A különleges légtornásznő


Oriskó Renáta  2015.11.17. 5:11

Lauren Watson egy autóbaleset következtében deréktól lefelé lebénult. Ma légtornászként rendszeresen fellép.

Az Ausztráliában élő Lauren Watson 19 évesen egy autóbaleset következtében deréktól lefelé lebénult. A gerincsérülés miatt tolószékbe került, és egy hosszú, tíz évig tartó folyamat vette kezdetét, amikor újra kellett tanulnia majdnem mindent.


Szinte hihetetlen, de 15 évvel a baleset után Lauren légtornászként rendszeresen fellép a produkcióival. A most 34 éves nő példája bizonyíték arra, hogy semmi sem lehetetlen.

Az egész egy légtornász-bemutatóval kezdődött, ami teljesen magával ragadta: „Egyrészt azt éreztem, hogy számomra ez lehetetlen és elérhetetlen, másrészt viszont azt, ha ezt el tudom sajátítani, akkor bármire képes vagyok” – nyilatkozta. Ezután hónapok teltek el azzal, hogy találjon egy olyan művészeti iskolát, ahol hajlandóak vele foglalkozni. Végül az Industry Aerial Arts csapatához csatlakozott, és elkezdte elsajátítani az egyes gyakorlatokat. Az első hat hónap csak arról szólt, hogy megtanulta felhúzni magát álló pozícióba. Még a gyógytornásza is le akarta beszélni, de ő nem adta fel. A kétkedők hatására még elhivatottabban és elszántabban edzett. Két év munkájának köszönhetően Laurennek sikerült a mozdulatokat a fogyatékosságához igazítania és ma már egy cirkuszban szerepel előadásaival. Emellett blogot vezet, ahol nyomon követhetjük azt, mit érhet el egy fogyatékkal élő.


Lauren a fogyatékosságát nem kezeli betegségként. Ha így lenne, akkor napjait a négy fal között töltené. Ő azonban megtanult a történtekkel együtt élni, s nem csak együtt élni, hanem mindenféle korlátozottság ellenére kihozni önmagából a maximumot. Megmutatta, hogy a célok megvalósíthatóak, s hogy semmi sem lehetetlen, ha kitartóan küzdünk az álmainkért. „Fogyatékosság ide vagy oda, mindannyian emberek vagyunk, akik az álmaikat kergetik. Azon fáradozunk, hogy a legjobbat hozzuk ki abból, amink van” – nyilatkozta a légtornász.

Hogy mire is gondolt pontosan? Ebből a videóból kiderül:
Forrás: metro.co.ukHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2019.8.15.    10


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27