Unalom?


Fülöp Éva  2005.9.12. 14:54

Igaz történet a kisfiúról, aki nem szerette a kutyákat.

A gyerekek általában szeretnek a házon, lakáson kívül lenni, csavarogni, játszani a barátokkal. A gyerekek általában szeretik az állatokat, főleg a kutyákat, macskákat, legszívesebben ők is tartanának egyet-egyet otthon.

A játszótéren minap mellém ült egy kisfiú a nagymamájával. A kisfiú elment játszani, de pár perc múlva visszajött. A nagymamája biztatta, menjen még, barátkozzon össze valakivel, akivel játszatna, de a kisfiú ezt visszautasította. Ült a padon és úgy nézett ki, mint akit a világon semmi sem érdekel. A nagymama kitalálta, hogy akkor elmennek fagyizni, de a legnagyobb megdöbbenésemre a kisfiú azt is visszautasította azzal, hogy neki nem kell a fagyi, minek enné, nincs rá gusztusa. Ilyet is ritkán hallani egy gyerek szájából…

Eközben a pad előtt elhaladt egy vizsla és egy tacskó kutyus a gazdijával, amire én felhívtam kislányom figyelmét, mert ő örül minden kutyának. Miután elmentek előttünk, a nagymama rondáknak titulálta a kutyákat és a kisfiú egyetértett vele, mondván, hogy ő utálja a kutyákat.

Na, ezt már nem bírtam szótlanul hallgatni és megkérdeztem a kisfiútól, hogy mi a kedvenc állata, ha már a kutyákat utálja. Egy kis gondolkodás után jött is a válasz – a mókus. És még megtudtam azt is, hogy a szúnyogoktól fél, mert azok csípnek, és hogy a nagymama pedig a pókoktól fél. A kisfiú ezek után is bágyadtan ült a padon, a nagymamája pedig megkérdezte tőle, hogy ugye már megbánta, hogy kijöttek.

Sajnáltam a kisfiút, hogy nem tud semminek sem örülni, nem találja fel magát. De mivel a lányom pont befejezte aznapi uzsonnáját, örömmel keltem fel a padról, hogy együtt menjünk a játszótérre hintázni, homokozni, csúszni a csúszdán. Még egyszer sem történt meg velünk, hogy megbántuk volna, hogy kimentünk.Hozzászólások

Monika, 18. 09. 2005 19:33:39
Szerintem a nagymamával is baj van, ha rondának titulálja a kutyákat + megkérdezi a kisfiútól: ugye, már megbántad, hogy idejöttünk? (Gondolom, a szülők is hasonlóak.) Ha a gyereket körülvevő felnőttek örülni tudnának az apró dolgoknak, valószinűleg más lenne a kisfiú is.
    
Fulop Eva, 06. 10. 2005 19:06:20 Re:
Kedves Monika! Nagyon orulok a hozzaszolasodnak! Egyetertek Veled, a szulokkel es a nagyszulokkel is bizonyara baj van, hogyha igy nevelik a kisfiut. En arra lennek kivancsi, milyen lesz ez a fiu, ha mar felnott lesz. De ezt nem fogom megtudni...
@


A rovat további cikkei

Babagondozás hőség idején

Kovács Márta

Ne takarjuk le a babakocsit nyáron! Semmiképpen ne fedjük le – még a legvékonyabb, muszlinszerű anyag is szinte termosszá változtathatja a kocsi belsejét!

2024.7.19.   


Kényelmes kismamaruha

Itt egy kis segítség a kismama-leggings vásárláshoz!

2022.12.4.   


Mikor nagyobb a gyerek

Karácsony Mária

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Ezúttal a mondás második felével foglalkozunk.

2022.2.24.   


Mikor kicsi a gyerek

Karácsony Mária

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond... Ugye ismerős a mondás?

2022.2.17.   


Tápszer a babának

Szülés után nagyon sok anyuka kerül abba az elsőre kétségbeejtőnek tűnő helyzetbe, hogy nincs elég teje...

2020.12.20.   


Melyik a legjobb tápszer?

A legideálisabb és legjobb dolog a szoptatás, de nagyon sok újdonsült anyuka, valamilyen okból nem tudja szoptatni a kisbabáját.

2020.12.7.   


Mi legyen a gyerekkel?

Póda Erzsébet

A mai anyáknak nincs asszonyos alakjuk, lányosak maradnak, csinosak, szexisek, fiatalosak, szeleburdik.

2020.9.22.    34


Nem értem...!

Kovács Márta

Nem mindig értem a mai fiatal anyukákat. Az az érzésem, hogy elhitették velük: az a jó kisbaba, kisgyerek, akivel nincs semmi gond.

2020.2.12.   


Apák a szülőszobán

Kovács Márta

A gyermek születésekor két dolgot él át egy apa: csodát, a születés élményét, és az anya iránti tiszteletet.

2019.10.19.   


Gólyák és nők

Póda Erzsébet

Avagy nem akarok otthon szülni!

2017.9.14.    17


Mikortól szobatiszta?

Jády Mónika

Megfogadandó jó tanácsok kezdő (és újrakezdő) szülőknek.

2017.5.15.    2


Sokadszor a szoptatásról

Kabók Zita

Ez a cikk nemcsak arról szól, mennyi támadás érte az ötödször is apává vált Jamie Olivert, mikor a szoptatás fontosságáról szólt: a szerző saját tapasztalatait és tanácsait is megosztja az olvasókkal.

2016.8.30.    4