A kályha reneszánsza


PR-cikk  2021.2.18. 19:03

Az alábbi fűtőberendezések nagyon népszerűekké váltak az utóbbi időben. Miért is?

Kályhaárak típus szerint

A kimagasló hatásfok, az időtálló kialakítás és az egyre kedvezőbb kályha árak tették ezeket a fűtőberendezéseket annyira népszerűvé. A korszerű modellek képesek egész nap melegen tartani szinte bármilyen teret, és ehhez elég egyszer megrakni ezeket. A várható kiadás nagymértékben függ az Ön elvárásaitól és a szerkezet típusától. Manapság számtalan modell közül lehet választani, ezért egyszerűen megtalálható a követelményekhez és a pénztárcához egyaránt passzoló termék.


Takarékosságban első a sparhelt

A sütésre, főzésre és fűtésre is teljes mértékben alkalmas tűzhelyt elég egyszer megrakni ahhoz, hogy mind a három funkcióját ki lehessen használni. A modern kialakítású változatainak a népszerűsége rohamosan nő napjainkban.

A cserépkályha előnyei

A név hallattán sokan a régi, nagyszülőknél megfigyelhető fűtési megoldásra gondolnak. Nyilván a ma kapható modellek, akárcsak az ABX kerámiaburkolatú konstrukciók, nem csupán esztétikusak, de működésük az egyik legkorszerűbb légfűtési elvre épül.

Öntöttvas kályha

Ezen tartós és könnyedén használható berendezések esetében a kályha árak alacsonyak. Sokan azért szeretik, mert nagyon sokfélék, aminek köszönhetően könnyen megtalálható a méretben, teljesítményben és stílusban is ideális darab.

Mitől függnek a kályhacsőárak?

Akárcsak a különféle fűtőberendezések költségei, úgy a kályhacső árak is nagyon változók. A végső árat leginkább az szabja meg, hogy milyen eszközhöz kellenek a kiegészítők és milyen méretről, típusról van szó. Szerencsére a legkülönfélébb típusú és méretű csövek, idomok, szerelvények és egyéb kellékek már egy helyen kaphatók. A hazai áruházak bő kínálatának hála gyorsan lehet majd haladni a fűtésrendszer megépítésével, kialakításával.

Beépített és mobil kandallókhoz

A hordozható fűtési szerkezetekhez a fekete acél füstcső felel meg. Beépített konstrukciókhoz pedig tanácsos a 2 mm vastag vagy saválló tartozékot választani. Az 1,5 mm-nél kisebb acélcsöveket sohasem szabad a kandallók bekötéséhez használni, még akkor sem, ha minősített produktumokról van szó.

120 mm-es kályhacsőárak

Sok vevőnek gondot okoz a megfelelő méretű cső megtalálása. A Fire Store áruházban még az olcsóbb, 120 mm-es vastagfalú modell is megrendelhető, ami kályhákhoz és kandallókhoz egyaránt alkalmazható. Az ehhez illő könyök tisztítóajtós kivitelű és szintén nem kerül sokba.

Szűkítő idom

Sokszor előfordul, hogy a meglévő füstcső kiegészítők a helytelen bekötés miatt használhatatlanná válnak, esetleg a méretük nem bizonyul jónak. A megfelelő idommal egyszerűen összeköthető két eltérő átmérővel rendelkező rendszerelem, így elkerülhető a teljes csőrendszer kicserélése.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.