Szemünk érdekében


PR-cikk  2021.3.22. 9:38

Rohanó világunkban méltatlanul és bűnös módon kevés időt fordítunk az egészségünkre.

Elhanyagoljuk magunkat, abban az alaptalan hiszemben, hogy sosem betegszünk meg és szerveink mindig tökéletesen fognak működni. Nem fordítunk figyelmet olyan fontos érzékszerveink épségére, mint például a szem. Akarva-akaratlanul, de biztosan túlerőltetjük, hiszen az életmódunk nem kedvez a szem elsődleges funkcióinak.

Távol és közel, az egyensúly megbomlása


Az olvasással, és különféle képernyők hosszú órákig történő közeli nézésével az szemünket olyan típusú terhelés éri, amelyre biológiai értelemben nincs felkészítve. Keveset nézünk távolra, alig pislogunk, ráadásul olyan mesterséges és káros sugárzásformáknak tesszük ki a szemünket, amely gyors ütemben rontja látásunkat, és összességében negatívan hat az egészségi állapotunkra is. Ezen a civilizációs gyökerű problémán persze lehet segíteni. Érdemes a szemünket lehetőség szerint pihentetni, időnként távoli pontokra fókuszálni, és a hosszas képernyőre nézés közben tudatosan pislogni. Ha mindez nem megy, vagy csak időnként lehetséges, nem árt beszerezni a Blueoptic forgalmazásában kapható kék fény ellen védő szemüveget, mely drámai javulást hozhat.

Mik a védőszemüveg előnyei?

A védőszemüveg, amelynek létezik női és uniszex változata is, nem csupán a rendkívül káros kék fény ellen véd, amely minden modern képernyőből bombázza szemeinket, legyen az telefon vagy okostévé. A Blueoptic terméke egyértelműen csökkenti a szemfáradás jelenségét, ezáltal frissen tartja a szemet, és jelentősen növeli az éjjeli alvás minőségét is.

Emögött a nem lebecsülendő teljesítmény mögött komoly tudás, tudományos kísérletek hosszú sora áll. A szemüveg lencséje több rétegű, ugyanakkor dioptriasemleges, egyszóval ugyanolyan, mintha sima üvegen néznénk keresztül, azzal a nem elhanyagolandó különbséggel, hogy a Blueoptic terméke valóban jót tesz a szemünknek, kivédi a roppant káros kék fényt és annak hatásait is. Bár az életkor jelentősen befolyásolja a látásunk minőségét, de sokat tehetünk azért, hogy ne kelljen már fiatalon látásproblémákkal küzdenünk. Az öregedés okozta gondokon egyelőre nem tudunk segíteni, de az életmódunk negatív következményeit legalább is csökkenthetjük a látásunkat illetően.

Mivel a szemünk a legfontosabb érzékszervként ki van téve a mindennapos terhelésnek, a legkevesebb, ha odafigyelünk rá, és minden eszközzel igyekszünk „karbantartani”. Így megszabadulhatunk a kiszáradt, égő, kipirosodott szem mindennapos kínjaitól, ráadásul egy mindenkinek elérhető, egyszerű, de kiváló minőségű eszközzel.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.