Attraction


Kabók Zita  2013.6.17. 4:30

Akad-e még magyar, aki a fergeteges angliai siker után e nevet nem ismeri?

Magyar győzelem a brit tehetségkutató versenyen

Az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb tehetségkutató versenyén vitte el a fődíjat a magyar Attraction látványszínház.

A nyereménnyel 250 ezer font pénzjutalom is jár. A fődíj másik része, amelyet a versenyzők többsége számára előbbre való a pénznyereménytől, hogy a csapat a hagyományosan minden évben megrendezett Királyi Varietén is felléphet, amelyen II. Erzsébet királynő is részt vesz. A magyar csapat Nagy-Britannia kiemelkedő történelmi eseményeit és politikai személyiségeit elevenítette fel a produkciójában. Nem kétséges, hogy a győzelmüket a brit közönség támogatásának köszönhetik.

A brit bulvárlapok nagy érdeklődéssel foglalkoznak a témával, arra próbálnak választ találni, miképp lehetséges, hogy egy magyar csapat nyerje meg a brit tehetségkutató versenyt? Annak ellenére, hogy az angliaiaknak tetszett a produkció, úgy gondolják, a verseny átnevezésre szorul, hiszen nyilvánvaló, hogy ez a vetélkedő már nem csak a britekről szól. Nem kétséges azonban, hogy Simon Cowel (a show megalapítója és egyben a zsűri tagja) pénzéhsége is közrejátszik. Róla mindenki tudja, hogy az előző versenyek résztvevőinek felfuttatásából milliókat kasszírozott. Az, hogy egy külföldi csapat nyerte el a fődíjat, máris nagy vihart keltett a médiában világszerte, ami Simon Cowel népszerűségét növeli majd.A sajtónak azt nyilatkozta, hogy számára a végeredmény meglepetésként hatott. Azt mondta: „Ez a bizonyítéka annak, hogy ebben az országban szívesen látják a világ minden tájáról jött vendégeket, és a brit közönségnek nagyon tetszett ez a produkció.”

A műsorban, többek között az ideiben is, részt vettek már külföldi versenyzők, de eddig még egyiküknek sem sikerült bejutni a döntőbe.

Amanda Holden, a verseny másik zsűritagja, el volt ragadtatva az Attraction fináléjától. Így nyilatkozott: „Mivelhogy ez a történet általánosítható, nem számít, hogy az ember milyen nyelven beszél, mindenki számára érthető. A produkció az emberek szívére hatott. Az érzelem, amit kiváltott a közönségben, az tette őket győztessé.”

Pár napja azonban Simon Cowel is megdöbbent, amikor a verseny Las Vegas-i verziójában, hasonló produkcióval rukkolt elő a Catapult nevű amerikai csapat. Ha az amerikai csapat megnyeri a versenyt, Simon Cowell dilemma elé kerülhet majd, hiszen mindkét showműsornak ő a tulajdonosa.

Akárhogy is lesz, egy Las Vegas-i szerződés biztos, hogy áttörést jelent majd bármelyik csapat is szerezze meg. Várjuk ki a végét, mert bizonyosan lesz még visszhangjuk a médiában!


Írásunk a Angliai lapok, újságok cikke alapján készült.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    16


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2017.12.11.    17


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2017.6.7.    3


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2016.10.27.    10


A maratoni futás hősnője

Póda Erzsébet

Sok mindent tanulhatunk az egykori, 86 évesen is maratont futó, Joy Johnson történetéből. Elsősorban azt, hogy mindenre képesek vagyunk, ha akarjuk.

2016.10.19.    39


Elképzelni a lehetetlent (6)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hatodik részben a Szőcs Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.10.16.    5