keveredik, és mennyit iszik.

Mindenkinek szüksége van néha arra, hogy kieressze a gőzt, csak néhányan ezt túlzásba viszik. Pedig lehet, hogy azon az estén követik el életük legnagyobb hibáját…Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    6


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8


Eljegyzési fotózás

Szalay Mona

Az eljegyzési fotózás vidám, laza, kötöttségek nélküli, felszabadult, kellemes délutáni programot jelent.

2017.4.14.    16


Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6


A legsikeresebb internetes vállalkozónők

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.

2017.1.5.    13


Plus size divat 2017-ben

PR-cikk

Milyen trendek várnak a teltekre a következő évben?

2016.12.21.    16


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2016.12.10.    21


Ne ossz meg minden fotót!

Palkó Emese

A közösségi oldalakon eltöltött idő, szerves részét képezi életünknek. Könnyebb kapcsolatot tartani, és az exhibicionista hajlamainkat is ki tudjuk élni, akár képfeltöltés formájában.

2016.11.24.    22