Kedves sárkány anyósom


Bernád Emese  2006.11.20. 20:56

Elismerem és elfogadom a személyre szabott biológiai óra meglétét, de nem szabadna engedni, hogy egyre hangosabb ketyegése elnyomja a józan ész szavát.

Mert az embernek szüksége van társra, családra, de talán mégsem ártana egy kis józan mérlegelés. Nehogy aztán cseberből vederbe pottyanjunk!

Melinda barátnőm, elmondása szerint, keményen megszenvedett a boldogságért. Mármint azért a valamiért, amit ő a boldogság szó alatt ért. Elvégre ízlések és pofonok…! Sok-sok magányos év után, harminc fölött végre sikerült kifognia élete párját, akit ugyan csak másodkézből tudott megkaparintani -- de ki törődik ilyen kicsiségekkel?

Minden nagyon szépen indult: rekordgyorsasággal megtörtént a szerelembe esés, pár hónapos udvarlás után Melinda a férfiú házába költözött. Festés, új bútorok és ágyak (mert kinek lenne gusztusa befeküdni a volt feleség helyére?!).

Csakhogy Melinda egy fontos dolgot kihagyott a jövő tervezéséből: second-hand pasija mellé egy second-hand anyóst is örökölt. Aki a közös családi ház földszintjén lakott.

Kezdetben minden zökkenőmentesen ment, hiszen a két nő érdekei közösek voltak. Melinda jól bevált női szokás szerint kígyót-békát kiabált elődjére, segített jövendőbeli anyósának a volt meny szidalmazásában. Aki ugyebár rossz anya, mert amikor csak teheti, a gyereket az apjához passzolja – konstatálták egyhangúlag.

Megjegyzendő, hogy a szapult fiatalasszony egy üzletben dolgozik, így amikor ráesik a hétvégi műszak, más lehetősége nem lévén, volt férjére bízta a kicsit. Gondolta, a gyereknek az apánál lesz a legjobb dolga. Aki mellesleg elfoglaltságai miatt gyakran az anyjának vagy újdonsült barátnőjének passzolta tovább a kislányt. Intő jelek, amelyekre azonban a szerelmes (vagy inkább férjhezmenési vágya miatt eltökélt) Melinda nem vett észre.

A fiatalok hetirendje egyszerű volt. Hétfőtől péntekig munka, hétvégén aztán jöhetett a kikapcsolódás. Lévén a férjjelölt mániákus horgász és motorbolond, amikor ideje engedte, megpakolta az autót vagy a motort, és kapásra fel! Melinda élvezte az állandó csavargást, saját dolgait és hobbijait félretéve teljes gőzzel vetette bele magát a férfi kedvteléseibe.

Egy darabig rendben mentek a dolgok, csakhogy a várva-várt baba megszületésével egyszeriben minden megváltozott. Az apuka nem volt hajlandó feladni megszokott kedvteléseit, meg különben is: mit csináljon egy bőgő csecsemővel? Etetni meg pelenkázni az anya dolga – vallotta.

Az újdonsült anyuka nem maradt sokáig egyedül, a „kedves” anyós hathatós segítségnek bizonyult. Felrohant, ha sírt a gyerek, mert ő, aki három gyereket felnevelt, majd megmutatja, hogyan kell egy gyereket megnyugtatni! Rohant az esti fürdetésre, mert ő, aki három gyereket felnevelt, tudja, hogyan kell egy apró-cseprő csecsemőt megfürdetni! Ha meghallotta a babasírást, még hajnalok hajnalán is képes volt felviharzani az emeletre, mert tűrhetetlen, amit ezek a mai anyák elkövetnek. Bezzeg ő három gyerekkel is megbirkózott, nála nem fordult elő, hogy estétől estére bömbölés verje fel a házat! Egy tehetetlen nőszemély miatt az ő fiacskája nem tud pihenni!

És egyre gyakrabban fordult elő, hogy Melinda az anyósával osztotta meg a hitvesi ágyat, férjecskéje meg a mama pihe-puha ágyában aluszkálta ki fáradalmait. A „kedves mama” teljespályás letámadással nyomult előre, és módszerei ellen nem igazán lehetett védekezni. Elvégre ő volt birtokon belül! És támadásait egyedül kellett kivédeni, hiszen Melinda élete párja a halak között keresett menedéket. Őt hidegen hagyta a nők közötti fegyvervillogás, szeretett volna kimaradni az otthoni dolgokból.

<,I>„-- Miért kell mindenből ekkora ügyet csinálni?” – kérdezte, ha Melinda panaszkodni kezdett. „-- Az anyám már idős, nem fog megváltozni. Próbálj kicsit a kedvében járni!” – tanácsolta. „-- Az exem is állandóan ilyenekkel idegesített” – szólta el magát egyre gyakrabban.

Aztán kibújt a szög a zsákból! Kiderült, hogy Melinda elődje azért hagyta el férjét, mert megelégelte anyósa intrikáit és férje nyámnyilaságát. Amikor megkérte férjét, hogy költözzenek külön a „kedves mamától”, az hidegen visszautasította. „-- Az anyámat nem hagyom!” – hangzott a zord válasz. A fiatalasszony pedig inkább a szoba-konyha albérlet kényelmetlenségét és a sovány kosztot választotta az emeletes családi ház és egy jól kereső férj helyett.

Melinda kénytelen volt felmérni és átértékelni helyzetét: ha nem akar a volt feleség sorsára jutni, fegyverszünetet kell kötnie a „mamával”. Hangszínt és modort váltott, férjével versengve kereste anyósa kegyeit. Képmutatása meghozta gyümölcsét: az „anyuka” újabban megszidja fiacskáját, ha hétvégén a halakat választja családja helyett.

És Melindával ilyenkor madarat lehetne fogatni. Igyekezetének gyümölcse beérett: megkapta megérdemelt anyósi dicséretét.

Hát van ennél nagyobb boldogság?!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    6


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    15


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8


Eljegyzési fotózás

Szalay Mona

Az eljegyzési fotózás vidám, laza, kötöttségek nélküli, felszabadult, kellemes délutáni programot jelent.

2017.4.14.    16


Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6


A legsikeresebb internetes vállalkozónők

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.

2017.1.5.    13


Plus size divat 2017-ben

PR-cikk

Milyen trendek várnak a teltekre a következő évben?

2016.12.21.    16


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2016.12.10.    21


Ne ossz meg minden fotót!

Palkó Emese

A közösségi oldalakon eltöltött idő, szerves részét képezi életünknek. Könnyebb kapcsolatot tartani, és az exhibicionista hajlamainkat is ki tudjuk élni, akár képfeltöltés formájában.

2016.11.24.    22


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2016.11.14.  2    28