Baba a repülőn


Jády Mónika  2012.12.19. 6:02

Karácsony előtt bizonyára sokan kelnek útra. A kisbabával utazó anyukáknak szól következő írásunk.

Nemsokára 11 hónapos lesz kislányom, Viktória. Autóval már többször utaztattuk, hisz messze lakunk a szüleinktől, testvéreinktől. Szerencsére minden alkalommal jól ment eddig. Pár héttel ezelőtt úgy döntöttünk, repülőre szállunk vele. Korábban nem akartam, hisz az volt a tapasztalatom, hogy a pici babák általában nehezen viselik a fel- és leszállást, keservesen sírnak, és alig lehet őket megnyugtatni.

Izgultam a startolás előtt, de egy nyöszörgés se hagyta el Viki torkocskáját. Egy ideig vizsgálgatta a légikisasszonytól kapott kis plüssrepülőt és könyvecskét, majd az ablak felé fordult. Miután elértük a kívánt repülési magasságot, megszoptattam őt, és hamarosan el is szenderedett. Csak közvetlenül a leszállás előtt ébredt fel.

A hazaút hosszadalmasabb volt, hisz nagyjából háromnegyed órás taxizás előzte meg, majd várakozás a reptéren. A beszálláskor Viki kicsit nyugtalan volt: egyet sikkantott, amíg elfoglaltam a helyem az ablaknál. Na, már csak ez hiányzott, dünnyögött egy idősebb svájci férfi a mögöttünk lévő sorban. Én meg sem hallottam, a férjem mondta utólag. Vissza is szólt a pasasnak: Á, nyugodt baba, nem szokott kiabálni. Majd kis hatásszünet után hozzátette: Csak akkor, ha repül.

Viki ismét kapott kis plüssrepülőt és könyvecskét, de ezúttal reklámlapokat nézegetett, és az ölemben tornászott. Egy idő után hátrafelé kezdett nézegetni az ülések közötti résen, és nagyokat mosolygott a középső helyen ülő nőre és az ablak melletti fiatalemberre. Mikor leszállt a gép, és a kiszálláshoz készülődtünk, a megjegyzést tévő férfit is jól szemügyre vette, aki ekkor már mosolyogva figyelte kis csemeténket. Viki először viszonozta a mosolyt, aztán egyszer csak kiöltötte rá a nyelvét.

Ezek után mondja valaki, hogy a babáknak nincs humorérzékük...Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Babagondozás hőség idején

Kovács Márta

Ne takarjuk le a babakocsit nyáron! Semmiképpen ne fedjük le – még a legvékonyabb, muszlinszerű anyag is szinte termosszá változtathatja a kocsi belsejét!

2023.7.19.   


Kényelmes kismamaruha

Itt egy kis segítség a kismama-leggings vásárláshoz!

2022.12.4.   


Mikor nagyobb a gyerek

Karácsony Mária

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Ezúttal a mondás második felével foglalkozunk.

2022.2.24.   


Mikor kicsi a gyerek

Karácsony Mária

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond... Ugye ismerős a mondás?

2022.2.17.   


Tápszer a babának

Szülés után nagyon sok anyuka kerül abba az elsőre kétségbeejtőnek tűnő helyzetbe, hogy nincs elég teje...

2020.12.20.   


Melyik a legjobb tápszer?

A legideálisabb és legjobb dolog a szoptatás, de nagyon sok újdonsült anyuka, valamilyen okból nem tudja szoptatni a kisbabáját.

2020.12.7.   


Mi legyen a gyerekkel?

Póda Erzsébet

A mai anyáknak nincs asszonyos alakjuk, lányosak maradnak, csinosak, szexisek, fiatalosak, szeleburdik.

2020.9.22.    34


Nem értem...!

Kovács Márta

Nem mindig értem a mai fiatal anyukákat. Az az érzésem, hogy elhitették velük: az a jó kisbaba, kisgyerek, akivel nincs semmi gond.

2020.2.12.   


Apák a szülőszobán

Kovács Márta

A gyermek születésekor két dolgot él át egy apa: csodát, a születés élményét, és az anya iránti tiszteletet.

2019.10.19.   


Gólyák és nők

Póda Erzsébet

Avagy nem akarok otthon szülni!

2017.9.14.    17


Mikortól szobatiszta?

Jády Mónika

Megfogadandó jó tanácsok kezdő (és újrakezdő) szülőknek.

2017.5.15.    2


Sokadszor a szoptatásról

Kabók Zita

Ez a cikk nemcsak arról szól, mennyi támadás érte az ötödször is apává vált Jamie Olivert, mikor a szoptatás fontosságáról szólt: a szerző saját tapasztalatait és tanácsait is megosztja az olvasókkal.

2016.8.30.    4