Sapkaárusok


Nagy Csivre Katalin  2022.3.16. 6:47

A cikkben ez a hasonlat a mai vírusos-háborús világunkra. Olvassuk!

A globális vírushisztériáztatás volt a nyitány, az előkészület, Pavlov reflex-edzés a félelemre. A tekintélyalapú világkormány beköszöntője, a készülő háború előszele, ami látszatra két ország közt zajlik. Ez a legnagyobb (ön)becsapás. A háború bizonyos rétegek közt zajlik, mindegy, milyen indokkal „tálalva”. A valódi harc/oltatás a föld javaiért, vagy a hatalomért folyik.


A mai ember tragédiája, hogy nincs saját meggyőződése lényegében semmiről. Nincs tudása önmagáról, így a legelemibb érzelmeinél fogva vezérelhető. Így állítható fel két vagy több ellentétes tábor a Föld felszínén, egymás ellen fordított fegyverzettel. Profánul példázva két sapkaárus kieszközli, hogy a piros sapkás elkezdje utálni a kék sapkást, és fordítva. Az indulat és az agresszió el van ültetve. Miközben nincs piros és kék sapka, sőt sapka sincs, csak száz más színű fejfedő. De mindenki azon a sapkán veszekszik, azért megy ölre és gyilokra. Mindeközben a két sapkaárus hétfőn barna, kedden lila, szerdán zöld szalmakalappal a fején, egy eldugott tengerparti villa medencéjéből kiszállva, kényelmes heverőn elnyúlva, hűtött koktél mellett masszázst rendel a pálmafák árnyékéban.

A valódi háború nem országok közt zajlik, hanem különböző rétegek közt, a háborúztatók függöny mögötti közös megegyezésével. A kettes szám mágiája. Két ellenfél. Kettő ellen fél. Mind a kettő fél. Minden a látszat kedvéért. A valódi harc az emberi fajért megy – a Föld bolygóért – azok „javára”, akik nem viselnek fejfedőt, ha az indok épp a fejfedő. A gyanútlan ember az életével fizet. Valakiknek. Akik senkik. A tanmese évtízezredek óta ismert, az emberiség története testvérgyilkossággal kezdődik, amely jelenleg is tart.

Egyetlen háború volt, s az sosem ért véget, csak fegyverszünetekkel húzódott, a béke látszatát keltve – ami addig illúzió marad, míg testvért testvér ellen felfegyverez a gyűlölet, a féltékenység. Egyetemes és archetipikus örökéletű törvény.Hozzászólások

Tamie Caulfield, 28. 05. 2022 01:32:16
Hello. My name is Natalia. I am an expert in posting articles and texts on various websites. Would you be interested in a mutual cooperation? In fact, I have to propose you something but before starting working answer please this questionnaire in the link below: https://forms.gle/58NDRfrHg3RMdRcW7 It takes no more than 3 minutes but will clarify all the details of the project and accelerate each stage of your future partnership. Thank you in advance for your time and I’m looking forward to a fruitful collaboration. If you require any further information about the questionnaire or anything else, feel free to contact me letpartner@hellopartners.ru . Best regards!
@


A rovat további cikkei

Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.   


Ünneplés

Póda Erzsébet

Pár éve még arról cikkeztünk, miért nem tudjuk a helyén kezelni az év egyes ünnepeit.

2022.12.11.    6


Advent van

Póda Erzsébet

Már most tengernyi szeretetről szóló, giccses idézettel találkozhatunk karácsony kapcsán, főleg a közösségi oldalakon.

2022.12.2.   


Az értékes festővászon története

Nagy Csivre Katalin

A történet két évvel ezelőtti, azaz 2020-ban történt, advent idején.

2022.11.29.   


Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2022.11.19.   


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2022.9.15.   


Uborkaszezon?

Nagy Csivre Katalin

A felszínen úgy tűnik, minden rendben van, de figyeljünk: forrong a mélység!

2022.7.22.   


Egy kép, ezer szó

Nagy Csivre Katalin

Egy kép többet ér ezer szónál... Bevezetés a Tarot és más "furcsaságok" rejtelmeibe.

2022.6.6.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2022.5.16.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2022.4.18.    2


Labirintusra kergetve

Póda Erzsébet

A hétmilliárd megmondóember korában nem könnyű az újságírónak.

2022.3.28.   


Kiforgatott orvosi eskü

Nagy Csivre Katalin

Az embernek joga van maga és kiskorúgyermekei nevében szabadon dönteni, arról, hogy megfelelő információk birtokában elfogad vagy elutasít bármilyen orvosi beavatkozást.

2022.2.1.