Szeretni és szeretve lenni


Haizok Melinda  2014.7.29. 2:50

Az ember alapvető szükséglete, hogy érezze családja, barátai, társa szeretetét és ezt ugyanúgy viszonozhassa.

Amikor csak kifelé működik ez az adakozás, természetesen alábbhagy az illető lelkesedése, mondhatni egyfajta magányosságba fordul át, hisz vissza már nem kap semmit, gyakran csalódik. Az ilyen emberek hamar kiüresednek, a szeretet hiánya csaknem képtelenné teszi a létezésüket, s előbb vagy utóbb felmerül bennük a kérdés: miért is vagyok én a világon, mi az, amiért létezem?

Fontos, hogy belső önértékelésünket még akkor se veszítsük el, ha már úgy tűnik, minden cérna szakad, s nincs pozitív visszajelzése annak, ahogy élünk és cselekszünk.
Mert biztosan van!

Nézzünk szét jobban magunk körül, s adjunk hálát minden egyes boldog pillanatért! Ha kedvez az egészségünk, köszönjük meg, hisz rengeteg társunk szenved különféle betegségektől. Ha épp nem vagyunk a legjobb formánkban, próbáljunk minden nap egy kicsit közelebb kerülni ahhoz, hogy az állapotunk javuljon. Ápoljuk minden nap baráti és családi kapcsolatainkat, melyeket a legszorosabbnak és a legértékesebbnek tartunk. Keressük fel a rég nem látott rokonokat, ismerősöket – máris elindultunk egy pozitív úton, ami majd feltölti kiüresedett lelkünk zugait.

Adjunk hálát minden apró és még apróbb dolognak, történésnek az életünkben! Azért, mert érezzük a tüdőnkben szétáramló levegőt. Két kezünknek, hogy érintheti a másik arcát, hogy képes a simításra, érzelemnyilvánításra.
Becsüljünk meg és gondoljunk át mindent! Vajon tényleg nincs semmi sem, aminek örülhetnék?
Bizonyára mindenki talál majd valamit, amire idáig nem is gondolt, nem tartotta elsődlegesnek. Ha mégsem lenne így, akkor a folyamatot el kell indítani. Nem várhatunk a sült galambra! Saját boldogságunkért igenis felelősek vagyunk.

Tegyünk még ma: készítsünk listát azokról a nagyszerű dolgokról, melyek a mindennapokat teszik szebbé, s tegyük azt is hozzá, mi tehetné ezt még ragyogóbbá. Ne feledjük, minden vihar után kisüt a nap, még ha ezt az esőzés kellős közepén nem is hisszük el.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.   


Minden rosszban van valami jó

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az optimisták által gyakran emlegett közmondás igaz most a koronavírus kapcsán is.

2020.3.21.