Ilyenek vagyunk?


Nagy Erika  2010.1.21. 6:31

Naponta kapom az ismerőseimtől az elektronikus prezentációkat, bölcsességeket.

Van, hogy elolvasom, de bevallom, gyakran előfordul, hogy nem veszek róla tudomást. Most kivételt tettem. A betűk vonzani kezdték a figyelmemet. Hogy miért? Lássuk:

Az egyik email témája: Női logika.
„Utazom a busszal haza. A busz tele van, ezért nem tolakszom előre a jegykezelőig, inkább megkérek egy nőt, hogy lyukassza ki nekem a jegyet. De hogy szólítsam meg, „te” vagy „ön”? Az utolsó előtti megállónál nem szállt ki, vagyis végig utazik. Alaposabban megnézem, van nála egy üveg bor, vagyis biztosan férfihoz utazik. A bor nem éppen a legolcsóbb, vagyis a férfi jól néz ki. A falunkban két férfi van, aki jól néz ki – az én férjem és a szeretőm. A szeretőmhöz nem mehet, mivel oda én megyek most. Vagyis a férjemhez megy. A férjemnek két szeretője van, Kati és Andrea. Kati szabin van éppen.
Én: „Andrea, ki tudnád lyukasztani a jegyemet?”
Andrea: „Ismerjük egymást???”

Majd a másik e-mail: szöveg nélküli, telis tele képekkel. A címe az volt: A nők igen alkalmazkodók. Na, erre kíváncsi voltam. Majd elámultam: ilyenek vagyunk mi nők? Sajnos igen. S hogy mit láttam? Fotókat. Rajta nőket alárendelt szerepben. Úgy látszott, hogy önként és dalolva. Az egyik képen egy pár sétált, a férfi kezében négy doboz söröcske, a nő pedig egy egész láda üveges sört cipelt. S nem látszott rajta, hogy tiltakozna ellene. Egy másik fotón egy fiatal pár sátorozott. A férfi a kerékpárját átölelve aludt a sátor alatt, a balga nő pedig mint egy kutya, előtte heveredett le, mint a házőrző a küszöbön, védve a lakókat. Ezután jött egy csónakázó pár, a lány evezett, úgy, hogy majd beleszakadt, a srác meg szívta magába a nikotint., laza hanyagsággal. Sorolhatnám tovább, mert volt még jó pár meghökkentő kép, de a legmegalázóbb az volt, amikor az ifjú vőlegény, a házasságkötés előtt (vagy után), a násznép között álldogálva, a mellette lévő nő (nem a menyasszony volt!) fenekét markolászta…

Valóban ilyenek vagyunk?Hozzászólások

Sanyi, 21. 01. 2010 12:06:23 aha
Az utóbbi prezentációt én is ismerem, de találkoztam már az ellentétjével is. Szerintem szórakoztató, viszont nem hiszem, hogy igaz lenne. Akadnak ilyen nők, de csak elenyésző részük ilyen.
    
erika, 21. 01. 2010 12:45:53 Re: aha
Megnyugtató, hogy ez a véleményed, mert a látottak nem ezt tükrözték. Lehangoló volt és döbbenetes.
        
Sanyi, 21. 01. 2010 13:04:02 Re: Re: aha
De azért vicce is volt egy picit, ugyehogyugye? Én a pasis verzión (amit én láttam), bőgtem a röhögéstől. Ha megtalálom, át is küldöm :)
            
erika, 21. 01. 2010 13:13:05 Re: Re: Re: aha
Pasis verzió? Az olyan, hogy a férfi mosogat kötényben, meg hasonló? Na, azon én is nevetnék. Akarom, minél előbb, ezért kérlek, hogy találd meg...
Pandi, 21. 01. 2010 15:13:56
Tiltakozom..:) Ma már, szerintem éppenhogy a határozottabb nők vannak túlsúlyban, akik tudják mit akarnak, és nem hajtják igába a fejüket:) De, igen, van egy - két ilyen is:) Az a prezentáció engem is érdekelne Sanyi:)))
@


A rovat további cikkei

Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.   


Minden rosszban van valami jó

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az optimisták által gyakran emlegett közmondás igaz most a koronavírus kapcsán is.

2020.3.21.