Szeretlek...


Karácsony Emőke  2008.12.30. 14:16

...mondja a gyermek az anyjának, barátnő a másiknak, a fiatal szerelmesek egymásnak, férj a feleségnek, az idős asszony haldokló párjának.

Tisztában van-e azonban mindenki a szó súlyával? Hányan mondják ki ezt, mint csábításra szolgáló eszközt, míg végül valaki hitét, önbizalmát teszik tönkre.

Ha szerelemről van szó, elveszítjük egónkat, és próbálunk eggyé válni a másikkal. A két „én“ aláveti magát a „mi“-nek. Azonban ha egyikünk fél, és nem tart a másikkal, a másik fog irányítani a kapcsolatban.

Szokássá válhat, hogy ha közel kerülünk valakihez, megijedünk attól, hogy szeressünk, mert mikor utoljára szerettünk, valakiben csalódtunk.

A legtöbb esetben a nők naivak, a férfiak ravaszak. A nők gyengének érezhetik magukat a férfi mellett, de miért is? Ha önbizalmunk van, önmagunkat adjuk, bizony az erősebb fél szerepébe bújhatunk, és határ akár a csillagos ég. Ha mindig vállalnánk ezt a fajta kockázatot, nem éreznék egyesek elnyomottnak magukat. Tény, hogy a férfi jól érvel, célja, hogy magunkat hibáztassuk mindenért, de meg kell tanulni felismerni ezt!

A másik végletet se felejtsük el megemlíteni, amikor is az egyik fél (akár a férfi, akár a nő), uralkodni akar a másikon. Ha szeretünk valakit, kezeljük egyenértékű társként a másikat, és ne próbáljuk őt olyanná változtatni, mint amilyenek magunk vagyunk!

Minden ember tévedhet, de mikor jön el az a pillanat, amikor már nem szabad megbocsátani?!

Nem merjük megtenni a következő lépést, és inkább tűrünk?!

A nő lelke, ha megbántották, gyenge, de tud kemény és dühös is lenni. Ilyenkor Isten óvja a férfit!

Ha csalódtunk, és tovább akarunk lépni, véleményem szerint két dolgot kell megsiratnunk: a saját választásainkat, és azt, ami ezek eredményeként történt velünk.

Mégis: az ember fél. Rájöhet, hogy minél inkább közelebb kerül valakihez, minél inkább szereti valaki, annál inkább kerüli azt. Szóval, ha valaki szereti, elfut, mikor meg nem szereti, fut utána... Mert aki a legfontosabb volt számára, az nem szerette, és retteg attól, mi lenne, ha megengedné, hogy más szeresse. Ezért rohan talán a másik irányba.

Ennyire félünk az újtól, és szeretjük megismételni a régit, még ha rossz is...

Van, hogy m ár a fiatal szerelmes tinédzser is, egy év együttlét után, a házasságot, az együttélést tervezgeti, a gyerekeket, a közös sírokat, miközben birtokolni akarja a másikat. Ez egyfajta börtön, illetve a másik fél számára is az lehet, ha az ő tervei nem hasonlítanak az így elképzelt jövőre. Hiszen (már az előző cikkemben is említettem) az élet akkor izgalmas, ha veszélyes. Ha nem tervezzük el a jövőnket csupán hagyjuk, hogy úgy történjenek a dolgok, ahogy a sors hozza, nem lesz unalmas az életünk, sőt tele lesz izgalommal.

S mi a helyzet a távkapcsolatokkal? Mennyire lehetnek tartósak, harmonikusak? Van, aki úgy gondolja, a távolság megteszi hatását, fokozza a vágyakat, mint ahogy a szólás is mondja: „A távollét a szerelmesek közt úgy hat, mint a szél a tűzre: a kis szerelmet eloltja, a nagyot tűzvésszé növeli.”

Egy vélemény szerint jobban szeretjük a párunkat, ha nincs mellettünk, mint amikor mindig ott sündörög körülöttünk, vagy éppen borsot tör az orrunk alá. Egy másik szerint, mivel rengeteg helyzet van az életben, amikor szükségünk van a társunkra és reakciójára, nem előnyös az ilyen kapcsolat. Igaz, hogy a mai technika fejlettségének köszönhetően már könnyebb a beszélgetés, de ha találkozásaink már csaknem ünneppé válnak és nem a hétköznapokon éljük meg egymást, akkor később olyan dolgokkal is szembesülhetünk, amit eddig nem tudtunk a másikról, és így rájöhetünk, hogy olyasvalakit szerettünk, akit nem is ismertünk teljesen.

De sose felejtsük el, hogy a keserű nélkül az édes sem olyan édes!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    6


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    15


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8


Eljegyzési fotózás

Szalay Mona

Az eljegyzési fotózás vidám, laza, kötöttségek nélküli, felszabadult, kellemes délutáni programot jelent.

2017.4.14.    16


Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6


A legsikeresebb internetes vállalkozónők

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.

2017.1.5.    13


Plus size divat 2017-ben

PR-cikk

Milyen trendek várnak a teltekre a következő évben?

2016.12.21.    16


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2016.12.10.    21


Ne ossz meg minden fotót!

Palkó Emese

A közösségi oldalakon eltöltött idő, szerves részét képezi életünknek. Könnyebb kapcsolatot tartani, és az exhibicionista hajlamainkat is ki tudjuk élni, akár képfeltöltés formájában.

2016.11.24.    22


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2016.11.14.  2    28