Ígéret (1)


Póda Erzsébet  2010.11.30. 6:17

Vannak férfiak, akik egy pillanat alatt meg tudják bennünk pendíteni nőiességünk alvó húrjait.

Magával ragadott a sármja. Kedves volt, figyelmes, férfiasan óvó-védő és észrevette azt is, hogy a pincérnő nem hozott tejet a kávémhoz. Ő meg rájött, hogy tejjel szeretem! Nem tudom hogyan. Biztosan azonnal rám hangolódott és azért. A férjem erre sose lenne képes. Ő néha még a születésnapomról is megfeledkezik. Talán azt sem tudja, cukorral vagy anélkül iszom-e a teát.
Ahogy nézett rám, azzal teljesen levett a lábamról. Ahogy szólt hozzám, egy új dimenziót nyitott meg számomra. Csak beszélt, nem flörtölt velem, mégis úgy éreztem, alig pár perc múlva, hogy vele akarok élni, nekem ő kell és senki más! A kellemes férfihang átölelte a szívemet, és megpendítette bennem nőiességem eddig alvó húrjait.

Pár hét múlva megmondtam a férjemnek, hogy elválok tőle. Értetlenül állt előttem. Olyan képet vágott, mintha azt mondtam volna neki, hogy űrutazásra indulok. Nem értette. Hiszen eddig minden jó volt, mondta. Fél éve még az ölébe ülve, nyakát átölelve fényképezkedtünk barátaink szülinapi ünnepségén, mondta. Egy hónapja még azt suttogtad a fülembe, hogy szeretlek, mondta. Ezt nem gondolhatod komolyan, mondta. Az nem lehet, hogy válni akarsz, mondta. Miért állítottad két hete, hogy csak én vagyok neked, senki más, mondta. De nem tágítottam, átköltöztem a nappaliba. Próbálkozott nyugodtan, próbálkozott dühösen. Próbálkozott azzal is, hogy beszéljük meg. Hajthatatlan maradtam. Nincs mit megbeszélnünk! Már nem szeretem, már nem akarom, már nem kívánom. Megkértem, költözzön el tőlem. Nem akarta elhinni. Aztán belátta, hogy már nem akarok vele élni.

Mikor végre elköltözött, zárat cseréltem, s ezzel lezártam a múltamat is. Új korszak kezdődött számomra a kedvessel! Akinek szavain csak csüngeni tudok, aki csak rám figyel, aki lesi kívánságaimat, aki úgy óvja-védi az érzékeny, törékeny, gyenge nőt, aki én vagyok, mint senki más. Tudom, már kétszer elvált, és ezt most már meg is tudom érteni. Van két felnőtt fia, akikre nagyon büszke, ismerem is őket, hiszen alig fiatalabbak, mint én.

Sajnos az éjszakákat még nem tudjuk együtt tölteni, hiszen három kisgyermeke van a harmadik kapcsolatából, akiknek még nagy szükségük van az apukájukra. Csak a várostól távol tudunk találkozni, ahol nem láthatnak bennünket fürkésző szemek, rosszindulatú emberek. Csak nagy ritkán és csak délelőttönként tudjuk együtt tölteni az időt mézédes, felejthetetlenül tüzes ölelésekkel, és csak az én lakásomon. Néha kinyomja a telefont, és esemesekben sem írhatom meg neki, hogy szomjas testem épp őrá vágyik. Sajnos, a karácsonyi ünnepeket sem tölthetjük együtt, hiszen a legkisebb gyermeke még csak nyolchónapos csecsemő. Az ilyen kicsiknek még szükségük van arra, hogy az év legszebb ünnepén együtt legyen a családjuk.

A legjobb barátaim ellenem fordultak. Azt állítják, csak kihasznál engem. Azt állítják, csak szeretőnek kellek neki. De ez nem igaz! Ha a legkisebb gyermeke hároméves lesz, elköltözik otthonról. Hozzám fog költözni. Attól kezdve együtt fogunk élni. Megígérte. És én hiszek neki, mert számomra ő a nagy ő, mert boldog vagyok vele, mert szeretem. A szerelmünkért pedig kibírom azt a pár évet, hiszen aztán már együtt leszünk. Együtt fogjuk tölteni a hétköznapokat és az ünnepeket is. Megígérte...

(Folyt.köv.)Hozzászólások

maria, 30. 11. 2010 23:11:08
A kisasszonynak uzenem, hogy ebredjen fel!! :-))
erika, 01. 12. 2010 07:06:14
Nagyon ismerős.És mi a véleményem a történetről?Próbáljuk meg folytatni....A legkisebb gyerek hároméves lett, és óvódába megy. Az anyuka visszamegy dolgozni. A nagy Ő még időt kér.Majd ha a gyerek jól érzi magát az óvódában és az anyuka beilleszkedett a munkahelyén. Egy év múlva egy újabb kifogás....nagyobbik gyerek most megy középiskolába túl nagy lenne a törés számára...és folytathatnám tovább. Közben elszállnak az évek.Délután téged ölel és reggel a felesége mellett ébred. Közben jön egy másik nő,akinek szintén tejet kér a kávéjához!!
@


Kapcsolódó cikkek

Ígéret (2)

Póda Erzsébet

Az ígérte, együtt fogjuk tölteni az ünnepeket – és a hétköznapokat is.

2011.3.9.  1    4

A rovat további cikkei

Fogadalmak

Oriskó Renáta

Az év első hónapjához sokan kötnek újrakezdést, változást, változtatást.

2019.1.3.    14


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2018.8.24.    14


A hotelszoba titkai

Oriskó Renáta

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

2018.8.20.    13


A telt idomok szépek

Joó Fruzsina

A nőideálok az évszázadok során mindig változtak.

2018.6.11.    60


Univécé

Póda Erzsébet

Az egyik ismerősöm szörnyülködve vette tudomásul, hogy világunk néhány országában léteznek uniszex (vagy semleges) vécék.

2018.5.9.    9


Amikor beszélgetünk

Oriskó Renáta

Vajon milyen az igazán jó, személyes beszélgetés felbolydult világunkban?

2018.4.12.    15


Amitől a pasik a falra másznak

Joó Fruzsina

Mi, nők, számtalanszor panaszkodunk a férfiakra, sírunk miattuk, elátkozzuk őket.

2018.4.4.    15


Randi

Póda Erzsébet

Ésszel is lehetünk szerelmesek…(?)

2018.4.2.  2    4


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2018.1.18.    5


Pótcselekvéseink

Oriskó Renáta

Ismerős a helyzet? Adott egy feladat, amit ránk bíztak, amire megkértek, vagy amit egyszerűen csak el kell végeznünk.

2017.9.18.    16


A kapcsolat kerékkötői

Tóth Nóra

A legtöbb lánynak van egy ideálja, ahogy nagy szerelmét elképzeli: szőke, kék szemű, izmos...

2017.6.14.    11