Babaruha-mánia


Fülöp Éva  2006.4.21. 20:35

Mikor növekvő pocakkal elmentünk anyukámmal babakelengyét vásárolni, még fogalmam sem volt a dolgok menetéről.

Nem ismertem a babaruházat méretszámozását, nem tudtam, mibe kell egy kisbabát öltöztetni. Mikor anyukám réklit kért az eladótól, kíváncsian vártam, mi fog majd a pultra kerülni, és így voltam a pléddel is. Aznap hazahoztunk egy csomó aranyos bébiruhát, szétraktuk az ülőgarnitúrán, és gyönyörködtünk benne. A férjem, mikor megtudta, mibe került ez az első stafírung, majd elájult...

A kezdetek után még sokáig nem jöttem bele a ici-pici rugdalózók vásárlásába. Lassan ismerkedtem csak a gyerekruházati üzletekkel, és félve kérdezősködtem. Viszont hovatovább, annál szerelmesebb lettem a pici ruhácskákba: zoknikba, sapkákba, body-kba. Szóval kezdtem belerázódni az új életszituációba, miután a gyereket is öltöztetni kellett, mert sorra nőtte ki a szebbnél-szebb ruhácskákat. Akkoriban gyakran jártam a boltokat.

Azután új szenvedélyre tettem szert – az internetes vásárlásra. Felfedeztem ugyanis a netes babaruhabörzét. Csodaszép darabokat lehetett elcsípni jóval olcsóbban, mint a boltokban. Válogattam a használt ruhák és az újak között. Rátaláltam az eladókra is, akik márkás, új ruhákat árultak, sokan megrendelésre hozták be külföldről. A lányom máig úgy gondolja, hogy a postás néni neki hozza a ruhákat, annyit rendeltem abban az időben az internetről – nadrágot, farmert, pólókat, kabátot, cipőt, bármit. Persze, közben az üzleteket is szemmel tartottam, hátha felfedezek valami igazán szép árut, ami megfizethető is. Így hát volt olyan ruhadarab, amelyet csak egyszer, vagy egyszer sem hordott a lányom, esetleg nem tetszett neki és nem volt hajlandó felvenni.

A cipőkkel is hasonló a helyzet. Van egy édes rózsaszín vászoncipőnk is -- az internetről. Különben a gyakori használatra jó minőségű cipőket választok (és felpróbálom a gyerek lábára, neki is jóvá kell hagyni a választást). De van egy aranyos darab is, amelyik nem volt a lányom lábán talán egyszer sem, mert mire olyan időjárás lett, hogy hordhatta volna, pont kinőtte. Hát igen: cipőt nem érdemes előre vásárolni!

Ma is tart ez a gyerekruha vásárlási mániám. Nem bírom, hogy meg ne nézzem az interneten az új kínálatot. Ezt a barátnőm is tudja, így lát valami nagyon szépet, felhív és megkérdezi, megvegye-e a lányomnak. Hát persze! Épp most döntöttük el a férjemmel, hogy júniusban elmegyünk hármasban nyaralni. Gumiszandált már beszereztem, de fürdőruhája még nincs a kicsinek. Ha valaki tudna egy jó üzletről, csak szóljon a fórumon keresztül! És ha bármilyen kérdésben valaki segítségére lehetek, örömmel teszem, csak írjanak bátran!

Jön a nyár, be kell szerezni még néhány szép kánikularuhát és rövidnadrágot a kicsiknek, nemde?Hozzászólások

kati, 09. 06. 2006 14:42:01
tokéletesen meg tudlak érteni.imádom a baba ruhácskákat.és valahol irigyellek ,ezek talán a legkellemesebb gondok a világon
@


A rovat további cikkei

Családi viták kereszttüzében

Faar Ida

Megszeppenten áll az asztal mellett. Szeme sarkában ott gyűlik a rémület könnycseppje...

2023.10.20.    15


Legyen játékos a beszoktatás!

Itt az óvoda és az iskolakezdés, tele új helyzetekkel. Így lehet gyerekjáték az óvodai és iskolai beszoktatás!

2023.9.8.   


Az idei év legjobb gyerekzsúrjai

Mik lesznek a trendi szülinapi parti-témák 2023-ban? Rengeteg ötletet és lehetőséget sorolunk fel alábbi cikkünkben!

2023.1.25.   


Ágyneműcímkézés az oviban

Valamikor régen kézzel öltött monogramok kerültek az ágyruhákba. Mára ez megváltozott, a gyorsan felhelyezhető ovis címkék nagyban megkönnyítették munkánkat.

2022.12.2.   


Nevelés nincs, példamutatás van

Nagy Csivre Katalin

A reformoktatási módszerek egyre nagyobb szabadságot, jogot és döntéshozatalt adnak gyerekeink kezébe.

2022.11.9.   


El a kezekkel!

Póda Erzsébet

A gyerekeinket, akik olyan csodavilággal érkeznek az életbe, amellyel valóban megalkothatnák a földi édenkertet.

2022.11.3.   


Vissza az oviba!

Mit tehetünk azért, hogy könnyebb legyen a kicsiknek, főleg az első egy-két hét, amíg újra visszaszoknak az oviba?

2022.8.23.   


Dekorációs tippek a gyerekszobába

A modern gyerekszobák nem nélkülözhetik a praktikus berendezéseket, hiszen a lurkók számtalan dolgát el kell valahova rejteni, és rendszerezni.

2022.6.15.   


Félelem gyerekkorban

Timár Tímea

Minden szülő arra törekszik, hogy csemetéjének gondtalan gyermekkort biztosítson.

2021.9.10.    15


A nyár hatása a tanulásra

Sajtóhír

A fejlesztésnek, tanulásnak a nyári hónapban is óriási jelentősége van.

2021.7.24.   


Gyermektorna otthon

Most, hogy be lettünk zárva, és az idő sem kedvez a kinti mozgásnak, tegyük meg, hogy otthon mozgatjuk gyermekeinket! Az ő érdekükben!

2020.10.15.   


Neveljünk olvasókat! 4.

Kovács Márta

A kisiskolás korban nagyon fontos, hogy folytatódjanak a közös könyvtárlátogatások, illetve könyvesbolti böngészések.

2020.6.10.