Babaruha-mánia


Fülöp Éva  2006.4.21. 20:35

Mikor növekvő pocakkal elmentünk anyukámmal babakelengyét vásárolni, még fogalmam sem volt a dolgok menetéről.

Nem ismertem a babaruházat méretszámozását, nem tudtam, mibe kell egy kisbabát öltöztetni. Mikor anyukám réklit kért az eladótól, kíváncsian vártam, mi fog majd a pultra kerülni, és így voltam a pléddel is. Aznap hazahoztunk egy csomó aranyos bébiruhát, szétraktuk az ülőgarnitúrán, és gyönyörködtünk benne. A férjem, mikor megtudta, mibe került ez az első stafírung, majd elájult...

A kezdetek után még sokáig nem jöttem bele a ici-pici rugdalózók vásárlásába. Lassan ismerkedtem csak a gyerekruházati üzletekkel, és félve kérdezősködtem. Viszont hovatovább, annál szerelmesebb lettem a pici ruhácskákba: zoknikba, sapkákba, body-kba. Szóval kezdtem belerázódni az új életszituációba, miután a gyereket is öltöztetni kellett, mert sorra nőtte ki a szebbnél-szebb ruhácskákat. Akkoriban gyakran jártam a boltokat.

Azután új szenvedélyre tettem szert – az internetes vásárlásra. Felfedeztem ugyanis a netes babaruhabörzét. Csodaszép darabokat lehetett elcsípni jóval olcsóbban, mint a boltokban. Válogattam a használt ruhák és az újak között. Rátaláltam az eladókra is, akik márkás, új ruhákat árultak, sokan megrendelésre hozták be külföldről. A lányom máig úgy gondolja, hogy a postás néni neki hozza a ruhákat, annyit rendeltem abban az időben az internetről – nadrágot, farmert, pólókat, kabátot, cipőt, bármit. Persze, közben az üzleteket is szemmel tartottam, hátha felfedezek valami igazán szép árut, ami megfizethető is. Így hát volt olyan ruhadarab, amelyet csak egyszer, vagy egyszer sem hordott a lányom, esetleg nem tetszett neki és nem volt hajlandó felvenni.

A cipőkkel is hasonló a helyzet. Van egy édes rózsaszín vászoncipőnk is -- az internetről. Különben a gyakori használatra jó minőségű cipőket választok (és felpróbálom a gyerek lábára, neki is jóvá kell hagyni a választást). De van egy aranyos darab is, amelyik nem volt a lányom lábán talán egyszer sem, mert mire olyan időjárás lett, hogy hordhatta volna, pont kinőtte. Hát igen: cipőt nem érdemes előre vásárolni!

Ma is tart ez a gyerekruha vásárlási mániám. Nem bírom, hogy meg ne nézzem az interneten az új kínálatot. Ezt a barátnőm is tudja, így lát valami nagyon szépet, felhív és megkérdezi, megvegye-e a lányomnak. Hát persze! Épp most döntöttük el a férjemmel, hogy júniusban elmegyünk hármasban nyaralni. Gumiszandált már beszereztem, de fürdőruhája még nincs a kicsinek. Ha valaki tudna egy jó üzletről, csak szóljon a fórumon keresztül! És ha bármilyen kérdésben valaki segítségére lehetek, örömmel teszem, csak írjanak bátran!

Jön a nyár, be kell szerezni még néhány szép kánikularuhát és rövidnadrágot a kicsiknek, nemde?Hozzászólások

kati, 09. 06. 2006 14:42:01
tokéletesen meg tudlak érteni.imádom a baba ruhácskákat.és valahol irigyellek ,ezek talán a legkellemesebb gondok a világon
@


A rovat további cikkei

A gyermek

Póda Erzsébet

A gyermek áldás, azaz csoda. Isteni vagy felettes beavatkozás. Ezt minden szülőnek tudnia kellene.

2024.6.1.   


Zalánka

Póda Erzsébet

El tudunk képzelni egy aranyos, kedves, édes, okos, cserfes két és fél éves kisfiút?

2024.2.29.    29


Családi viták kereszttüzében

Faar Ida

Megszeppenten áll az asztal mellett. Szeme sarkában ott gyűlik a rémület könnycseppje...

2023.10.20.    15


Legyen játékos a beszoktatás!

Itt az óvoda és az iskolakezdés, tele új helyzetekkel. Így lehet gyerekjáték az óvodai és iskolai beszoktatás!

2023.9.8.   


Az idei év legjobb gyerekzsúrjai

Mik lesznek a trendi szülinapi parti-témák 2023-ban? Rengeteg ötletet és lehetőséget sorolunk fel alábbi cikkünkben!

2023.1.25.   


Ágyneműcímkézés az oviban

Valamikor régen kézzel öltött monogramok kerültek az ágyruhákba. Mára ez megváltozott, a gyorsan felhelyezhető ovis címkék nagyban megkönnyítették munkánkat.

2022.12.2.   


Nevelés nincs, példamutatás van

Nagy Csivre Katalin

A reformoktatási módszerek egyre nagyobb szabadságot, jogot és döntéshozatalt adnak gyerekeink kezébe.

2022.11.9.   


El a kezekkel!

Póda Erzsébet

A gyerekeinket, akik olyan csodavilággal érkeznek az életbe, amellyel valóban megalkothatnák a földi édenkertet.

2022.11.3.   


Vissza az oviba!

Mit tehetünk azért, hogy könnyebb legyen a kicsiknek, főleg az első egy-két hét, amíg újra visszaszoknak az oviba?

2022.8.23.   


Dekorációs tippek a gyerekszobába

A modern gyerekszobák nem nélkülözhetik a praktikus berendezéseket, hiszen a lurkók számtalan dolgát el kell valahova rejteni, és rendszerezni.

2022.6.15.   


Félelem gyerekkorban

Timár Tímea

Minden szülő arra törekszik, hogy csemetéjének gondtalan gyermekkort biztosítson.

2021.9.10.    15


A nyár hatása a tanulásra

Sajtóhír

A fejlesztésnek, tanulásnak a nyári hónapban is óriási jelentősége van.

2021.7.24.