Kiszállni a komfortzónából!


Dienes Mirtill  2019.1.10. 1:02

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

Régen, szüleinknek egy vagy két állása volt, egy munkahelyen eltöltöttek sokszor 30-40 évet, onnan mentek nyugdíjba. Számukra az is furcsa, ha valaki munkahelyet vált, pláne úgy, ha nincs még kezében a következő munkaszerződés. Feladni a biztosat a bizonytalanért? Akinek már családja van, elért egy bizonyos kort, sokkal megfontoltabb. Több mindent mérlegel, hiszen számít a család megélhetése, a munkában, bejárással eltöltött idő, az újabb közeg.


Így van, aki mer lépni, és az új kihívás új szárnyakat ad neki, mások maradnak. Mindkét élethelyzet nehéz, egyik egy próbatétel, ahol új ismereteket kell elsajátítani, új csapatba beilleszkedni, új elvárásoknak megfelelni. Másik arról szól, hogy megragadunk egy munkakörben, megszokásból, vagy mert esetleg nincs más választásunk.

Sok emberen látom az elfásultságot, a „soha semmi sem jó” hozzáállást. Érdemes lenne először is elgondolkodni, szemléletet váltani, hiszen a negatív viselkedés sem önmagunknak, sem környezetünknek nem jó. Lépjünk ki kicsit a megszokottból! Lehet keresni a pozitív emberek társaságát, vagy a jó dolgokra fókuszálni. Beszélni egy vezetővel a lehetséges változtatásokról, lehetőségekről. Néha egy új munkakör a cégen belül, műszakot váltani, vagy akár részmunkaidőt kérni megoldást jelenthet. Máshol jobb lenne, vagy csak más?

Azt gondolom, ha már test-lelki problémák jelentkeznek, akkor mindenképpen váltani kell! Az önbecsülésünkön eshet csorba, torzulhat a személyiségünk, vagy egy gyulladás jelzi a szervezetünkben, hogy elég! Az egészségünk fontosabb.


Ha a gondolat már befészkelte magát a fejünkbe, hogy kipróbáljuk magunkat más munkakörben, más területen, és van rá esélyünk, akkor lépjünk ki a komfortzónából! Új tapasztalatokkal gazdagíthatjuk magunkat, újabb közösséget építhetünk. És nem utolsó sorban, megtalálhatjuk azt, amit az eddigi munkánkban hiányoltunk.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Figyelemfelkeltő életrajz

Dienes Mirtill

Az önéletrajz az első belépő egy céghez, egy megpályázott munkakörre vagy spontán beküldve.

2019.1.31.    17

A rovat további cikkei

Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2


Hogyan viseld?

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

2018.11.10.    3


Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42