Legyen rend a táskában!


PR-cikk  2020.9.16. 7:00

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

Ennek eredményeként a táskák mérete is egyre nagyobb és nagyobb. A baj csak az, hogy egy nagyméretű és kényelmes táska rengeteg dolgot képes elrejteni magában, és ha nem figyelünk oda, akkor csak halmozódnak benne a felesleges holmik és a káosz. Ez azonban egy kis odafigyeléssel egészen könnyen megregulázható.


Gardróbszabály

A ruhatárunkra vonatkozó intelem itt is hasznos lehet, vagyis amire már legalább fél éve nem volt szükség, azt akár végleg száműzhetjük. Eseti jelleggel rengeteg dolgot pakolunk be a táskánkba. Nyáron egész biztosan nem lesz szükségünk a kesztyűnkre, de a kinderes játékokat, kisautókat sem kell minden nap magunkkal cipelni, amit egyszer a játszótéren elraktunk, hogy ne vesszen el. Az én táskám például tele van cetlikkel és tollakkal, illetve a gyerekek által begyűjtött nélkülözhetetlen kavicsokkal, virágmaradványokkal.

Főszerepben a pénztárca

Itt érdemes egy picit megállni és átgondolni, hogy milyen pénztárcát, esetleg pénztárcákat vásároljunk. Mindamellett, hogy egy elegáns, divatos pénztárca szinte öltöztet, el kell dönteni azt is, hogy mit fogunk benne tartani. Van, aki szereti az aprópénzt, a különböző iratokat külön kártyatartóban tárolni. Vehetünk akár pénztárcát, kártya- és kulcstartót szettben is, amiken megegyeznek a dizájnelemek. Természetesen, ahogy a táskák esetében, úgy a pénztárcáknál is jellemző, hogy nemcsak egy van használatban. Érdemes lehet a különböző méretű táskákhoz a pénztárca méretét is hozzáigazítani, hiszen egy kisméretű alkalmi táskába nem fér el egy brifkó.


Használjunk táskarendszerezőt!

A rendszerezők nemcsak azért praktikusak, mert könnyen megtalálhatóak lesznek a táskában elhelyezett dolgaink, de ha gyakran cserélünk táskát, akkor az átpakolást is rendkívüli módon meggyorsítja és meg is könnyíti. Ebből is létezik többféle méret, így maximálisan az igényeinkhez tudjuk igazítani a táskánk elrendezését. Ráadásul így jó eséllyel nem marad otthon semmi fontos.

Csak egy kis kozmetikai táska

Talán az egyik legnehezebben kordában tartható kiegészítő a kozmetikai táska. Egész biztos, hogy egy komolyabb sminket nem a munkahelyed mosdójában akarunk feltenni, szóval nem kell az egész fürdőszobát magunkkal vinni. Bőven elég, ha egy alap sminkkészlet, egy kézkrém, és egy dezodor van nálunk. Ezekkel már fel tudjuk magunkat frissíteni. Na persze, ha a helyzet úgy kívánja, mert van az úgy, akkor igenis vigyük magunkkal a kellő mennyiségű sminkfelszerelést, de azért gondoljuk át, hogy tényleg kell-e három körömlakk, két körömreszelő, négyféle szájfény és nyolc hajgumi, hajcsat...


Figyelj a telefonodra!

Ha a telefonnak nem jut egy saját külön kis rekesz a táskában, akkor érdemes olyan védőtokot vásárolni, aminek van fedőlapja is, ami védi a kijelzőt a karcolódásoktól. Ha pedig a telefonokról van szó, akkor nem feledkezhetünk meg a fülhallgató zsinórjáról sem. Mindenképpen szükséges ezt a kicsi, de annál hasznosabb kiegészítőt megregulázni, hiszen nagyon könnyű vele kirántani valamit a táskából, emellett az is kínos, amikor hosszasan kell bogozni, fejest ugorva a táskánkba.

Néhány hasznos tipp a végére

 Az apróbb dolgokat, mint például rágó, cukor, sebtapasz, amik sehova sem fértek be, ajándékozzuk meg egy külön kis tárolóval, különben egész biztosan a táska legalján kötnek ki, és ha szükség lenne rájuk szinte biztosan nem fogjuk megtalálni.

 Rendszeresen nézzük át és takarítsuk ki a táskánkat! Főleg kisgyerekes anyukáknál szokott a táska átmeneti szemetessé változni, mivel a kicsik, és olykor a nagyobbak is, ha nincs a környéken szemetes, csak odaadják anyjunak a zsepit, rágópapírt, néha magát a használt rágót is, vagy bármit, amire akkor és ott nincs szükségük.

 A rendhez az is hozzátartozik, hogy időnként megtisztítjuk a táskánkat. Gondolok itt arra is, hogy szükség esetén óvatosan mossuk ki a bélést, vagy egy pici zsiradékkal (ez lehet akár egy egyszerű szőlőzsír is) kenjük meg a cipzárat, hogy könnyebb legyen elhúzni.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.