Kríziskezeléssel a lélekért


  2019.10.22. 4:09

A kríziskezelés őszinteségen és türelmen alapul, a problémák leküzdése fokozatosan történik.

Lépjen fel kríziskezeléssel az összetört lélek megmentésére! Ha összecsaptak a hullámok a feje felett, és hatalmukba kerítették a negatív és keserű gondolatok, akkor nincs más hátra, mint a fejére húzni a takarót és elbújni a világ elől örökre. Avagy inkább a bölcs döntés egy pszichológus magánrendelés felkeresése lenne. Sokan még mostanság is úgy gondolnak ezekre a szakemberekre és munkájukra, mint valóságos mumusokra.


Sajnos a régi korokban elkövetett hibák és rossz példák köztudatban való fennmaradása miatt bizalmatlanok az emberek. A pszichoterápiás specialisták pedig küzdenek azért, hogy tevékenységüket ne a múltbéli események alapján ítéljék meg: hanem látogassanak el egy jelenlegi foglalkozásukra, ismerjék meg a szakértőt, és beszélgessenek el vele az általa használt módszerekről, a vezetett kutatásokról és a hatékony kezelésekről. Tehát a pszichológus magánrendelés keretében a valósággal találkozhat az érdeklődő, nem a régmúlt korok riasztó rendelőivel és orvosaival. A kezelések alkalmával nem kiáltják ki az embert őrültnek, és semmiképp sem használják kísérleti nyúlnak akarata ellenére, mint ahogy a hátborzongató horror filmekben láthatta. Mondhatni az ottani környezet inkább a nyugalom szigete, ennélfogva a megértés és a törődés jellemzi a rendelők és a rendelőintézetek hangulatát, amelyek konstruktívan járulnak hozzá a pszichés és lelki fejlődéshez.

Itt jön képbe a kríziskezelés modern terápiájának létrejötte. Mindenki megéli a maga krízisét legalább egyszer élete során. Ilyenkor a dolgok a feje tetejére állnak, nem hagyják nyugodni, ám a megoldást csaknem olyan könnyű megtalálni. Még a hasonló szituációkban bevált tevékenységek vagy gondolatok sem válnak be. Vannak esetek, mikor másfél-két hónap leforgása alatt megszűnnek a gondok, ám a legtöbb betegnél hónapokig is fennállnak a nehézségek. A kríziskezelés nemcsak a gyógyulási időt rövidítheti le, hanem olyan támaszt adhat a páciensnek, amely hosszú időkig elkísérheti pszichés és érzelmi világának helyrebillentésében.

Ez a terápia a megértésre és az odafigyelésre helyezi a hangsúlyt, miáltal az alany fokozatosan dolgozhatja fel a történteket. Tehát a kríziskezelés őszinteségen és türelmen alapul, a problémák felismerése és leküzdése lépcsőfokonként történik meg, miáltal annak a tetejére érve a segítséget kérő személy felszabadulhat démonai alól.

A terapeuta természetesen nemcsak ebben a fájdalmas és bonyolult helyzetben áll a betege mellett, hanem figyelemmel kíséri életének további történéseit, és a későbbiekben is segít feltérképezni a lélek komplex és szerteágazó útvesztőit.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Öt tipp a napindításra

Póda Erzsébet

Öt reggeli rituálét ajánljunk a figyelmetekbe, hogy könnyebben induljon a napunk.

2021.3.16.    2


Hősök tere

Póda Csanád

Ha visszanézünk pár száz, ezer évre, a krónikáink, legendáink mind hősökről szóltak. Ezek a hősök nem hősöknek születtek.

2021.3.14.    19


Tíz idézet nőkről – nőktől

Póda Csenge

Tíz idézetes sorozatunk következő része. Ezúttal a nőnap alkalmából.

2021.3.7.    34


Tíz jótanács szakítás után

Póda Erzsébet

Szakításkor mindig az van könnyebb helyzetben, aki kimondja, hogy: vége.

2020.11.26.    44


Most van itt az ideje

Póda Erzsébet

Itt a tél előttünk, akkor is, ha bizonyára élvezhetünk még az idén őszi időjárát.

2020.11.13.   


Az utóbbi hónapok margójára

Dienes Mirtill

Az elmúlt időszak gyökeresen felforgatta eddigi életünket, méghozzá minden téren. De amit muszáj megoldani, az megoldódik.

2020.9.17.   


Csalódásaink

Póda Erzsébet

„Soha ne bízz senkiben, (...), s a legkevésbé azokban, akiket csodálsz! Tőlük kapod a legnagyobb pofonokat.” Carlos Ruiz Zafón írja ezt A szél árnyéka című regényének elején.

2020.9.2.   


Hatékony válságkezelés

Az érzelmi intelligencia fontossága a hatékony válságkezelésben.

2020.2.27.   


Mikor lehettem önmagam?

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Jó lenne, ha az év minden napján odafigyelnénk a lelki higiéniára.

2019.11.22.    3


Rivalizálás a munkahelyen

Dienes Mirtill

Egy munkahely sajnos nem mindig csak arról szól, hogy a munkatársakkal közösen elvégezzük a ránk bízott feladatokat, és egy csapatként érjük el a kitűzött célokat.

2019.9.3.   


Tíz idézet Buddhától

Kiss Adrienn Éva

A mai napig milliók követik Buddha tanításait, idézetei pedig nem csak a buddhisták számára jelenthetnek útmutatót.

2019.5.23.  1   


Munkahelyi boldogság

Dienes Mirtill

Mivel a munkában töltjük el életünk jórészét, nem mindegy, milyen hangulatban tesszük.

2019.4.3.    4