Az idei év legjobb gyerekzsúrjai


  2023.1.25. 18:09

Mik lesznek a trendi szülinapi parti-témák 2023-ban? Rengeteg ötletet és lehetőséget sorolunk fel alábbi cikkünkben!

A szülinapi gyerekzsúrok mindig nagy izgalmat jelentenek a gyerekek, de a szülők számára is, főként így van ez egy „bezárkózós, karanténos” 2 év után. Örülnek a lurkók és a szülők egyaránt, hogy újra lehet menni társaságba, újra élhetjük korábban megszokott társasági életünket. Nézzük, mik lesznek a legnépszerűbb parti témák 2023-ban!

Hatalmas élmény egy gyermek számára, ha egy ünnepség csak róla szól, érdemes megadni ezért a módját egy szülinapnak (de akár egy névnapnak is), hiszen fel sem fogjuk, hogy mit jelent ez a kis ünnepelt önbecsülésének. Pláne ha nem csak a család, hanem a barátok, kis osztálytársak is részesülhetnek az örömben. A finomságok, enni- és innivalók, a gyönyörű torta, színes dekoráció, partikellékek mellett ma már az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen tematika alapján szervezzük az ünnepséget. A 2023-as trendekkel kapcsolatban Pálmaffy Bea, a ChristalKids ügyvezetője volt a segítségünkre.


Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy gyermekünk születésnapja nem csak a számára, de számunkra, szülők számára is különleges és vissza nem térő esemény, amelynek legfontosabb pillanatairól nem érdemes lemaradni csak azért, mert éppen a megvalósításukon dolgozunk. Érdemes letenni a terheket, és a megőrülés helyett élvezni minden egyes percét, elcsípni minden gyönyörű mosolyt és mókás beszólást – hangsúlyozza a több mint 10 éve gyermekprogramokat szervező cég vezetője.

Hogy milyen témájú legyen a kis mini rendezvény? Sok esetben nem egyszerű a választás… szerencsére inkább a bőség zavara, mintsem a kreativitás hiánya miatt. Éppen ezért nem egyszerű megválaszolni a kérdést sem, hogy mik lesznek a legmenőbb születésnapi buli ötletek gyerekek számára 2023-ban. Íme, néhány javaslat a teljesség igénye nélkül, melyekkel nem nyúlhatunk nagyon mellé…

Fánk parti a farsangi időszakban

Az év elején született gyerekek számára nagyszerű választás lehet a farsangi fílinggel rendelkező fánk parti. Arcfestéssel, csillám tetoválással és a farsang elmaradhatatlan finomságával, a fánkkal igazán felidézhetjük a karneváli hangulatot… gyermek változatban. Az élmény fokozása érdekében érdemes néhány órára animátort is bevonni; jelen esetben jelmezes animátort. Ezek a ma már abszolút megfizethető szakemberek garantáltan tartalmas és emlékezetes pillanatokat tudnak okozni lurkóinknak, amelyekről hetekig fognak majd beszélni. Bohókás személyiségükön túl mindezt interaktív programokkal, zenés vetélkedővel, animációs csapatjátékokkal érik el. És ha már fánk parti… lehet fánk vadászat, fánk kvíz, pálcika fánk… minden, ami egy fergeteges fánkmulatságba belefér.


Hercegnős gyerekzsúr az igazi mini és ifjú hölgyeknek

A kislányok körében az egyik legnépszerűbb és megunhatatlan választás a hercegnős gyerekzsúr. Ezt a témát minden évszakban előszeretettel választják a szülők, soha nem tud kimenni a divatból, kül- és beltérben egyaránt nagyon kedvelt. Azoknak a mini vagy ifjú hölgyeknek áll jól leginkább ez a parti, akik imádják Hamupipőke és Csipkerózsika történetét. A buli alatt minden résztvevő hercegnővé, tündérré, illetve herceggé, királyfivá és lovaggá változik, és néhány órára a koronáké, varázspálcáké és varázsigéké a főszerep. Ezeken a partikon is népszerű az arcfestés és a csillámtetoválás, a fergeteges mulatság ezúttal a bálteremben történik, az önfeledt játékot pedig tündér, hercegnő, lovag és királyfi mese kvíz, békából királyfi varázslás és hasonló érdekesség biztosítja. A finomságok, a dekoráció, a jelmezek és kellékek nagyrészt rózsaszínben, világoskékben és napsárgában pompáznak, a hercegnős Candy bár pedig igazi extra lehet az ilyen jellegű zsúrokon.

A kislányok körében népszerű lehet még az unikornis parti is, az igazi unikornis rajongók szülei szokták ezt a témát választani. A káprázatos mitikus lény évek óta nagy kedvenc gyerekek és szülők körében egyaránt, így a szülinapi gyerekzsúrok témájából sem kihagyható. Szivárvány színű sütik, mágikus eledelek, szivárvány futás, unikornisszarv-készítés és hasonló érdekességek várják ezeken a partikon a résztvevőket.

Még mindig a kislányoknál maradva az Ariel szülinapi zsúr és a főleg óvodások és kisiskolások körében népszerű Jégvarázs parti is minden bizonnyal kedvenc lesz 2023-ban is.


Dínó szülinapi zsúr a kis felfedezőknek

A dínók főként a kisfiúk kedvence; izgalmas szülinapi program lehet, ahol a kis résztvevők igazi felfedezőként barangolhatják végig a dinoszauruszok letűnt világát, kisebb-nagyobb kalandokat átélve. Főként az óvodás és kisiskolás korosztály élvezi az ilyen témájú szülinapi partikat, akik szívesen indulnak dínókutató expedícióra, vesznek részt dínó kincsvadászaton vagy dínótojások biztonságos szállításában, és a „ki tud többet a dínókról” kvízjátékban sem vallanak szégyent. A témának megfelelő terítéssel, dekorációval, desszertasztallal, arcfestéssel garantált a hetekig, sőt hónapokig tartó dínó-őrület, a gyerekek teljes dínólázban égnek egyetlen délután következményeként. A fiúk szeretnek hősök is lenni, számukra a tűzoltó gyerekzsúr is érdekes lehet, de tipikus fiús tematika még a foci vagy a kalóz téma is.

Szülinapi gyerekzsúr a szabadban

A tavasz végén, nyáron ünneplőknek megvan az a kiváltsága, hogy barátaikat akár a szabadban is fogadhatják. Természetesen az időjárás súlyos befolyásoló tényező, de ha szerencsénk van, fantasztikus szülinapi zsúrt rendezhetünk a kertben, hűs árnyékot adó fák, zöld bokrok esetleg medence társaságában. Az interaktív játékok, vetélkedők mellett megjelenhetnek az igazi szabadtéri kellékek, programok, mint a buborékjátszótér, buborék disco fényekkel, vattacukor, vízszállító akadálypálya és még sorolhatnánk.

A nyári melegben adja magát, hogy akár mesés, színes Flamingó szülinapi partival örvendeztessük meg az ünnepeltet flamingó desszertekkel és hawaii dekorációkkal, szépséges flamingó tortákkal és flamingó asztali díszekkel, trópusi színkavalkáddal.


Szülinapi parti témák meserajongóknak

A gyerekek előszeretettel bújnak mesefigurák bőrébe, de akár szívesen találkoznak is kedvenceikkel. A szülinap egy remek alkalom arra, hogy álmaik valóra váljanak. A jégvarázs és unikornis gyerekzsúr már említésre került, de érdekes lehet Mickey egér és Minnie világa, ahol – amellett, hogy már a Mickey-vel és Minnie-vel való találkozás is önmagában fantasztikus élmény a gyerekek számára – a különböző csapatjátékok, zenés vetélkedők mellett a Hot-dog tánc, a Donald kacsa éneke és Goofy kalapja is hozzájárul a nagyszerű hangulat megteremtéséhez.

De nagyon kedvelt a Szuper Márió gyerekzsúr is, hiszen Szuper Márió kalandjai megunhatatlanok. A mesefigura jellegzetes sapkájával, Yoshi sárkánnyal, király Booval, Warttal és Peach hercegnővel elevenedik meg ez a mesevilág, mely kiegészülhet olyan már jól megszokott parti programokkal, mint a marshmallow sütögetés, a megunhatatlan arcfestés és csillámtetoválás, a Limbo parti, a tombola, de akár a buborék disco szabadtéri lehetőség esetén.

A parti témák sora kifogyhatatlan, a kis ünnepeltek öröme és izgalma pedig mindent megér, hiszen életre szóló élményt tudunk ajándékozni számukra. Azzal pedig, hogy érzik, szeretettel vannak körülvéve, és - ha csak egy délután erejéig is, de - a világ középpontjává válnak, minden róluk szól, örökre a szívükbe vésődik, hogy szeretett lények, és megszületésükkel, puszta létezésükkel hatalmas boldogságot jelentenek családjuk és környezetük számára.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Zalánka

Póda Erzsébet

El tudunk képzelni egy aranyos, kedves, édes, okos, cserfes két és fél éves kisfiút?

2024.2.29.    29


Családi viták kereszttüzében

Faar Ida

Megszeppenten áll az asztal mellett. Szeme sarkában ott gyűlik a rémület könnycseppje...

2023.10.20.    15


Legyen játékos a beszoktatás!

Itt az óvoda és az iskolakezdés, tele új helyzetekkel. Így lehet gyerekjáték az óvodai és iskolai beszoktatás!

2023.9.8.   


Ágyneműcímkézés az oviban

Valamikor régen kézzel öltött monogramok kerültek az ágyruhákba. Mára ez megváltozott, a gyorsan felhelyezhető ovis címkék nagyban megkönnyítették munkánkat.

2022.12.2.   


Nevelés nincs, példamutatás van

Nagy Csivre Katalin

A reformoktatási módszerek egyre nagyobb szabadságot, jogot és döntéshozatalt adnak gyerekeink kezébe.

2022.11.9.   


El a kezekkel!

Póda Erzsébet

A gyerekeinket, akik olyan csodavilággal érkeznek az életbe, amellyel valóban megalkothatnák a földi édenkertet.

2022.11.3.   


Vissza az oviba!

Mit tehetünk azért, hogy könnyebb legyen a kicsiknek, főleg az első egy-két hét, amíg újra visszaszoknak az oviba?

2022.8.23.   


Dekorációs tippek a gyerekszobába

A modern gyerekszobák nem nélkülözhetik a praktikus berendezéseket, hiszen a lurkók számtalan dolgát el kell valahova rejteni, és rendszerezni.

2022.6.15.   


Félelem gyerekkorban

Timár Tímea

Minden szülő arra törekszik, hogy csemetéjének gondtalan gyermekkort biztosítson.

2021.9.10.    15


A nyár hatása a tanulásra

Sajtóhír

A fejlesztésnek, tanulásnak a nyári hónapban is óriási jelentősége van.

2021.7.24.   


Gyermektorna otthon

Most, hogy be lettünk zárva, és az idő sem kedvez a kinti mozgásnak, tegyük meg, hogy otthon mozgatjuk gyermekeinket! Az ő érdekükben!

2020.10.15.   


Neveljünk olvasókat! 4.

Kovács Márta

A kisiskolás korban nagyon fontos, hogy folytatódjanak a közös könyvtárlátogatások, illetve könyvesbolti böngészések.

2020.6.10.