A plus size jógamester


Oriskó Renáta  2015.6.30. 0:27

Mert a jóga mindenkié...

Jessamyn Stanley pluszkilói ellenére is bátran jógázik. Egy nő, aki megcáfolja a tökéletes jógatestről kialakított elképzelést. Hiszen mit is gondolunk, hogy néz ki egy jógamester? Vékony, szálkás, izmos test – így.
Jessamyn lerombolja ezt a sztereotípiát és bebizonyítja, hogy duciként is megállja a helyét jógaoktatóként.


Jessamyn 27 éves, az észak-karolinai Durhamben él és 2011 óta a jóga szerelmese. Sikeres oktató, aki blogot vezet, és az instagramra is rendszeresen tölt fel magáról képeket különböző jógapozíciókban. Mi több, mára több mint 55 000 követője van. Képei és bejegyzései inspirálóak és igazolják, hogy nem az alakunk határozza meg, kik vagyunk, vagy kivé válhatunk. A plus size jógamester nemcsak az egyes jóga-pózokat, ászanákat mutatja be, hanem pozitív bejegyzéseivel motivál, tippeket, tanácsokat ad az életből vett példákra alapozva.

Tisztában van társadalmunk előítéleteivel, amelyek azt sugallják, hogy túlsúlyosnak lenni rossz, hiszen megbámulnak az utcán, nehezebben fogadnak el. Egy szó mint száz, a túlsúly megnehezíti az érvényesülést. „Az egyetlen dolog, amit kontrollálni tudsz az az, hogyan reagálsz minderre. Mindig azt mondom a nőknek, hogy szabaduljanak meg a negatív gondolatoktól, mert azok felelősek a boldogtalanságért. Az egyetlen ember, aki képes kontrollálni azt, milyen tapasztalatokat szerzel életed során, te magad vagy. A cél, rátalálni arra, aki igazából vagy és megérteni, hogy nem a tested áll az utadban, hanem az elméd” – mondja. Az oktató órai is ebben a pozitív szemléletben telnek, ahol nem az a kérdés, hogy néz ki az ember jóga közben, hanem hogy érzi magát jóga közben.

*

Jessamyn Stanley egy pozitív példa arra, hogy sikerességünket nem az alakunk vagy a ruhaméretünk határozza meg, hanem elhivatottságunk, szorgalmunk és kitartásunk. Hogy egyes korlátaink csak gondolataink eredményei, s ahogy létrehoztuk őket, úgy képesek is vagyunk megszabadulni tőlük. Az ő blogja inspirál és bebizonyítja, hogy a jóga áldásos hatásairól senkinek sem kell lemondania, legyen bármilyen az alakja, akár sovány, akár teltkarcsú. Ahogy a plus size jógamester mondja: „A jóga mindenkié!”

Forrás:
www.boredpanda.com
www.jessamynstanley.comHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2019.8.15.    10


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1