A vésőgép fontossága


PR-cikk  2022.3.23. 11:07

Milyen fontos dolgokra figyeljünk építkezés közben?


Könnyedén „rombolhatunk" a vésőgép segítségével

A vésőgép előbb vagy utóbb, a legtöbb építkezés és lakásfelújítás alkalmával előkerül, ha komolyabb bontási munkákat is el kell végezni. Nagy teljesítményű készülék, a használata és kezelése megköveteli a tapasztalatot és szakértelemet, azonban ezeknek a készségeknek és egy minőségi vésőszárnak a birtokában hatékony eszköz lehet, ha keményebb, masszívabb anyagokat kell megmunkálni. A működése az átlagosnál nagyobb erőkifejtéssel jár együtt, ezért egy jó vésőgép nemcsak erős, hanem egyúttal képes kímélni az azt kezelő személy egészségét is.


Bontási munkálatokhoz mindig jól jön a vésőgép

A vésőgép tehát akkor lesz hasznunkra, ha bontanunk kell: legyen szó a régi csempe vagy vakolat, esetleg más burkolat eltávolításáról, esetleg a kisebb falak lebontásáról. Ezen feladatok elvégzése kifejezetten nagy erőt igényel, így egy igazán jó teljesítményű típus kezelése sem tekinthető gyerekjátéknak. Sőt, hozzá nem értő kezekben kifejezetten balesetveszélyes lehet.

Minél nagyobb a készülék ütési energiája, annál erősebb darabról beszélhetünk. Bizonyos rétegeknek, például a betonnak az eltávolítása csak nagy erejű ütésekkel lehetséges, amelyek szépen lassan repesztik szét a felületet. Ezen tulajdonsága miatt nagyon fontos, hogy a szerszámgép megfelelő rezgéscsillapítása, hogy annak markolatát fogva a kifejtett erő ne károsítsa a csontjainkat, ízületeinket. Megfelelő kezekben használva azonban hatékony eszköz lehet a bontási munkálatok során.

Ha építés, akkor Bosch vonallézer

Ha a bontás mellett építenie is kell, álmennyezetet felhúzni, csempézni vagy más látványos munkanemet végezni, egy Bosch vonallézer mindig hasznos, eszköz lehet. Ennek a lényege, hogy egy pontos vízszintes vagy függőleges vonalat vetít a kívánt felületre. Remek megoldás lehet már bútorok vízszintbe állításához is, de ugyanilyen jól jön a fali burkolat vagy egy álmennyezet alapszintezéshez. Építés alkalmával tehát a vonallézer ugyanolyan hasznos szolgálatot tehet, mint a bontás során a vésőgép.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Látássérültek rehabilitációja

Sajtóhír

Lezárult a látássérültek elemi rehabilitációjára kiírt pályázatok elbírálása, a kormány 600 millió forinttal támogatja a szolgáltatást.

2024.4.29.  1   


Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.