Babaruha-mánia


Fülöp Éva  2006.4.21. 20:35

Mikor növekvő pocakkal elmentünk anyukámmal babakelengyét vásárolni, még fogalmam sem volt a dolgok menetéről.

Nem ismertem a babaruházat méretszámozását, nem tudtam, mibe kell egy kisbabát öltöztetni. Mikor anyukám réklit kért az eladótól, kíváncsian vártam, mi fog majd a pultra kerülni, és így voltam a pléddel is. Aznap hazahoztunk egy csomó aranyos bébiruhát, szétraktuk az ülőgarnitúrán, és gyönyörködtünk benne. A férjem, mikor megtudta, mibe került ez az első stafírung, majd elájult...

A kezdetek után még sokáig nem jöttem bele a ici-pici rugdalózók vásárlásába. Lassan ismerkedtem csak a gyerekruházati üzletekkel, és félve kérdezősködtem. Viszont hovatovább, annál szerelmesebb lettem a pici ruhácskákba: zoknikba, sapkákba, body-kba. Szóval kezdtem belerázódni az új életszituációba, miután a gyereket is öltöztetni kellett, mert sorra nőtte ki a szebbnél-szebb ruhácskákat. Akkoriban gyakran jártam a boltokat.

Azután új szenvedélyre tettem szert – az internetes vásárlásra. Felfedeztem ugyanis a netes babaruhabörzét. Csodaszép darabokat lehetett elcsípni jóval olcsóbban, mint a boltokban. Válogattam a használt ruhák és az újak között. Rátaláltam az eladókra is, akik márkás, új ruhákat árultak, sokan megrendelésre hozták be külföldről. A lányom máig úgy gondolja, hogy a postás néni neki hozza a ruhákat, annyit rendeltem abban az időben az internetről – nadrágot, farmert, pólókat, kabátot, cipőt, bármit. Persze, közben az üzleteket is szemmel tartottam, hátha felfedezek valami igazán szép árut, ami megfizethető is. Így hát volt olyan ruhadarab, amelyet csak egyszer, vagy egyszer sem hordott a lányom, esetleg nem tetszett neki és nem volt hajlandó felvenni.

A cipőkkel is hasonló a helyzet. Van egy édes rózsaszín vászoncipőnk is -- az internetről. Különben a gyakori használatra jó minőségű cipőket választok (és felpróbálom a gyerek lábára, neki is jóvá kell hagyni a választást). De van egy aranyos darab is, amelyik nem volt a lányom lábán talán egyszer sem, mert mire olyan időjárás lett, hogy hordhatta volna, pont kinőtte. Hát igen: cipőt nem érdemes előre vásárolni!

Ma is tart ez a gyerekruha vásárlási mániám. Nem bírom, hogy meg ne nézzem az interneten az új kínálatot. Ezt a barátnőm is tudja, így lát valami nagyon szépet, felhív és megkérdezi, megvegye-e a lányomnak. Hát persze! Épp most döntöttük el a férjemmel, hogy júniusban elmegyünk hármasban nyaralni. Gumiszandált már beszereztem, de fürdőruhája még nincs a kicsinek. Ha valaki tudna egy jó üzletről, csak szóljon a fórumon keresztül! És ha bármilyen kérdésben valaki segítségére lehetek, örömmel teszem, csak írjanak bátran!

Jön a nyár, be kell szerezni még néhány szép kánikularuhát és rövidnadrágot a kicsiknek, nemde?Hozzászólások

kati, 09. 06. 2006 14:42:01
tokéletesen meg tudlak érteni.imádom a baba ruhácskákat.és valahol irigyellek ,ezek talán a legkellemesebb gondok a világon
@


A rovat további cikkei

Példamutatás gyerekeinknek

Földes Gyöngyi

Mutassunk példát gyermekeinknek: vigyük őket magunkkal az edzőterembe, járassuk sportkörökre!

2018.10.15.    30


Mit játsszanak a gyerekek?

Mire figyeljünk a nyári hőségben? Tippek bentre és kintre.

2018.6.29.    3


Jussunk közös nevezőre!

Jády Mónika

Nem vezet jóra, ha az egyik szülő szövetségre lép a gyerekkel a másik szülő háta mögött.

2017.11.17.    11


Utazás gyerekekkel

Jády Mónika

Itt a szabadságolás ideje. Mire figyeljünk, ha nem otthon töltjük a nyarat, hanem útnak indulunk – pici gyerekekkel is?

2017.6.20.    3


Testvérféltékenység

Jády Mónika

Szakemberektől azt hallottam: az az ideális, ha a testvérek között három év a korkülönbség.

2017.5.20.    5


Család és/vagy karrier Svájcban

Jády Mónika

Kisgyermekes munkavállalóként sehol sem könnyű megszervezni a mindennapokat.

2017.2.6.    7


Az óvodák Svájcban

Jády Mónika

Kolléganőnk riportja a svájci iskolarendszert képező óvodákról szól, sok-sok érdekességgel.

2016.9.30.    16


Akaromka

Nagy Erika

Hogy milyen egy gyerek, ha hisztizik az üzletben, sokan tudjuk, mert átéltük.

2016.9.20.    3


Egykék és testvérek

Huszár Ágnes

Egy gyerek vagy sok gyerek? A válaszok számos történetet rejtenek. Nincs két egyforma szülői élettörténet.

2016.7.14.    12


Zalánka

Póda Erzsébet

El tudunk képzelni egy aranyos, kedves, édes, okos, cserfes két és fél éves kisfiút?

2016.2.29.    29


Szülők (?)

Kabók Zita

Szombaton este egy részeg, tántorgó férfit láttam az utcán botorkálni, amint két ötéves-forma gyermeket rángatott maga után.

2016.2.15.   


Szülők és gyerekek

Kalocsay Ildikó

Iskoláskorú gyerekünk már leviheti a szemetet, elmosogathat, felporszívózhat -- egyszóval segíthet a ház vagy háztartás körüli teendőkben. (Tíz éve írtuk)

2015.12.16.    4