Eladó a gyermekem


Oriskó Renáta  2015.1.12. 1:41

Egy anya kelet-Kínában el akarja adni kisfiát, hogy a pénzből kifizethesse rákbeteg kislánya életmentő gyógykezelését.

A 29 éves nőt nemrég fotózták le Quingdao városában, amint az utcán árverésre bocsátotta kisfiát. A fiú ikertestvére leukémiában szenved, s azonnali életmentő kezelésre szorul. Az anya, Meng Xiangyan elmondta, boldog család voltak férjével és ikergyermekeikkel egészen tavaly augusztusig, amikor is kislányuknál leukémiát diagnosztizáltak. A család az összes megtakarított pénzét kezelésekre költötte. Eladták a lakásukat, kértek kölcsön rokonoktól, barátoktól, de mindez kevésnek bizonyult.

A család jelenleg egy kis, 10 négyzetméteres lakásban lakik, ahol a kemoterápiás kezelések is folynak. A szülők végső kétségbeesésükben döntöttek úgy, hogy még fiukat is hajlandóak eladni, bízva abban, hogy szerető családhoz kerül, és így kislányuknak is lenne esélye a gyógyulásra. "Természetesen mindkét gyermekünket egyformán szeretjük, de ez az utolsó lehetőségünk arra, hogy pénzt szerezzünk" – mesélte az anya.


A történet nagyban hasonlít egy másik esetre, ami szintén Kínában történt. Akkor egy anya próbálta eladni az utcán egyéves kislányát, hogy ki tudja fizetni férje 10 000 fontos kórházi számláját. A férj egy munkabaleset következtében került kórházba. Az anya az útszélén ülve egy felirattal a kezében könyörgött a járókelőknek, hogy vegyék meg a lányát. A kézzel írt papíron az alábbi szöveg állt: "Kérlek, vegyétek meg a lányomat. A férjemet meg kell műteni és nincs pénzünk a kezelésre. Hajlandó vagyok eladni a gyermekemet, hogy megmentsem az apját".

A That's magazin beszámolója szerint sok járókelő adományozott pénzt, de a négy óra alatt, míg az anya az utcán ült, senki sem vette meg a kislányt. Ez a történet végül szerencsés véget ért. Miután a képek felkerültek az internetre, az emberek segítőkészségének köszönhetően annyi adomány gyűlt össze, hogy a család ki tudta fizetni a kórházi kezelést.


Bár megdöbbentő, szomorú és elkeserítő, de ilyenek is történnek a nagyvilágban. Vannak helyek, ahol az emberek napról-napra élnek. A túlélésért küzdenek. Ahol sosem biztos a holnap. Ahol egy kórházi kezelés ára egyenlő egy gyerekről való lemondással. Ahol az anyák emiatt olyan döntésre kényszerülnek, ami ésszel felfoghatatlan. Az egyetlen, ami segít, az az emberség, az együttérzés, a segítőkészség és az összefogás. Reméljük a mostani történet is ezek jegyében végződik majd!

Írásunk a MirrorWordNews riportja alapján készültHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Viperafészkek

Póda Erzsébet

Nők – ezerfélék. A közvélemény nincs túl jó véleménnyel róluk, és ők sem egymásról.

2024.1.24.    25


Nők a kutatásban és az IT területein

PR-cikk

A nemek közti egyensúly hiánya továbbra is kiemelt probléma a kutatási és az IT területeken. Sajnos mai napig tény, hogy mind globálisan, mind országonként vizsgálva a nők jelentősen alulreprezentáltak ezekben a szektorokban.

2024.1.14.   


A világ legjobban fizetett női sportolói

PR-cikk

A sport óriási pénz- és szórakozási forma világszerte, bár a nemek között még a 21. században is hatalmas szakadékok vannak.

2023.4.2.   


Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2023.2.12.    9


Nincs felmentés

Jády Mónika

A szexuális zaklatásra vagy erőszakra soha nincs és nem is lehet semmilyen mentség, semmilyen felmentés!

2022.4.2.    11


Holtomiglan-holtodiglan

Faar Ida

A bűnügyi hírekben sajnálatos módon mindennapossá vált a családi tragédiák sora.

2022.3.25.   


Női kategóriáink

Póda Erzsébet

Nők: férjezettek, elváltak, szinglik, újraházasodtak, gyermektelenek, sokgyermekesek.

2021.2.26.    26


Egyedül

Póda Erzsébet

Nemrég egy idézet indult körútjára a közösségi oldalon: „Ha összebarátkozol saját magaddal, sosem leszel egyedül.”

2020.10.17.    17


Független

Tilajcsík Dóra

A „függetlenség” kifejezést hallva az utóbbi években valahogy mindenki elborzad.

2020.6.27.   


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2020.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2020.4.26.    10


Nőnap – a miénk!

Póda Erzsébet

Ünnepeljük-e a nőnapot vagy sem? Egy ideje nagy dilemma.

2020.3.8.    31