Kiszállni a komfortzónából!


Dienes Mirtill  2019.1.10. 1:02

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

Régen, szüleinknek egy vagy két állása volt, egy munkahelyen eltöltöttek sokszor 30-40 évet, onnan mentek nyugdíjba. Számukra az is furcsa, ha valaki munkahelyet vált, pláne úgy, ha nincs még kezében a következő munkaszerződés. Feladni a biztosat a bizonytalanért? Akinek már családja van, elért egy bizonyos kort, sokkal megfontoltabb. Több mindent mérlegel, hiszen számít a család megélhetése, a munkában, bejárással eltöltött idő, az újabb közeg.


Így van, aki mer lépni, és az új kihívás új szárnyakat ad neki, mások maradnak. Mindkét élethelyzet nehéz, egyik egy próbatétel, ahol új ismereteket kell elsajátítani, új csapatba beilleszkedni, új elvárásoknak megfelelni. Másik arról szól, hogy megragadunk egy munkakörben, megszokásból, vagy mert esetleg nincs más választásunk.

Sok emberen látom az elfásultságot, a „soha semmi sem jó” hozzáállást. Érdemes lenne először is elgondolkodni, szemléletet váltani, hiszen a negatív viselkedés sem önmagunknak, sem környezetünknek nem jó. Lépjünk ki kicsit a megszokottból! Lehet keresni a pozitív emberek társaságát, vagy a jó dolgokra fókuszálni. Beszélni egy vezetővel a lehetséges változtatásokról, lehetőségekről. Néha egy új munkakör a cégen belül, műszakot váltani, vagy akár részmunkaidőt kérni megoldást jelenthet. Máshol jobb lenne, vagy csak más?

Azt gondolom, ha már test-lelki problémák jelentkeznek, akkor mindenképpen váltani kell! Az önbecsülésünkön eshet csorba, torzulhat a személyiségünk, vagy egy gyulladás jelzi a szervezetünkben, hogy elég! Az egészségünk fontosabb.


Ha a gondolat már befészkelte magát a fejünkbe, hogy kipróbáljuk magunkat más munkakörben, más területen, és van rá esélyünk, akkor lépjünk ki a komfortzónából! Új tapasztalatokkal gazdagíthatjuk magunkat, újabb közösséget építhetünk. És nem utolsó sorban, megtalálhatjuk azt, amit az eddigi munkánkban hiányoltunk.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Figyelemfelkeltő életrajz

Dienes Mirtill

Az önéletrajz az első belépő egy céghez, egy megpályázott munkakörre vagy spontán beküldve.

2019.1.31.    17

A rovat további cikkei

A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.