Sapkaárusok


Nagy Csivre Katalin  2022.3.16. 6:47

A cikkben ez a hasonlat a mai vírusos-háborús világunkra. Olvassuk!

A globális vírushisztériáztatás volt a nyitány, az előkészület, Pavlov reflex-edzés a félelemre. A tekintélyalapú világkormány beköszöntője, a készülő háború előszele, ami látszatra két ország közt zajlik. Ez a legnagyobb (ön)becsapás. A háború bizonyos rétegek közt zajlik, mindegy, milyen indokkal „tálalva”. A valódi harc/oltatás a föld javaiért, vagy a hatalomért folyik.


A mai ember tragédiája, hogy nincs saját meggyőződése lényegében semmiről. Nincs tudása önmagáról, így a legelemibb érzelmeinél fogva vezérelhető. Így állítható fel két vagy több ellentétes tábor a Föld felszínén, egymás ellen fordított fegyverzettel. Profánul példázva két sapkaárus kieszközli, hogy a piros sapkás elkezdje utálni a kék sapkást, és fordítva. Az indulat és az agresszió el van ültetve. Miközben nincs piros és kék sapka, sőt sapka sincs, csak száz más színű fejfedő. De mindenki azon a sapkán veszekszik, azért megy ölre és gyilokra. Mindeközben a két sapkaárus hétfőn barna, kedden lila, szerdán zöld szalmakalappal a fején, egy eldugott tengerparti villa medencéjéből kiszállva, kényelmes heverőn elnyúlva, hűtött koktél mellett masszázst rendel a pálmafák árnyékéban.

A valódi háború nem országok közt zajlik, hanem különböző rétegek közt, a háborúztatók függöny mögötti közös megegyezésével. A kettes szám mágiája. Két ellenfél. Kettő ellen fél. Mind a kettő fél. Minden a látszat kedvéért. A valódi harc az emberi fajért megy – a Föld bolygóért – azok „javára”, akik nem viselnek fejfedőt, ha az indok épp a fejfedő. A gyanútlan ember az életével fizet. Valakiknek. Akik senkik. A tanmese évtízezredek óta ismert, az emberiség története testvérgyilkossággal kezdődik, amely jelenleg is tart.

Egyetlen háború volt, s az sosem ért véget, csak fegyverszünetekkel húzódott, a béke látszatát keltve – ami addig illúzió marad, míg testvért testvér ellen felfegyverez a gyűlölet, a féltékenység. Egyetemes és archetipikus örökéletű törvény.Hozzászólások

Tamie Caulfield, 28. 05. 2022 01:32:16
Hello. My name is Natalia. I am an expert in posting articles and texts on various websites. Would you be interested in a mutual cooperation? In fact, I have to propose you something but before starting working answer please this questionnaire in the link below: https://forms.gle/58NDRfrHg3RMdRcW7 It takes no more than 3 minutes but will clarify all the details of the project and accelerate each stage of your future partnership. Thank you in advance for your time and I’m looking forward to a fruitful collaboration. If you require any further information about the questionnaire or anything else, feel free to contact me letpartner@hellopartners.ru . Best regards!
@


A rovat további cikkei

Hazudni szabad?

Nagy Csivre Katalin

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

2023.3.29.   


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.   


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.   


Ünneplés

Póda Erzsébet

Pár éve még arról cikkeztünk, miért nem tudjuk a helyén kezelni az év egyes ünnepeit.

2022.12.11.    6


Advent van

Póda Erzsébet

Már most tengernyi szeretetről szóló, giccses idézettel találkozhatunk karácsony kapcsán, főleg a közösségi oldalakon.

2022.12.2.   


Az értékes festővászon története

Nagy Csivre Katalin

A történet két évvel ezelőtti, azaz 2020-ban történt, advent idején.

2022.11.29.   


Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2022.11.19.   


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2022.9.15.   


Uborkaszezon?

Nagy Csivre Katalin

A felszínen úgy tűnik, minden rendben van, de figyeljünk: forrong a mélység!

2022.7.22.   


Egy kép, ezer szó

Nagy Csivre Katalin

Egy kép többet ér ezer szónál... Bevezetés a Tarot és más "furcsaságok" rejtelmeibe.

2022.6.6.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2022.5.16.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2022.4.18.    2