Eladó a gyermekem


Oriskó Renáta  2015.1.12. 1:41

Egy anya kelet-Kínában el akarja adni kisfiát, hogy a pénzből kifizethesse rákbeteg kislánya életmentő gyógykezelését.

A 29 éves nőt nemrég fotózták le Quingdao városában, amint az utcán árverésre bocsátotta kisfiát. A fiú ikertestvére leukémiában szenved, s azonnali életmentő kezelésre szorul. Az anya, Meng Xiangyan elmondta, boldog család voltak férjével és ikergyermekeikkel egészen tavaly augusztusig, amikor is kislányuknál leukémiát diagnosztizáltak. A család az összes megtakarított pénzét kezelésekre költötte. Eladták a lakásukat, kértek kölcsön rokonoktól, barátoktól, de mindez kevésnek bizonyult.

A család jelenleg egy kis, 10 négyzetméteres lakásban lakik, ahol a kemoterápiás kezelések is folynak. A szülők végső kétségbeesésükben döntöttek úgy, hogy még fiukat is hajlandóak eladni, bízva abban, hogy szerető családhoz kerül, és így kislányuknak is lenne esélye a gyógyulásra. "Természetesen mindkét gyermekünket egyformán szeretjük, de ez az utolsó lehetőségünk arra, hogy pénzt szerezzünk" – mesélte az anya.


A történet nagyban hasonlít egy másik esetre, ami szintén Kínában történt. Akkor egy anya próbálta eladni az utcán egyéves kislányát, hogy ki tudja fizetni férje 10 000 fontos kórházi számláját. A férj egy munkabaleset következtében került kórházba. Az anya az útszélén ülve egy felirattal a kezében könyörgött a járókelőknek, hogy vegyék meg a lányát. A kézzel írt papíron az alábbi szöveg állt: "Kérlek, vegyétek meg a lányomat. A férjemet meg kell műteni és nincs pénzünk a kezelésre. Hajlandó vagyok eladni a gyermekemet, hogy megmentsem az apját".

A That's magazin beszámolója szerint sok járókelő adományozott pénzt, de a négy óra alatt, míg az anya az utcán ült, senki sem vette meg a kislányt. Ez a történet végül szerencsés véget ért. Miután a képek felkerültek az internetre, az emberek segítőkészségének köszönhetően annyi adomány gyűlt össze, hogy a család ki tudta fizetni a kórházi kezelést.


Bár megdöbbentő, szomorú és elkeserítő, de ilyenek is történnek a nagyvilágban. Vannak helyek, ahol az emberek napról-napra élnek. A túlélésért küzdenek. Ahol sosem biztos a holnap. Ahol egy kórházi kezelés ára egyenlő egy gyerekről való lemondással. Ahol az anyák emiatt olyan döntésre kényszerülnek, ami ésszel felfoghatatlan. Az egyetlen, ami segít, az az emberség, az együttérzés, a segítőkészség és az összefogás. Reméljük a mostani történet is ezek jegyében végződik majd!

Írásunk a MirrorWordNews riportja alapján készültHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Megint nőies

Póda Erzsébet

Ki a nőies és ki nem az? Mit kell tenni a nőiességért? Egyáltalán: mitől nő a nő?

2019.7.1.  2    15


Nőnap – a miénk!

Póda Erzsébet

Ünnepeljük-e a nőnapot vagy sem? Egy ideje nagy dilemma.

2019.3.7.    31


Kényszer és ártalom

Tompa Orsolya

A nők elleni erőszak évek óta beszédtéma. Mindig hallhatunk, olvashatunk róla, láthatunk sokkoló videókat, amelyek a témáról szólnak. Kis házi felmérésünk a témáról.

2018.11.25.    5


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2018.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2018.4.26.    10


Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2018.2.14.    9


A marionett bábuk

Oriskó Renáta

A marionett bábuk nap, mint nap magukra csatolják a láthatatlan zsinórokat, hogy mások kedvükre rángathassák őket.

2017.7.24.    14


A szépség ezer arca

Oriskó Renáta

A világ állandóan változik, mindig más a követendő példa, mások az aktuális trendek.

2017.6.1.    15


Foltok

Póda Erzsébet

Ül a számítógép mögött.

2017.4.26.    9


Magzatvíz

Póda Erzsébet

A magzatvíz vizsgálat – meg ami mögötte van és lehet...

2017.4.24.  1    31


Mindenki függ?

Oriskó Renáta

Ragaszkodás, hozzászokás, nem bírom nélküle állapot, függőség... Azt jelenti, rabjai vagyunk valaminek.

2017.3.24.    21


Megegyezés

Póda Erzsébet

Avagy a női lélek minden anyagiak felett.

2017.3.14.    11