Akaromka


Nagy Erika  2016.9.20. 0:52

Hogy milyen egy gyerek, ha hisztizik az üzletben, sokan tudjuk, mert átéltük.

Nem volt könnyű időszak, de szerencsére mögöttünk tudjuk. A gyerekeink felnőttek, az unokák közül a nagyobbik is túlesett már rajta.


A minap, az egyik üzletláncban vásároltam, és érdekes jelenetnek lehettem szem- és fültanúja. Egy kissé túlsúlyos gyerek sikítva bömbölte, hogy „anya, én ezt akarom, vedd meg!" Az anya türelmesen magyarázott, hogy miért nem lehet, de a gyereket ez nem hatotta meg, csak olaj volt a tűzre minden szó. Az én türelmem már elfogyott volna, főleg azért, mert vagy tízen nézték a magából kikelt srácot. Kínos jelenet volt, de Kevinkét ez egyáltalán nem zavarta. Annyira nem, hogy egy jó nagyot bele is rúgott az édesanyja sípcsontjába. Szegény asszony egy lábon ugrált, mint a gólya, majd lehajolt és könnyeivel küszködve simogatta sajgó végtagját.

A gyerek kitartó volt, nem adta fel. Elmarkolta az áhított vonatot, és úgy szorította magához, mint aki soha többé nem szeretné elengedni. „Az enyém, az enyém“, hajtogatta maga elé nézve. Szeméből egy csepp könny sem buggyant ki, pedig úgy üvöltött, hogy attól tartottam, az árutól roskadó polcok összeomlanak, mint a kártyavár.

Szegény asszony, gondoltam, ezt valahol jól elszúrtad. Majd olyan történt, amire egyáltalán nem számítottam. A fiatal nő hirtelen fúriává változott, ő is bömbölni kezdett, majd kezébe vett egy babát a polcról és hangosan azt kiabálta, hogy: „Én meg ezt akarom, vedd meg nekem Kevin!“ Már attól tartottam, hogy ő is bokán rúgja a srácot. Szerencsére ez kimaradt a repertoárból. Helyette sírást imitálva prüsszögte, hogy: „Ha nem veszed meg, akkor este nem készítem el neked a sajtos puffancsot, amit kértél, helyette eheted a száraz kenyeret!“
Kevinke hirtelen elhallgatott, a szája azonban görbe maradt, s becsukni is elfelejtette. Szerintem legalább egy percig meg sem mozdult, és a vonatot még mindig szorosan ölelte magához. Majd csoda történt. Odaballagott a polchoz, visszatette a játékot. Az anyja elé állt, és azt mondta neki, teljesen normális hangnemben: „Ha nem kérem a vonatot, csinálsz nutellás palacsintát is?“

Pár perc jelenet után helyreállt a béke, a pénztárhoz mentek, majd szem elől tévesztettem őket. Hogy gyakori lehet közöttük a hasonló jelenet, csak sejteni vélem. Azt viszont tudom, hogy Kevinke pluszkilói nem véletlenül lógnak a hasán úszóguminak álcázva.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Félelem gyerekkorban

Timár Tímea

Minden szülő arra törekszik, hogy csemetéjének gondtalan gyermekkort biztosítson.

2021.9.10.    15


Legyen játékos a beszoktatás!

Itt az óvoda és az iskolakezdés, tele új helyzetekkel. Így lehet gyerekjáték az óvodai és iskolai beszoktatás!

2021.9.8.   


A nyár hatása a tanulásra

Sajtóhír

A fejlesztésnek, tanulásnak a nyári hónapban is óriási jelentősége van.

2021.7.24.   


Gyermektorna otthon

Most, hogy be lettünk zárva, és az idő sem kedvez a kinti mozgásnak, tegyük meg, hogy otthon mozgatjuk gyermekeinket! Az ő érdekükben!

2020.10.15.   


Neveljünk olvasókat! 4.

Kovács Márta

A kisiskolás korban nagyon fontos, hogy folytatódjanak a közös könyvtárlátogatások, illetve könyvesbolti böngészések.

2020.6.10.   


A gyermek

Póda Erzsébet

A gyermek áldás, azaz csoda. Isteni vagy felettes beavatkozás. Ezt minden szülőnek tudnia kellene.

2020.6.1.   


Neveljünk olvasókat! 3.

Kovács Márta

Elérkeztünk a 4-5 éves korosztályhoz. Ez egy rendkívül izgalmas korszak.

2020.5.25.   


Neveljünk olvasókat! 2

Kovács Márta

Gyermekünk egyéves korára már érdemes bevezetni a rendszeres esti meseolvasást.

2020.5.4.   


Kedvenc gyerekszövegeink 4.

Pénzes Tímea

Avagy hogyan ismerkedtünk az irodalommal négy és fél évesen?

2020.4.21.   


Neveljünk olvasókat! 1.

Kovács Márta

Hogyan jutunk el a pici baba ringatásától az olvasni szerető kamaszig?

2020.4.13.   


Testvérféltékenység

Jády Mónika

Szakemberektől azt hallottam: az az ideális, ha a testvérek között három év a korkülönbség.

2020.1.15.    5


Szülők és gyerekek

Kalocsay Ildikó

Iskoláskorú gyerekünk már leviheti a szemetet, elmosogathat, felporszívózhat -- egyszóval segíthet a ház vagy háztartás körüli teendőkben. (Tíz éve írtuk)

2019.11.16.    4