Az alkotás csodája


PR-cikk  2021.11.17. 9:49

Az alkotás csodája nemcsak a szemeket kényezteti, sokkal több annál. (Kötés, horgolás, amigurumi...)

A nagyi ül a karosszékében, a kandalló előtt, s bár tekintete úgy tűnik megpihen a szőnyegen nyújtózó cicán, de a kezei szorgosan járnak. Csak a kötőtű csattogása és a fa ropogása töri meg a csendet. Valószínűleg ez az idilli kép mindenki számára ismerős. Na, de hol vannak azok a nagyik, akik télire vastag pulcsival meg sállal készültek? A tudásuk, a hagyatékuk mindenképpen megmaradt, s minden eszköz rendelkezésre áll a folytatáshoz. Csak rajtad múlik belevágsz-e, pontosabban összekötöd-e az életedet egy kezeidbe való kötőtűvel.

A kötés-horgolás költséges hobbi?

Sokan azért nem merik közelebbről is megismerni a kézimunkázás szemeket és lelkeket gyönyörködtető világát, mert aggódnak a kiadások miatt. Vajon mibe kerülnek a fonalak? És az egyéb kiegészítők? Még szerencse, hogy a számok egyáltalán nem ijesztőek. Pláne, hogy az akciós fonalak közül extra kedvező feltételekkel válogathatsz, lemondások és áldozatok nélkül. Úgyhogy az alapjáraton pénztárcabarát körülményeket a kedvedre alakíthatod.

Bonyolult megtanulni a horgolást?

Nem. Ha nincs, akitől elleshetnéd az alap kötőtű mozdulatokat, akkor sincsen baj. Az interneten rengeteg tananyagot találhatsz, leírásokat, videókat és folyamatábrákat, amik gyakorlatilag szabaddá varázsolhatják számodra a tanulás útját.

Az amigurumi elsajátítása sem lehetetlen, pedig sokan úgy gondolnak rá, mint valami földöntúli extra teljesítmény eredményére. A valóság, azonban az, hogy néhány egyszerű fogással a tarsolyodban pazar alkotásokat remekelhetsz. Az, hogy végül melyik fonal válik befutóvá abszolút egyénfüggő. A természetes anyagok nem említhetőek egy lapon a műszálas variációkkal, tehát az az előny, amit az örömteli kikapcsolódásodon keresztül kapsz nemcsak kézzel fogható, hanem bőrön érzékelhető módon tapasztalható.

Az akciós fonal kínálat folyamatosan változik, így aztán újabb és újabb gyöngyszemekkel gazdagíthatod otthoni gyűjteményedet. Nem muszáj egyből komplett palettával felszerelkezned, ha valóban szabadidős tevékenységnek szánod a horgolást, akkor bőven tökéletes, ha részletekben, lépésenként haladva alakítod ki a saját kelléktáradat.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Látássérültek rehabilitációja

Sajtóhír

Lezárult a látássérültek elemi rehabilitációjára kiírt pályázatok elbírálása, a kormány 600 millió forinttal támogatja a szolgáltatást.

2024.4.29.  1   


Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.