Ilyenek vagyunk?


Nagy Erika  2010.1.21. 6:31

Naponta kapom az ismerőseimtől az elektronikus prezentációkat, bölcsességeket.

Van, hogy elolvasom, de bevallom, gyakran előfordul, hogy nem veszek róla tudomást. Most kivételt tettem. A betűk vonzani kezdték a figyelmemet. Hogy miért? Lássuk:

Az egyik email témája: Női logika.
„Utazom a busszal haza. A busz tele van, ezért nem tolakszom előre a jegykezelőig, inkább megkérek egy nőt, hogy lyukassza ki nekem a jegyet. De hogy szólítsam meg, „te” vagy „ön”? Az utolsó előtti megállónál nem szállt ki, vagyis végig utazik. Alaposabban megnézem, van nála egy üveg bor, vagyis biztosan férfihoz utazik. A bor nem éppen a legolcsóbb, vagyis a férfi jól néz ki. A falunkban két férfi van, aki jól néz ki – az én férjem és a szeretőm. A szeretőmhöz nem mehet, mivel oda én megyek most. Vagyis a férjemhez megy. A férjemnek két szeretője van, Kati és Andrea. Kati szabin van éppen.
Én: „Andrea, ki tudnád lyukasztani a jegyemet?”
Andrea: „Ismerjük egymást???”

Majd a másik e-mail: szöveg nélküli, telis tele képekkel. A címe az volt: A nők igen alkalmazkodók. Na, erre kíváncsi voltam. Majd elámultam: ilyenek vagyunk mi nők? Sajnos igen. S hogy mit láttam? Fotókat. Rajta nőket alárendelt szerepben. Úgy látszott, hogy önként és dalolva. Az egyik képen egy pár sétált, a férfi kezében négy doboz söröcske, a nő pedig egy egész láda üveges sört cipelt. S nem látszott rajta, hogy tiltakozna ellene. Egy másik fotón egy fiatal pár sátorozott. A férfi a kerékpárját átölelve aludt a sátor alatt, a balga nő pedig mint egy kutya, előtte heveredett le, mint a házőrző a küszöbön, védve a lakókat. Ezután jött egy csónakázó pár, a lány evezett, úgy, hogy majd beleszakadt, a srác meg szívta magába a nikotint., laza hanyagsággal. Sorolhatnám tovább, mert volt még jó pár meghökkentő kép, de a legmegalázóbb az volt, amikor az ifjú vőlegény, a házasságkötés előtt (vagy után), a násznép között álldogálva, a mellette lévő nő (nem a menyasszony volt!) fenekét markolászta…

Valóban ilyenek vagyunk?Hozzászólások

Sanyi, 21. 01. 2010 12:06:23 aha
Az utóbbi prezentációt én is ismerem, de találkoztam már az ellentétjével is. Szerintem szórakoztató, viszont nem hiszem, hogy igaz lenne. Akadnak ilyen nők, de csak elenyésző részük ilyen.
    
erika, 21. 01. 2010 12:45:53 Re: aha
Megnyugtató, hogy ez a véleményed, mert a látottak nem ezt tükrözték. Lehangoló volt és döbbenetes.
        
Sanyi, 21. 01. 2010 13:04:02 Re: Re: aha
De azért vicce is volt egy picit, ugyehogyugye? Én a pasis verzión (amit én láttam), bőgtem a röhögéstől. Ha megtalálom, át is küldöm :)
            
erika, 21. 01. 2010 13:13:05 Re: Re: Re: aha
Pasis verzió? Az olyan, hogy a férfi mosogat kötényben, meg hasonló? Na, azon én is nevetnék. Akarom, minél előbb, ezért kérlek, hogy találd meg...
Pandi, 21. 01. 2010 15:13:56
Tiltakozom..:) Ma már, szerintem éppenhogy a határozottabb nők vannak túlsúlyban, akik tudják mit akarnak, és nem hajtják igába a fejüket:) De, igen, van egy - két ilyen is:) Az a prezentáció engem is érdekelne Sanyi:)))
@


A rovat további cikkei

Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2022.11.19.   


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2022.9.15.   


Uborkaszezon?

Nagy Csivre Katalin

A felszínen úgy tűnik, minden rendben van, de figyeljünk: forrong a mélység!

2022.7.22.   


Egy kép, ezer szó

Nagy Csivre Katalin

Egy kép többet ér ezer szónál... Bevezetés a Tarot és más "furcsaságok" rejtelmeibe.

2022.6.6.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2022.5.16.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2022.4.18.    2


Labirintusra kergetve

Póda Erzsébet

A hétmilliárd megmondóember korában nem könnyű az újságírónak.

2022.3.28.   


Sapkaárusok

Nagy Csivre Katalin

A cikkben ez a hasonlat a mai vírusos-háborús világunkra. Olvassuk!

2022.3.16.  1   


Kiforgatott orvosi eskü

Nagy Csivre Katalin

Az embernek joga van maga és kiskorúgyermekei nevében szabadon dönteni, arról, hogy megfelelő információk birtokában elfogad vagy elutasít bármilyen orvosi beavatkozást.

2022.2.1.   


Riasztás

Póda Erzsébet

Második éve éljük a lehetetlent, a logikátlant, az abszurdot. Elhisszük a hihetetlent, az ésszerűtlent, a képtelenséget.

2022.1.10.   


Kifordult világ

Nagy Csivre Katalin

Ami eddig csak lassan változni látszott, megfordult és fejre állt a látható világ felszínén. Ma már semmi sem az, amit szemeinkkel látunk.

2022.1.9.   


Megváltásra várva

Nagy Csivre Katalin

Az adventi üzenetekkel teletűzdelt médiafelületek giccses idézetei sem takarhatják el azt a képmutatást és álszentséget, amit naponta láttat a való világ.

2021.12.17.