A plus size jógamester


Oriskó Renáta  2015.6.30. 0:27

Mert a jóga mindenkié...

Jessamyn Stanley pluszkilói ellenére is bátran jógázik. Egy nő, aki megcáfolja a tökéletes jógatestről kialakított elképzelést. Hiszen mit is gondolunk, hogy néz ki egy jógamester? Vékony, szálkás, izmos test – így.
Jessamyn lerombolja ezt a sztereotípiát és bebizonyítja, hogy duciként is megállja a helyét jógaoktatóként.


Jessamyn 27 éves, az észak-karolinai Durhamben él és 2011 óta a jóga szerelmese. Sikeres oktató, aki blogot vezet, és az instagramra is rendszeresen tölt fel magáról képeket különböző jógapozíciókban. Mi több, mára több mint 55 000 követője van. Képei és bejegyzései inspirálóak és igazolják, hogy nem az alakunk határozza meg, kik vagyunk, vagy kivé válhatunk. A plus size jógamester nemcsak az egyes jóga-pózokat, ászanákat mutatja be, hanem pozitív bejegyzéseivel motivál, tippeket, tanácsokat ad az életből vett példákra alapozva.

Tisztában van társadalmunk előítéleteivel, amelyek azt sugallják, hogy túlsúlyosnak lenni rossz, hiszen megbámulnak az utcán, nehezebben fogadnak el. Egy szó mint száz, a túlsúly megnehezíti az érvényesülést. „Az egyetlen dolog, amit kontrollálni tudsz az az, hogyan reagálsz minderre. Mindig azt mondom a nőknek, hogy szabaduljanak meg a negatív gondolatoktól, mert azok felelősek a boldogtalanságért. Az egyetlen ember, aki képes kontrollálni azt, milyen tapasztalatokat szerzel életed során, te magad vagy. A cél, rátalálni arra, aki igazából vagy és megérteni, hogy nem a tested áll az utadban, hanem az elméd” – mondja. Az oktató órai is ebben a pozitív szemléletben telnek, ahol nem az a kérdés, hogy néz ki az ember jóga közben, hanem hogy érzi magát jóga közben.

*

Jessamyn Stanley egy pozitív példa arra, hogy sikerességünket nem az alakunk vagy a ruhaméretünk határozza meg, hanem elhivatottságunk, szorgalmunk és kitartásunk. Hogy egyes korlátaink csak gondolataink eredményei, s ahogy létrehoztuk őket, úgy képesek is vagyunk megszabadulni tőlük. Az ő blogja inspirál és bebizonyítja, hogy a jóga áldásos hatásairól senkinek sem kell lemondania, legyen bármilyen az alakja, akár sovány, akár teltkarcsú. Ahogy a plus size jógamester mondja: „A jóga mindenkié!”

Forrás:
www.boredpanda.com
www.jessamynstanley.comHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Különleges sárkányrepülés

Zana Anita

Különleges élményben lehetett részük a gyengénlátóknak a közelmúltban, amikor is sárkányrepülésen vehettek részt. Pintér Erika mesél az élményeiről.

2023.9.15.   


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1


Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8