Öltözködési szabályok


PR-cikk  2023.4.12. 19:57

Mit kell viselni egy magyar kaszinóban? Egyáltalán létezik rá valamiféle etikett, hogy miben illik belépni?

Lehet-e hétköznapibb öltözéket viselni, vagy kötelező az elegáns öltöny és koktélruha? Figyelem: általános etikett óra következik a szerencsejátékok kedvelőinek!

A legtöbb filmben azt látjuk, hogy a kaszinókban öltönyös úriemberek és roppant elegáns hölgyek fordulnak meg, akiknek megjelenése makulátlan. Ez azonban a valóságban nem teljesen így van, az elmúlt néhány évben a kaszinók öltözködési szabályai sokkal lazábbak lettek. Ha tehát nem kizárólag a magyar online casino világa érdekel, hanem szereted fizikailag is felkeresni, akkor tudnod kell, hogy a felkészültség mellett bizonyos öltözködési szabályok is vannak.


Amikor a ruha teszi az embert…

A kaszinó öltözéke az üzleti formától a legkifinomultabb fehér nyakkendős viseletig terjed. Annak elkerülése érdekében, hogy megszégyenülj, vagy megtagadják a belépést, előzetesen ismerd meg a kaszinó álláspontját, minden kaszinónak más öltözködési kódja lehet.

Van azonban néhány általános irányelv az öltözködésre vonatkozóan, amelyeket be kell tartanod, akármelyik kaszinót is látogatod meg. Ezek segítenek abban, hogy mindenhová beengedjenek és magabiztosan vágj neki a játéknak. Ezek az irányelvek megakadályozzák, hogy bármilyen jelentős faux pas-t kövess el.

Általános öltözködési szabályzat a kaszinókban, avagy az arany középút a nyerő

● Soha ne viselj papucsot és tornacipőt;
● Ne vegyél fel piszkos, sérült vagy szakad ruhát;
● A kaszinók általában lazábbak nappal, mint éjszaka;
● Minél magasabb egy kaszinó státusza, annál formálisabban kell öltöznöd; ●
● A férfiak egy inggel, míg a nők egy elegáns fekete ruhával nem lőhetnek mellé;

Különböző kaszinóviseletek és jelentései

Számos öltözködési kód létezik, az alábbiakban bemutatjuk a kaszinókban megkövetelt különböző öltözködési kódokat és azok jelentését:

Fehér nyakkendő

A fehér nyakkendő a legmagasabb szintű formalitás. Gondoljunk csak egy James Bond filmes kaszinóra. Ez manapság nem túl gyakori a kaszinókban, általában csak akkor fordulhat elő, ha a kaszinó egy rendkívül színvonalas eseményt tart.

Fekete nyakkendő

A fekete nyakkendő az öltözködési kód következő legformálisabb szintje. Gyakoribb, mint a fehér nyakkendő, de még mindig nem túl népszerű a kaszinókban. Ez az öltözködési kód jellemzően az esti eseményekre, valamint különleges eseményekre vagy VIP-szalonokra van fenntartva.

Fekete nyakkendő opcionális

Ha a Black Tie Opcionális öltözködési kódokról van szó, ez alapvetően azt jelenti, hogy a lehető legformálisabban kell öltözni. Ha nincs öltönyöd, elfogadható, ha legombolható inget viselsz nyakkendővel, nadrágot és bőrcipőt.

Félig formális

A Semiformal valamivel több lehetőség kínálkozik, így könnyebb is. Ezt általában a napközbeni eseményekre tartják fenn, mivel a nappali öltözék általában kevésbé formálisak.

Üzleti formális

A Business Formal azt a fajta ruházatot takarja, amelyet az irodai munkában is viselnél. Ez egy biztonságos belépő minden olyan kaszinó számára, amit még nem ismersz. Nem tűnsz túlöltözöttnek, ha lazább a hangulat, de elég kényelmes ahhoz, hogy jól érezd magad benne.

Üzleti alkalmi

A Business Casual az, amit a legtöbben megszoktunk. Ilyenkor szeretnél szépen kinézni, de nem akarsz úgy látszani, mintha túl sokat próbálkoztál volna. Ez egy másik jó lehetőség, hogy mit viselj egy kaszinóban egy normál napon.

Alkalmi

Végre elértük a legalacsonyabb formalitást a dress code terén. A hétköznapi ruha a mindennapi viselet, feltéve, hogy a mindennapi viselet nem szakadt póló és melegítőnadrág. Annak ellenére, hogy a legalacsonyabb szintről van szó, nem azt jelenti, hogy felveszel akármit. Gondolj egy olyan hétköznapi viseletre, mintha egy első randira készülnél! Már érted?Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.   


Harmadik generációs fűtőfilm

Mi az a harmadik generációs fűtőfilm és melyek az előnyei? Utánajártunk a kérdésnek.

2023.5.24.   


A történelem legnagyobb kaszinórablásai

PR-cikk

Mivel a kaszinókban sok pénz van, könnyen a tolvajok célpontjaivá válnak.

2023.5.9.   


A világ legjobb pókerjátékosai

PR-cikk

A pókert egyesek szerencsejátéknak tekintik, mások az elme és mindenekelőtt az idegek játékának tartják.

2023.5.9.   


Nyugdíj-előtakarékossági formák

Milyen szempontok szerint érdemes választanunk? Az alábbiakban ezt részletezzük.

2023.4.16.   


Tanácsok nyárigumi-vásárláshoz

Manapság rengeteg a női sofőr és autótulajdonos, és köztük azért bőven akad olyan, akinek a nyári gumivásárlás sem okoz gondot.

2023.3.6.   


Rattan bútorok

Rattan bútorok: a modern stílusú időtlen klasszikus

2023.2.8.   


Fények vakondja – irodalmi pályázat

Zana Anita

Immár 12. alkalommal hirdették meg a „Fények vakondja” elnevezésű pályázatot.

2023.1.30.   


Biztonságos családi autók

Biztonságos családi autók az anyukák igénye szerint.

2023.1.23.