Unalom?


Fülöp Éva  2005.9.12. 14:54

Igaz történet a kisfiúról, aki nem szerette a kutyákat.

A gyerekek általában szeretnek a házon, lakáson kívül lenni, csavarogni, játszani a barátokkal. A gyerekek általában szeretik az állatokat, főleg a kutyákat, macskákat, legszívesebben ők is tartanának egyet-egyet otthon.

A játszótéren minap mellém ült egy kisfiú a nagymamájával. A kisfiú elment játszani, de pár perc múlva visszajött. A nagymamája biztatta, menjen még, barátkozzon össze valakivel, akivel játszatna, de a kisfiú ezt visszautasította. Ült a padon és úgy nézett ki, mint akit a világon semmi sem érdekel. A nagymama kitalálta, hogy akkor elmennek fagyizni, de a legnagyobb megdöbbenésemre a kisfiú azt is visszautasította azzal, hogy neki nem kell a fagyi, minek enné, nincs rá gusztusa. Ilyet is ritkán hallani egy gyerek szájából…

Eközben a pad előtt elhaladt egy vizsla és egy tacskó kutyus a gazdijával, amire én felhívtam kislányom figyelmét, mert ő örül minden kutyának. Miután elmentek előttünk, a nagymama rondáknak titulálta a kutyákat és a kisfiú egyetértett vele, mondván, hogy ő utálja a kutyákat.

Na, ezt már nem bírtam szótlanul hallgatni és megkérdeztem a kisfiútól, hogy mi a kedvenc állata, ha már a kutyákat utálja. Egy kis gondolkodás után jött is a válasz – a mókus. És még megtudtam azt is, hogy a szúnyogoktól fél, mert azok csípnek, és hogy a nagymama pedig a pókoktól fél. A kisfiú ezek után is bágyadtan ült a padon, a nagymamája pedig megkérdezte tőle, hogy ugye már megbánta, hogy kijöttek.

Sajnáltam a kisfiút, hogy nem tud semminek sem örülni, nem találja fel magát. De mivel a lányom pont befejezte aznapi uzsonnáját, örömmel keltem fel a padról, hogy együtt menjünk a játszótérre hintázni, homokozni, csúszni a csúszdán. Még egyszer sem történt meg velünk, hogy megbántuk volna, hogy kimentünk.Hozzászólások

Monika, 18. 09. 2005 19:33:39
Szerintem a nagymamával is baj van, ha rondának titulálja a kutyákat + megkérdezi a kisfiútól: ugye, már megbántad, hogy idejöttünk? (Gondolom, a szülők is hasonlóak.) Ha a gyereket körülvevő felnőttek örülni tudnának az apró dolgoknak, valószinűleg más lenne a kisfiú is.
    
Fulop Eva, 06. 10. 2005 19:06:20 Re:
Kedves Monika! Nagyon orulok a hozzaszolasodnak! Egyetertek Veled, a szulokkel es a nagyszulokkel is bizonyara baj van, hogyha igy nevelik a kisfiut. En arra lennek kivancsi, milyen lesz ez a fiu, ha mar felnott lesz. De ezt nem fogom megtudni...
@


A rovat további cikkei

Gólyák és nők

Póda Erzsébet

Avagy nem akarok otthon szülni!

2017.9.14.    17


Mikortól szobatiszta?

Jády Mónika

Megfogadandó jó tanácsok kezdő (és újrakezdő) szülőknek.

2017.5.15.    2


Mi legyen a gyerekkel?

Póda Erzsébet

A mai anyáknak nincs asszonyos alakjuk, lányosak maradnak, csinosak, szexisek, fiatalosak, szeleburdik.

2017.3.17.    29


Sokadszor a szoptatásról

Kabók Zita

Ez a cikk nemcsak arról szól, mennyi támadás érte az ötödször is apává vált Jamie Olivert, mikor a szoptatás fontosságáról szólt: a szerző saját tapasztalatait és tanácsait is megosztja az olvasókkal.

2016.8.30.    4


Ötös meglepetés

Kabók Zita

A facebook-sztár anyuka megmutatta a világnak ötösikreit!

2016.5.11.    26


Nem értem...!

Kovács Márta

Nem mindig értem a mai fiatal anyukákat. Az az érzésem, hogy elhitették velük: az a jó kisbaba, kisgyerek, akivel nincs semmi gond.

2016.2.1.   


A császármetszésről (4)

Kovács Márta

Ma már mindenki gyorsan és fájdalommentesen akar szülni. Sorozatunk befejező része.

2015.12.15.    6


A császármetszésről (3)

Kovács Márta

Császármetszés esetében felléphetnek komoly szövődmények is.

2015.11.26.    23


A császármetszésről (2)

Kovács Márta

A császármetszés fejlődésének következő lépése az volt, hogy az anya túlélte a beavatkozást.

2015.11.4.    8


A császármetszésről (1)

Kovács Márta

A császármetszést valószínűleg már az ókori rómaiak is alkalmazták, de nem maradt fenn bizonyíték, miszerint az anya túlélte volna a beavatkozást.

2015.9.19.    9


Az örökbefogadás kérdései

Timár Tímea

Az örökbefogadás lehetősége óriási ajándék azon szülők számára, akiknek nem adatik meg a természetes gyerekáldás.

2015.7.14.    5


Kérdések a természetes szülésről

Oriskó Renáta

Gyakran halljuk, hogy a szülést is az üzlet uralja, sok a felesleges gyógyszer és érzéstelenítés.

2015.6.2.    7